Prevenirea răcelilor de vara cu 5 soluții naturale, frisoane

Răceala de vară versus răceala de iarna

Soluții naturale atât pentru sezonul rece cât și pentru cel cald. Strănuți, îți curge nasul, când ți-e cald, când ai frisoane! Te întrebi cum e posibil să răcești vara? Răcim și vara, însă nu la fel de des ca iarna întrucât razele ultraviolete ne ajută să sintetizăm Vitamina D3, care ne protejează de viroze.

Răcelile de vară sunt ușor confuze și își oferă o stare de disconfort, încât nu mai știi ce să faci să scapi mai repede de ea. Însă știm deja că prevenția este cea mai bună soluție.

Deși se simt diferit, nu există nicio diferență între o răceală de vară și una de iarnă. Ambele sunt cauzate de rinovirusuri, care se pot răspândi și infecta oamenii la fel de ușor pe vreme caldă cât și în sezonul rece. Ambele tipuri de răceli sunt adesea contractate de oameni care își pun mâinile infectate la nas. Singura diferență între răcelile de vară și cele de iarnă este modul în care răspundem. În mod natural iarna tindem să stăm la căldură, sub plapumă și să dormim, în timp ce vara, tot ce vrem este să ne bucurăm de vremea de afară.

Dacă iarna sunt frecvente virozele respiratorii și gripele, vara avem de-a face cu infecții bacteriene, precum amigdalită, faringită, faringo- amigdalită, etc.

Cum știm că este o răceală și nu alergie de sezon?

Răcelile de vară și alergiile au trăsături comune: strănut, congestie nazală, mâncărime sau dureri în gât și chiar tuse, însă o răceală va include și alte simptome, precum transpirație si febră. Dacă simptomele dispar după câteva săptămâni, probabil ai avut o răceală de vară. Simptomele alergiei tind să persiste și să fie consecvente. Debutul simptomelor este de asemenea diferit. La răceala, simptomele pot apărea în momente diferite, în timp ce la alergii simptomele tind să apară simultan.

Sfaturi pentru prevenția răcelilor de vară

Ai grijă la igiena mâinilor

Deoarece germenii sunt de obicei răspândiți prin mâini, cea mai bună prevenție pe care poți să o adopți este igiena mâinilor. Mai exact, este recomandat să te speli pe mâini corespunzător, cu apă călduță și săpun din abundență, de mai multe ori pe zi. Dezinfectanții pe bază de alcool sunt de asemenea foarte utili în momentele în care nu avem acces la apă și săpun.

Petrece timp în aer liber

Sunt mai multe șanse să răcești în casă decât afară. Spațiile închise sau cele dotate cu aer condiționat prezintă un risc crescut de răspândire a virusurilor și pot crește șansele de îmbolnăvire. În plus, expunerea la razele ultraviolete poate ajuta la distrugerea virusurilor răcelii.

Consumă vitamine și minerale din abundență

Mănâncă fructe și legume proaspete, de sezon și alimente bogate în nutrienți care stimulează imunitatea precum zincul, vitamina C, fierul, etc. Iată câteva fructe și legume pe care să le iei în considerare: nectarinele și caisele sunt bogate în vitamina A și antioxidantul betacaroten, piersicile au un conținut bogat de vitamina c, fructele de pădure sunt recunoscute ca fiind un puternic antioxidant dar și bogate în vitamina c, spanacul, broccoli și roșiile bogate în vitamina c, iaurtul și ouăle bogate în vitamina D sau cerealele și semințele bogate în zinc.

Hrănește-ți imunitatea cu suplimente esențiale.

  • Vitamina C– este un susținător excelent al sistemului imunitar. Fără Vitamina C, sistemul imunitar este paralizat și nu poate reactiva capacitatea de apărare a organismului. Studiile au arătat că administrarea de Vitamina C scurtează perioada de convalescenţă și inclusiv frecvența cu care anumite persoane răcesc. Poți lua 1000 de mg de Vitamina C pe zi pentru a preveni răceala și până la 4000 de mg pe zi dacă ai parte de simptome specifice răcelii, la nivel incipient.

