Protecție cardio cu Vitamina K2 Mk-7, vitamina inimii

Vitamina K2 este un nutrient mai puțin cunoscut în aria nutrițională, dar, se pare că este veriga lipsă dintre alimentație și dezvoltarea anumitor boli cronice.

Ce este vitamina K?

Vitamina K este o vitamină liposolubilă de care corpul are nevoie pentru a asigura coagularea corectă a sângelui și pentru a asigura formarea oaselor.

Vitamina K se găsește în mod natural în două forme:

  • Vitamina K1, sau filochinonă, existentă în surse vegetale, având ca rol principal coagularea sângelui
  • Vitamina K2, sau menachinonă, existentă în alimente de origine animală sau produse fermentate, având beneficii asupra mai multor sisteme din corp: osos, cardiovascular, endocrin etc.

Care este diferența dintre Vitamina K1 și Vitamina K2?

Principala funcție a tuturor vitaminelor de tip K este de a activa proteine ​​care servesc mai multe roluri în organism. Vitamina K1 funcționează exclusiv pe coagularea sângelui, iar Vitamina K2 se dovedește a fi foarte eficientă pentru a fixa Calciul în oase și pentru a preveni depunerea acestuia pe articulații, țesuturi moi sau în vasele de sânge.

Ce este Vitamina K2 MK-7, vitamina inimii?

Vitamina K2 face parte dintr-un grup de compuși denumiți menachinone, prescurtat MK. MK-7 face parte din acest grup și s-a identificat ca fiind forma cea mai eficientă de Vitamina K2 în beneficul absorbției de Calciu, a formării oaselor și a sănătății cardiovasculare.

Vitamina K2 MK-7 are o durată de viață prelungită în organism, de până la 72 de ore, timp în care se livrează prin sistemul circulator la oase și alte țesuturi.

Vitamina K2 previne bolile cardiovasculare

Acumularea de Calciul în artere și în jurul inimii reprezintă un factor de risc major pentru dezvoltarea bolilor de inimă. Așadar, orice nutrient care poate reduce acumularea de calciu va contribui activ în prevenția bolilor cardiovasculare. Aici intervine Vitamina K2.

Într-un studiu la care au participat 36,629 de persoane, s-a observat o legătură între administrarea de Vitamina K2 și un risc semnificativ redus de dezvoltare a bolii arteriale periferice, în mod special în cazul persoanelor cu tensiune arterială ridicată.

Se consideră că peste 50% din cei care au consumat în mod regulat Vitamina K2 au un risc scăzut de boli ale inimii sau boli asociate sistemului circulator.

Rezultatele obținute se explică prin faptul că Vitamina K2 activează proteina Matrix GLA (MGP). Această proteină protejează vasele de sânge de calcificare, prevenind depunerile de cristal de Calciu. Unii experți consideră proteina Matrix GLA (MGP) ca fiind cel mai puternic inhibitor al calcificării țesuturilor moi cunoscut până în prezent.

Vitamina K2 ajută la creșterea densităţii osoase și scade riscul de osteoporoză

Osteoporoza, se mai numește și boala oaselor poroase, și este în mod special prezentă la femeile aflate la menopauză. Demineralizarea osoasă cauzată de instaurarea menopauzei, crește riscul de fracturi osoase.

Pentru că vitamina K2 are capacitatea de a „lega” calciul de oase prin faptul că produce proteina Matrix GLA (MGP) amintită mai sus. Prin asociere cu Vitamina D3, care se metabolizează prin expunerea la lumina solară, Vitamina K2 stimulează producția de osteocalcin. Osteocalcinul este o proteină care se acumulează în celulele osoase, fortificând astfel densitatea oaselor.

Vitamina K2 poate îmbunătății și sănătatea dentară

Pentru că Vitamina K2 intervine în metabolismul osos și acumularea de Calciu în oase, se poate presupune că acest nutrient este benefic și în cazul dinților.

Osteocalcinul produs de Vitamina K2, crește secreția de dentină, țesut calcificat care se găsește sub smalțul dinților. Astfel, asimilarea de Vitamina K2, poate fi benefică pentru întărirea dinților și prevenția degradări lor.

Surse naturale de Vitamina K2 MK-7 VITAMINA K2

Pentru aportul corect de Vitamina K2 în alimentația de zi cu zi trebuie incluse alimente precum:

  • Natto, soia japoneză fermentată
  • Varză acră
  • Produse lactate, în mod special brânzeturile fermentate (Gouda, Camenbert, Emmentaler etc.)
  • Ficat de gâscă sau vită
  • Cotlete de porc pe os sau coaste
  • Grăsime de rață
  • Gălbenuș de ou
  • Pești bogați în grăsimi, cum ar fi somonul

Pentru suplimentarea corectă a dietei cu Vitamina K2 alege produsul nostru dedicat Vitamina K2 Mk7 Naturală. Acest produs livrează o formulă superioară de Vitamina K2 naturală, obținută din Soia fermentată japoneză Natto, care asigură absorbția completă a Calciului în oase și stopează calcificarea arterelor. În asocierea cu Vitamina D3 naturală acest produs asigură un efect garantat asupra sistemului osteoarticular. Beneficiul suplimentar al Vitaminei K2 din Vitamina K2 Mk7 Naturală este acela de a protejează pereții vaselor sanguine și inima de depunerile de cristal de calciu care pot forma ateroscleroză.

Sanatate inveti, sanatate primesti

 

Sănătate înveți, sănătate primești!

Răspunde corect la întrebările noastre legate de sănătate și poți câștiga unul din zecile de premii.

Fiecare articol de blog care este inclus în concurs vine acompaniat de o întrebare dedicată. Răspunde aici pentru acest articol.

Urmărește-ne pe pagina de Facebook oficială Herbagetica pentru a răspunde la min. 5 întrebări care te vor duce în tragerea la sorți.