Ziua de 1 Aprilie este recunoscută ca Ziua Păcălelilor și este un prilej de bucurie și amuzament pentru toți cei care au simțul umorului. De-a lungul anilor, oamenii au făcut tot felul de farse și s-au amuzat unii pe seama celorlalți.

Și cum despre râs se spune că e sănătos, să profităm din plin de efectele lui benefice.

O fi asta mit sau realitate?

Subiectul sănătății in general este mereu înconjurat de mituri și păreri, de aceea atunci când vine vorba de sănătatea ta, este important să fii corect informat, să faci diferența între mit și realitate.

Din copilărie tot auzi vorbindu-se despre ce îți face bine sau rău. Fără îndoială lista prejudecăților este interminabilă.

Mit: Un măr pe zi ţine medicul departe de copii.

Realitate: Merele sunt bogate în fibre solubile care previn acumularea de colesterol în sânge. Fructul conţine, de asemenea, antioxidanţi care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Mit: Supa de pui ne scapă de răceală.

Realitate: Supa de pui este un remediu tradiţional care funcţionează 100%. Carnitina, un compus găsit în carnea de pui, ajută sistemul imunitar să lupte cu primele simptome ale răcelii, mai mult de atât poate reduce inflamaţia şi vindecă tusea.

Mit: Stresul îți albește părul.

Realitate: Stresul poate antrena anumite modificări hormonale, care sunt responsabile de căderea părului, însă în realitate culoarea albă a firului de păr se datorează lipsei de pigment de culoare din foliculul de păr.

Mit: Ai răcit pentru că ți-a fost frig.

Realitate: Această infecție se declanșează atunci când un virus sau o bacterie reușește să treacă de bariera sistemului imunitar și se instalează în organism. Și de cele mai multe ori, când vremea se răcește, umiditatea din aer scade, mucoasa nasului este mai uscată și astfel virusurile și bacteriile se dezvoltă mai ușor.

Mit: Cuişoarele, remediu pentru durerile de dinţi

Realitate: Cuișoarele conţin eugenol, o substanţă cu proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene, antioxidante şi anestezice. Cu toate acestea, dentiştii britanici recomandă folosirea acestui „tratament” cu precauție, deoarece cuişoarele consumate în exces pot provoca ulcer.

1 aprilie-05

Picture 1 of 10

Tu ce mituri cunoști despre sănătate?