lectura de 5 minute

 

MSM, o formă naturală de Sulf – cel de-al treilea mineral ca importanță în corp! Rămâi aproape! În articolul de mai jos vei afla de ce și tu ar trebui să îl incluzi în dieta ta zilnică.

Îți dorești oase sănătoase? Articulații mobile și fără durere?

 

Înainte de orice… ce este MSM?

MSM, sulf organic pentru articulații sănătoase

Metilsulfonimetal, chiar dacă sună complicat, prescurtat MSM, este o formă naturală de sulf organic, cu o listă lungă de beneficii și fără efecte adverse. Este un compus care conține sulf, găsit în mod natural la plante, animale și oameni. Poate fi produs și în laborator pentru a crea suplimente alimentare.

Sulful este al treilea cel mai important mineral din organism, după Calciu și Fosfor și ajută la menținerea elasticității pielii, susține sănătatea mușchilor, a pielii și oaselor.

Rolul sulfului în organism:

 • Este implicat în aproape toate funcțiile vitale, având un rol cheie în procesul de oxigenare a celulelor
 • Este indispensabil pentru biosinteza colagenului, proteina ţesutului cartilaginos şi a celui conjunctiv, fiind responsabil de elestiticitatea şi rezistenţa articulaţiilor, tendoanelor, dar şi a pielii
 • Intră în compoziția aminoacizilor: metionina, cisteina, cistina și taurina. Aceștia, la rândul lor, participă la sinteza proteinelor și a enzimelor care accelerează miliarde de reacții chimice ce au loc permanent în corp
 • Este un element cheie în fortificarea oaselor și a dinților
 • Combate infecțiile produse de bacterii

 

Surse naturale de MSM

MSM, sulf organic pentru articulații sănătoase

Înainte de a fi introdus ca agent adjuvant în combaterea anumitor afecţiuni, MSM a îndeplinit, în principal, rolul de solvent polar aprotic la temperaturi ridicate, la fel ca și compusul din care derivă, dimetil sulfoxid (DMSO).

În natură, MSM ia parte la ciclul natural al sulfului. MSM şi DMSO atmosferice reajung pe sol prin ploaie şi sunt absorbite de rădăcinile plantelor, regăsindu-se mai ales în plantele verzi, în alge, în anumite fructe, legume sau cereale.

În corp, MSM este produs de glandele suprarenale, dar poate fi obţinut şi prin alimentaţie. Aportul exogen de metilsulfonilmetan are ca surse predilecte vegetalele, cerealele, cafeaua, ceaiul sau laptele de vacă.

Totuşi, nivelul regăsit în asemenea surse nu este suficient pentru a avea valoare terapeutică.

 

Suplimentele naturale, o formă sigură de MSM

MSM, sulf organic pentru articulații sănătoase

De aceea, se recomandă administrarea a 2-3 capsule de zi MSM + Curcumin95 Herbagetica, formula complexă concentrată pentru refacerea mobilității și flexibilității articulare cu 500mg MSM / capsulă și 30mg Curcumin95 / capsulă. Combinația celor două ingrediente din MSM acționează eficient pentru a reduce inflamația articulară, pentru a preveni leziunile articulare sau musculare și pentru a stimula refacerea țesutului cartilaginos.

 

De ce să alegi MSM + Curcumin95 Herbagetica?

 • Este o componentă de bază pentru formarea oaselor și articulațiilor datorită conținutului ridicat de sulf, a efectului antiinflamator și antioxidant
 • Este necesar pentru producția de colagen și glucozamină, elemente cheie pentru formarea oaselor și articulațiilor
 • Reduce procesele inflamatoare de la nivelul articulațiilor, reducând astfel durerea și disconfortul la mișcare
 • Administrat înainte de a depune efort fizic, reduce semnificativ riscul de formare a leziunilor musculare.

 

Curcumin95 este o componentă cheie a formulei complexe MSM + Curcumin95, fiind un extract intens, obținut din rizomul de Turmeric, cu peste 95% curcuminoide. Printre beneficiile Curcumin95 se numără:

 • Efect antiinflamator puternic
 • Efect antioxidant – previne formarea radicalilor liberi și protejează celulele de stresul oxidativ
 • Neuroprotector și neuroregenerativ – scade riscul de neurotoxicitate și de formare a bolilor neurodegenerative

 

Publicaţia GreenMedInfo.com a spus despre Curcuma longa că este “cea mai importantă plantă a lumii”. Folosind peste 400 de studii aflate în baza de date a Bibliotecii Naţionale de Medicină din S.U.A., aceştia au descoperit peste 580 potenţiale beneficii ale turmericului şi ale principalului său polifenol, curcumina.

Potrivit Fundației pentru Artrită, pe baza celor mai reputate studii efectuate până acum cu privire la MSM – cum ar fi un studiu pilot din 2006 care a analizat efectele MSM consumat zilnic de către pacientii cu osteoartrită –  arată că contribuie la ameliorarea simptomelor durerii, a inflamației si funcționează fără a genera efecte secundare.

Dacă și tu îți dorești să susții sănătatea articulațiilor și a oaselor tale, să previi sau să combați afecțiunile cauzate de îmbătrânirea și uzarea corpului, poți începe rutina ta zilnică de sănătate chiar acum cu MSM + Curcumin95 Herbagetica, o formulă premium, concepută special pentru a îți susține organismul.

MSM, sulf organic pentru articulații sănătoase

Rămâi în mișcare în continuare cu Herbagetica și ia-ți adio de la disconfort, durere și spune DA articulațiilor mobile, neinflamate și sănătoase!