Mirodenii și rolul lor terapeutic

Stilul de viață actual este plin de provocări. Ne concentrăm asupra locului e muncă, asupra situațiilor ce intervin în viața de zi cu zi și uităm de aspectele esențiale. De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă ziceți: De mâine….mă apuc să fac sport, să nu mai mănânc lucruri nesănătoase…și mâine a tot trecut. Puteți începe un stil de viață sănătos cu condimente, mirodenii ce sun la îndemâna oricui. Beneficiile acestora sunt uimitoare!

Scorțișoara– condimentul cu cei mai mulți antioxidanți. Este foarte eficient în stabilizarea nivelului zahărului din sânge, foarte eficient pentru persoanele ce suferă de diabet (de tip I și II). Conform unui studiu, 2 lingurițe de scorțișoară zilnic reduc nivelul de zahăr cu 20-30%, in cazul persoanelor diagnosticate cu diabet.

Busuioc– efectul său antiinflamator dă rezultate excelente în ceea ce privește artrita și alergiile. Busuiocul este o sursă bună de beta caroten, este un puternic antioxidant ce previne radicalii liberi.

Cuișoare– au un gust unic: dulce și picant în același timp. Dintre beneficiile ce merită menționate sunt: diminuează durerile de dinți și cele gingivale, efectul antiseptic combate infecțiile, problemele digestive și durerile cauzate de artrită.

Chimion– Datorită conținutului ridicat de antioxidanți este bun pentru digestie, stimulează vezica biliară și pancreasul.

Rozmarin– Conține ingrediente active ce au efecte antioxidante și antiinflamatorii. Principalele acțiuni ale rozmarinului sunt asupra sistemului imunitar, îmbunătățirea circulației, stimularea digestiei și combaterea cancerului.

Ghimbir– Condiment minune cu peste 25 de antioxidanți diferiți, ce nu are efecte adverse și ajută în cazul gripelor, este un excelent expectorant și reduce durerile musculare.

Oregano– conține un tip de ulei cu efect anti-bacterian, anti-viral ce este folosit în tratarea infecțiile bacteriene, virale și fungice, precum și infecții.

Așadar, ți-am prezentat o mică parte dintr-o ‘armată’ puternică, naturală pe care dacă o vei folosi cum trebuie rezultatele vor fi 100% bune și naturale. Recomandăm ca aceste condimente și legume să fie consumate în stare crudă, naturală  sau să fie procesate pe cât de puțin posibil și totodată un stil de viață sănătos format dintr-un regim alimentar sănătos și mișcare.

Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi! Este cea mai de preț comoară!

Mirodenii și rolul lor terapeutic

Mirodenii și rolul lor terapeutic