Prevenirea răcelilor de vara cu 5 soluții naturale, frisoane

 

 

Vitamina C forte

– Formulă concentrată de Vitamina C naturală nativă originală , extrasă din fructe de Acerola -400 mg

– Aborbție ridicată asigurată de forma naturală de Vitamina C

–  Fără adaos de Vitamina C de sinteză

– Capsulă vegetală

 

 

 

  • Vitamina D3– este o vitamină lipsolubilă supranumită și „vitamina soarelui”, căci este singura vitamină care poate fi produsă de corpul uman ca urmare a expunerii la razele UV ale soarelui. Este un puternic imunostimulator, fortificând sistemul imunitar și activează capacitatea naturală de apărare a organismului.

 

Prevenirea răcelilor de vara cu 5 soluții naturale, frisoane

 

 

 Detrix- Vitamina D3 3000 UI

– 100% naturală extrasă din lanolină- sursă superioară de Vitamina D3

– Absorbție ridicată și eficiență garantată datorită formei naturale de Vitamina D3

– Formulă concentrată cu 3000 UI per capsulă

– Capsulă vegetală

 

 

 

 

  • Zincul – este un mineral esențial pentru organism: menține sistemul imunitar puternic, ajută la vindecarea rănilor și susține creșterea normală. Zincul a devenit un tratament popular pentru răceala obișnuită. Unele studii au arătat că aportul de zinc contribuie la reducerea duratei răcelii, poate cu o zi sau mai mult, și poate reduce numărul de infecții respiratorii superioare la copii.

 

Prevenirea răcelilor de vara cu 5 soluții naturale, frisoane

 

 

Zinc Complex

–  Zinc natural ușor asimilabil

10 mg Zinc- 100% VNR per capsulă

– Formulă complexă cu Zinc și extracte din Ginseng Siberian și semințe de Dovleac, care susțin sistemul imunitar și buna funcționare a sistemului genito-urinar masculin.

 

 

 

 

 

  • Alga AFA– Este o algă verde-albastră unică, cunoscută pentru că este un puternic regenerator natural de celule STEM. Îmbunătățirea sistemului imunitar este, fără îndoială, domeniul unde stimulatorii de Celule STEM din Alga AFA își dovedesc cel mai clar eficiența. Alga AFA stimulează producția de interferon și stimulează acţiunea celulelor imunitare (T, NK, macrofage) împotriva celulelor infectate de virusuri sau bacterii. În plus, reduce efectele infecțiilor virale sau bacteriene și severitatea simptomelor de răceală și gripă.

 

 

 

Immunity Stem

Formulă puternic imunostimulatoare cu 7 plante și extracte din plante: Astragalus, Gheara Mâței, Ginseng siberian, Ganoderma, Spirulină, Chlorella și Alga AFA.

–  3 alge verzi- albastre: Alga AFA, Chlorella și Spirulină- stimulează producția de celule Stem în organism

– Capsulă vegetală

 

 

 

 

  • Extractul de Astragalus– este folosit de sute de ani în medicina tradițională Chineză datorită multiplelor efecte benefice pe care le are asupra unui organism afectat de boală. Combate oboseala, alergiile, inclusiv răceala sau gripa. Studiile clinice demonstrează că Astragalus ajută la eliminarea bacteriilor și a virusurilor prin a stimula sistemul imunitar să lupte împotriva acestora.

 

 

Devirox

– Triplă acțiune: Antiviral natural, imunostimulator și protector pulmonar

– 6 extracte antivirale: Astragalus, Măslin, Grapefruit, Gheara- mâței, Lemn- dulce și Pelin- negru

– 6 extracte imunostimulatoare: Astragalus, Ganoderma, Gheara- mâței, Vitamina C, Vitamina D3 și Zinc.