Pietrele la rinichi sunt printre cele mai frecvente tulburări ale tractului reno-urinar. Persoanele care au avut cel puțin o dată în viață pietre la rinichi știu foarte bine cât de dureroasă poate fi prezența și eliminarea lor prin tractul urinar.

În majoritatea cazurilor pietrele la rinichi sunt eliminate în mod natural de către organism și nu lasă leziuni permanente. În schimb, dacă rămân în rinichi, pietrele pot crește în dimensiune și se poate ajunge chiar la intervenție chirurgicală pentru eliminarea lor.

Cum se formează pietrele la rinichi (litiaza renală):

Rinichii sunt organe pereche al căror rol este de a curăţa organismul de toxine și reziduuri. Dieta și stilul nostru de viață joacă un rol cheie pentru a asigura sănătatea rinichilor. Lipsa îngrijirii acestora crește riscul pentru o multitudine de probleme medicale, cele mai frecvente boli ale rinichilor sunt fiind pietrele la rinichi (litiaza renală), infecțiile tractului urinar, litiaza renală (pietre la rinichi), boala renală ateroembolica, pielonefrita.

Litiaza renală, sub denumirea populară de pietre la rinichi, se manifesta prin formarea de depozite minerale dure în rinichi, denumite calculi renali. Calculii renali pot crește în dimensiune odată cu trecerea timpului și pot bloca căile urinare.

Simptome pietre la rinichi:

  • Durere intensă în zona lombară (episoadele dureroase pot varia ca intensitate și pot dura 5-15 minute)
  • Urină tulbure, urât mirositoare sau sânge în urină
  • Urină de culoare maronie/roz
  • Nevoia frecventă de urinare
  • Indigestie, greață, vomă (în special în asociere cu episoadele dureroase de crize la rinichi)
  • Febră sau frisoane

Factori de risc pentru pietre la rinichi:

  • Consumul redus de lichide
  • Obezitatea
  • Exces de proteine, săruri și zaharuri
  • Anumite afecțiuni medicale preexistente: artrită, gută, colită, hipertensiune arterială, boli inflamatorii ale intestinelor

Tratamente naturale pietre la rinichi:

Chanca Piedra

Chanca piedra este denumirea spaniolă a plantei Ochii șoricelului, care în traducere liberă înseamnă sparge pietre. Chanca piedra este o plantă indigenă pădurilor tropicale ale Amazonului, ale sudului Indiei și Chinei. Medicina Ayurveda folosește Chanca piedra de aprox. 3500 de ani pentru tratamentul afecțiunilor digestive, hepato-biliare, genito-urinar, respiratorii sau dermatologice.

În prezent, Changa piedra se remarcă în mod special pentru capacitatea sa de a „sparge” pietrele la rinichi și de a elibera căile urinare, iar acest fapt este dovedit prin multiple studii clinice.

Într-un studiu din 2018 cu 56 de persoane cu calculi renali, s-a urmărit efectul administrării de Chanca piedra pentru a stimula eliminarea acestora. S-a observat că Chanca piedra: reduce dimensiunea pietrelor la rinichi prin a reduce acumularea de oxalat de calciu și acid uric, netezește suprafața pietrelor pentru a facilita eliminarea lor, reduce spasmele și durerea, stimulează nevoia de urinare pentru a facilita eliminarea pietrelor.

Colții-babei

Previne formarea de pietre la rinichi și protejează căile urinare de leziuni provocate de eliminarea pietrelor.

Mătase de porumb

Extractul de Mătase de Porumb are un efect diuretic puternic și crește volumul de urină prin care se elimină bacterii, toxine și reziduri din rinichi. Totodată, reduce inflamația cauzată de eliminarea calculilor renali.

Coada-calului

Coada-calului are un conținut bogat de Siliciu care accelerează vindecarea leziunilor provocate de eliminarea pietrelor. În plus, extractul de Coada-calului crește fluxul urinar pentru a favoriza eliminarea pietrelor, scade inflamația și are efect antibacterian.

Urzică

Extractul de Urzică scade nivelul de creatină, îmbunătățind funcția urinară și are capacitatea de a dizolva pietrele la rinichi și de a reduce tendința de formare a acestora.

Sfaturi pentru prevenția pietrelor la rinichi:

  • Hidratează-te pentru a elimina rezidurile care pot forma pietre.
  • Consumă cu moderație alimentele care pot favoriza formarea pietrelor: sfeclă, ciocolată, spanac, rubarbă, fructe de pădure, nuci, cola, cafea.
  • Evită sarea în exces. Ea poate determina acumularea de calciu în urină.

Bonus! RenoStone – supliment natural pentru pietrele la rinichi (litiază renală)

RenoStone, supliment natural pentru pietrele la rinichi

RenoStone, supliment natural pentru pietrele la rinichi

RenoStone este un produs cu o formulă concentrată formată din 12 extracte fitoterapice intense care susțin eliminarea pietrelor la rinichi și detoxifiere renală. Prin 210 mg/capsulă de extract standardizat de Chanca piedra (Stone Breaker), RenoStone „sparge” pietrele la rinichi și susține eliminarea acestora.

RenoStone se recomandă persoanelor care caută o alternativă naturală pentru eliminarea pietrelor la rinichi și curățarea tractului reno-urinar.

  • Elimină pietrele la rinichi
  • Eliberează căile renale
  • Stimulează eliminarea urinei
  • Elimină excesul de apă
  • Susține funcția rinichilor
  • Detoxifica rinichii
  • Asigură buna funcționare a vezicii urinare

Renostone se poate achiziționa la un preț avantajos de pe shop-ul nostru online www.herbagetica.ro sau din magazine naturiste și farmacii partenere.