Horoscopul zilei, al lunii joacă un rol important pentru mulți dintre noi. Ne ghidăm după ce ne prezic astrele, mai ales când vine vorba de sănătate, bani, carieră. Dar… știați că fiecare zodie are o plantă specifică?

Vă prezentăm fiecare zodie cu ale ei afecțiuni specifice, cât și plantele ce ajută în combaterea acestora.

Rac

Afecțiuni specifice: Racul guvernează plămânii și organele digestive. Nativul în rac este, prin urmare, predispus la bolile de stomac, la constipații, dar și la o proastă circulație a sângelui și la retenția de lichide.

Planta potrivită: TARHONUL. Are acțiune stomahică, carminativă, diuretică, expectorantă, ceea ce se pliază perfect pe predispozițiile Racului. În plus, tarhonul ajută la refacerea stocului de săruri minerale.

Leu

Afecțiuni specifice: Soarele guvernează inima, de aceea afecțiunile specifice acestei zodii sunt cele de inimă. Leii sunt predispuși și la boli ale articulațiilor, dar și la reumatisme cronice (sunt meteosensibili). O altă parte sensibilă a nativilor în Leu: ochii.

Planta potrivită: ROSTOPASCA. Reduce presiunea arterială, combate angina pectorală, tahicardia, insuficiența cardiacă și artrită. Relaxează musculatura vaselor mari și coronare. Sucul de rostopască este recomandat ca tratament extrem în bolile de ochi. Floarea-soarelui și gălbenelele sunt alte două plante foarte eficiente în tratarea bolilor Leilor.

Fecioară

Afecțiuni specifice: Problemelor nativilor din zodia Fecioarei sunt legate de tractul digestiv: asimilare intestinală, dureri abdominale, pertrurbări ale tranzitului intestinal. Alte afecțiuni care apar mai des la Fecioare sunt: diabetul, apendicita și pancreatita. De asemenea, sistemul nervos al Fecioarelor este foarte sensibil, mai ales la stres.

Planta potrivită: ROZMARINUL. Utilizat de mii de ani în tratarea bolilor digestive, rozmarinul are efect garantat în cazul Fecioarelor. Folosirea lui în gastronomie este strict legată de proprietățile lui terapeutice. Mai întâi, s-au cunoscut acestea, abia apoi s-a descoperit că rozmarinul dă aromă mâncărurilor.

Balanță

Afecțiuni specifice: Semnul Balanței guvernează rinichii și vezica biliară, prostata (la bărbați) și partea lombară a coloanei vertebrale. Organismul nativilor în Balanță are tendința de a reține toxinele, ceea ce duce în mod clar la afecțiuni renale. Balanța este foarte sensibilă, din punct de vedere psihic, la persoanele de vârsta a doua, fiind predispuse la neurastenii.

Planta potrivită: ARDEIUL IUTE. Capsicina, subtanță conținută de ardeii iuti, este excelentă în tratarea diabetului, a afecțiunilor prostatei, a tulburărilor digestive, ba chiar și împotriva Helicobacter (responsabilă de un anumit tip de ulcer). Este un excelent detoxifiant și depurativ.

Scorpion

Afecțiuni specifice: Pluton guvernează organele genitale externe și interne, colonul, parțial prostata, rectul și anusul. Nativii în Scorpion sunt predispuși la hemoroizi, hepatită, afecțiuni ale organelor sexuale, dureri violente de cap. Suportă destul de greu boala și au nevoie de o lungă convalescență.

Planta potrivită: PORUMBARUL. Are proprietăți laxative, depurative, calmante în cazul durerilor de stomac și dischinezii biliare, antiseptice și antiinflamatoare. Siropul de fructe de porumbar ajută Scorpionii să-și revină după o boală. Rareori, suferă de boli cronice, de aceea, formele acute ale bolilor îi doboară.

Săgetator

Afecțiuni specifice: Părțile corpului influențate de această zodie sunt: ficatul, vezica biliară (în parte), pancreasul, coapsele și osul sacral, partea cozigeală a coloanei vertebrale, nervul sciatic, circulația arterială. Prin urmare, sunt predispuși la obezitate, pancreatită și diabet. Pot fi afectați și de coxartroză și artroză lombară, iar alte afecțiuni și traumatisme pot afecta femurul și nervul sciatic.

