Oficial am trecut la ora de iarnă, dar această schimbare nu înseamnă doar că trebuie să dăm ceasul cu o oră înapoi, ci are un impact foarte puternic asupra stării noastre de spirit și a proceselor biologice din corp. S-ar putea să te simți mai obosit, să ai dificultăți de concentrare, tulburări de somn sau îți va scădea puterea de muncă.

Organismul nostru are un ceas propriu ce funcționează sub influența răsăritului, respectiv al apusului de soare. Numit ciclul circadian, acest „program” se reglează în mod natural de la un sezon la altul când zilele fie devin mai scurte, fie mai lungi.

Majoritatea persoanelor se adaptează foarte rapid după modificarea orei, dar pentru mulți ceasul biologic nu reacționează atât de rapid. Cardiacii, vârstnicii, persoanele care au un stil de viață stresant sau suferă de depresie sunt cei mai vulnerabili în momentul trecerii la ora de iarnă.

Efectele trecerii la ora de iarnă:

  1. Crește riscul atacurilor de cord. Stresul zilnic combinat cu tulburările de somn generate de schimbarea de oră crește hormonul stresului, cortizolul. Din această cauză apare inflamația în corp, iar persoanele care au deja probleme cardiace pot suferi complicații.
  2. Colesterol mărit. Stresul asociat schimbării de sezon, alimentația incorectă și mesele servite la ore neregulate pot genera o creștere a nivelului de colesterol „rău” din organism.
  3. Dificultăți de concentrare. Teoretic dacă ceasul este dat înapoi ar trebui să dormim mai mult, dar programul de muncă sau școală rămâne același. Adaptarea la noul ritm de somn este mai dificilă, prin urmare multe persoane se pot simți obosite și vor avea dificultăți de concentrare. 
  4. Stări de depresie și anxietate. Numărul de ore în care ești expus la lumina naturală are un impact major asupra stării de spirit. Prin urmare, iarna când zilele sunt tot mai scurte, crește riscul instaurării stărilor de depresie și anxietate.

Cum ajutăm organismul să se adapteze?

În această perioadă corpul are nevoie de un ajutor în a pastra buna funcționare a ceasului biologic. Trebuie să reducem inflamația din corp, să ținem sub control nivelul de colesterol și să combatem efectele stresului. Propunem un „pachet” cu două produse sunt special gândite pentru a întări organismul: Supreme Krill Omega 3 Forte + Ginkgo Curcumin95

Cele două produse lucrează împreună pentru a:

  • Menține sănătatea sistemului cardiovascular
  • Reducerea nivelului de colesterol
  • Elimina și preveni inflamația în corp
  • Crește nivelul de energie
  • Detoxifiere și regenerare hepatică
  • Susține funcțiile cognitive

Efectele sunt asigurate de biodiponibilitatea crescută pe care o are curcuminul datorită uleiului concentrat de krill. Curcuminul se absoarbe mult mai bine în ulei, iar cel de krill în mod special are o rată mare de absorbție prin combinația celor 5 ingrediente

Supreme Krill Omega 3 Forte

Conține un ulei pur, concentrat, extras exclusiv dintr-o specie de crustaceu specifică zonei Atarctice. Reprezintă NOUA generație de acizi grași Omega 3 cu beneficii recunoscute în promovarea sănătății inimii, a creierului și în menținerea nivelului de colesterol.

Acizii grași Omega3 (EPA și DHA) sub formă fosfolipidă au un rol important în structura și buna funcționare a membranelor celulelor neuronale. În proporție de 70% creierul este format din acizi grași, DHA-ul fiind cel mai abundent, fiind responsabil pentru menținerea funcției cognitive și secreția de dopamină și serotonină, neurotransmițătorii „fericirii”.

EPA și DHA sunt recunoscuți și pentru faptul că reduc tensiunea arterială, previn crearea cheagurilor de sânge și reduc posibilitatea producerii atacurilor de cord sau cerebrale. De asemenea, acizii grași din uleiul de krill lucrează și pentru scăderea nivelului de colesterol.

Consumul regulat de Omega 3 favorizează și reducerea inflamațiilor din corp, inflamații ce favorizează apariția diferitelor boli de la cancer la artrită la boli de inimă.

Ginkgo Curcumin95

Acest produs are o acțiune puternică asupra sistemului nervos. Îmbunătățește circulația sangvină la nivelul creierului promovând creșterea capacității de concentrare și memorare. Atât Ginkgo Biloba cât și Curcumin95 C3 complex au efect antiinflamator și protejează împotriva degradării celulelor neuronale.

Principul activ din turmeric (Curcuma Longa) Curcumin95 C3 complex este recunoscut ca fiind cel mai puternic antiinflamator natural. Efectul este dat de capacitatea extractului de a inhiba activitatea unor enzime ce pot genera inflamație la nivel cronic, ce ulterior se dezvoltă în diverse boli.

Curcumin95 C3 complex are un grad mare de eficiență și când vine vorba de tratare depresiei prin creșterea nivelul de serotonină și dopamină. Pe lângă acțiunea la nivel neurologic, extractul de turmeric are și efect detoxifiant asupra ficatului și stimulează regenerarea hepatică.

La fel ca un ceasornicar, cele două produse reglează ceasul biologic al organismului și îl ajută să se adapteze mult mai ușor la schimbările de sezon.