Maca este o plantă originară din Peru ale cărei efecte terapeutice acoperă un spectru foarte mare de afecțiuni. Rădăcina acestei plante este un adevărat izvor de nutrienți capabili să regleze și să optimizeze funcțiile organismului. O putem achiziționa de la magazinele naturiste sub formă de pudră, capsule sau tablete.

Printre cele mai importante calități se numără:

1. Sursă importantă de nutrienți

Maca este o sursă bogată de calciu, fier, potasiu, iod, zinc, vitaminele B1, B2, B6, proteine, asigurând funcționarea la cote optime a organismului.

2. Îmbunătățește viața sexuală

Mai multe studii clinice au demonstrat că pudra de maca îmbunătățește libidoul și fertilitatea atât la femei, cât și la bărbați.

3. Reglează nivelul hormonal la femei

Femeile care și-au făcut un obicei din a consuma pudra de maca au prezentat mai puține simptome premenstruale, o fertilitate crescută și o stare generală mai bună a organismului. Consumul acestei rădăcini are un puternic efect asupra sistemului endocrin, unde sunt localizate toate glandele și hormonii secretați de acestea.

4. Efect anti-ageing

Datorită conținutului bogat în antioxidanți,  rădăcina de maca este un veritabil anti-ageing, capabil să combată radicalii liberi și să mențină aspectul tânăr și ferm al pielii pentru mai mult timp. Mai mult, are efect și asupra pielii îmbătrânite ajutând-o să-și recapete tonusul și prospețimea pierdute.

5. Susține capacitatea de concentrare și memorare

Pudra de maca îmbunătățește considerabil capacitatea de memorare și învățare și oferă rezistență organismului în fața problemelor fizice și mentale.

6. Îmbunătățește starea de bine a organismului

Datorită conținutului bogat în acizi grași esențiali, pudra de maca ajută la menținerea unei stări de bine a organismului, energizează, reduce stresul și stările de anxietate.

 Pudra de maca poate fi consumată la micul dejun alături de cereale și iaurt, adăugată în smoothie sau suc de fructe.

suc