Planta potrivită: SCORUȘUL. Este excelent împotriva aterosclerozei și spondilozei.

Capricorn

Afecțiuni specifice: Semnul Capricornului guvernează scheletul, cu precădere genunchii, pielea și dinții. Majoritatea bolilor specifice acestor nativi derivă din sedentarismul care-i caracterizează. Afecțiunile hepatice, dermatitele, pancreatitele și nefritele sunt bolile cele mai frecvente.

Planta potrivită: TĂTĂNEASA. Alantoina, cel mai important principiu activ al tătănesei, are efecte antiinflamatoare, antitumorale și favorizează regenerarea țesuturilor. Tratează rănile, tumorile, nevralgiile, fracturile și entorsele. Tătăneasa îi ajută pe Capricorni în lupta cu bolile aparatului digestiv.

Berbec

Afecțiuni specifice: Marte guvernează capul, mai puțin nasul, inclusiv creierul. În plus, Marte este asociat cu fierul, de aceea influențează și sângele. Bolile specifice zodiei sunt: depresiile, durerile de cap acute, rănirile accidentale și probleme legate de circulația sângelui.

Planta potrivită: PĂDUCELUL. Calmează stările de nervozitate (mai ales la femei) și reglează tensiunea arterială. Păducelul este foarte eficace în tratarea problemelor cardiace cu substrat nervos.

Taur

Afecțiuni specifice: Venus guvernează gâtul, limba, maxilarul inferior, glanda tiroidă, vertebrele cervicale, o parte a nervului optic, iar la femei, organele interne. Taurii se îmbolnăvesc cel mai des de stomac, amigdalită, laringită, dar și de afecțiuni genitale. În plus, chiar dacă sunt calmi, e bine să-și supravegheze tensiunea arterială.

Planta potrivită: MENTA. Reglează funcțiile intestinale, este recomandată în afecțiunile aparatului respirator, combate laringita și durerile menstruale.

Vărsător

Afecțiuni specifice:: Vărsătorul guvernează circulația periferică, sistemul nervos simpatic, cortexul cerebral și nervul spinal. De aceea, problemele de sănătate la care se pot aștepta nativii în Vărsător sunt, în primul rând, de ordin nervos (depresii și angoase, encefalite Parkinson, dar și varice și arterite, ca urmare a proastei circulații periferice).

Planta potrivită: VALERIANA. Este excelentă în tratarea bolilor nervoase și foarte eficientă împotriva depresiilor.

Pești

Afecțiuni specifice: Zodia Peștilor guvernează picioarele și mucoasele. De aceea, nativii sunt predispuși la tuberculoză și infecții microbiene localizate la nivelul mucoasei. Foarte sensibili la frig, Peștii se pot îmbolnăvi ușor de viroze și pneumonii.

Planta potrivită: TEIUL. Are proprietăți pectorale, expectorante, antitermice, neurosedative, descongestive, antiinflamatoare și calmante. Toate acestea îl recomandă în tratarea bolilor aparatului respirator, dar și a gripelor puternice și afecțiunilor sistemului nervos.

Gemeni

Afecțiuni specifice: Gemenii guvernează căile respiratorii superioare, plămânii, umerii, sternul și mâinile. De aceea, bolile specifice sunt stările de anxietate, răniri dese ale umerilor și mâinilor, nevralgiile intercostale, afecțiuni ale plămânilor și ale sistemului nervos periferic.

Planta potrivită: ȘOVÂRFUL. Este ideal în tratarea afecțiunilor respiratorii (calmează tusea convulisvă și fluidifică secrețiilor bronhice, produce chiar o ușoară bonhodilatație, având efecte în tratarea tuberculozei). Este foarte bun și în tratarea reumatismului și a atrozelor.

Toate aceste afecțiuni pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos, tradus prin sport, alimentație adecvată, dar și produse 100% naturale.

shutterstock_143573557