De câte ori nu ți s-a întâmplat să ai o durere de cap și să fugi repede la dulapul cu medicamente? De câte ori ai pierdut timpul în fața rafturilor din supermarket căutând o cremă cât mai hidratantă? Și de câte ori, peste zi, ai senzația de oboseală și lipsă de concentrare?

Daca te regăsești în situațiile de mai sus, avem și o veste bună pentru tine! Soluția este la îndemana tuturor: apa. Acest “aliment” minune este parte din organismul nostru  în proporție de 70-75%. Un procent atât de mare nu poate decât să sugereze de la sine importanța apei pentru buna funcționare a organismului.

Atunci când suntem hidratați toate funcțiile corpului nostru funcționează la capacitate maximă. Numeroase boli au ca prima cauză deshidratarea, asociată cu o alimentație haotică.

Te întrebi cum să faci pentru a bea apă inteligent? Îți spunem noi!

WATERRDimineața, așa cum dinții noștri au nevoie să fie curățați, așa și organele noastre au nevoie de “combustibil “ pentru o bună funcționare pe parcursul zilei. Prin urmare, este indicat ca în primele 10 minute după ce te trezești, să consumi 300 ml de apă, urmând ca micul dejun să fie servit după o jumătate de oră.

Apoi se recomandă  să bei 250 ml de apa cu o jumătate de oră înaintea meselor principale, iar la sfârșitul zilei, pentru un somn liniștit, un alt pahar de apă înainte de culcare.

Dacă reușești să faci din acest program un stil de viață, vei vedea că lucrurile se vor îmbunătăți vizibil, iar viața va fi mai ușoară. Stresul zilnic, cauzat de dureri și neplăceri ale organismului, se va micșora considerabil, iar eficiența ta va crește în toate aspectele cotidiene. Sună bine, nu-i așa? Și este și la îndemâna tuturor!

Tu ce mai aștepți? Accepți provocarea noastră de te hidrata corect?

Ține-ne la curent cu progresele tale!

 

Cu drag,

Alina Enea – Consultant Herbagetica