Viața modernă este stresantă – MACA vine în ajutor! Zi de zi suntem supuși la situații ce provoacă stres fie că este vorba de locul de muncă, probleme financiare sau în relația de cuplu.

Din cauza expunerii permanente la stres este foarte important ca organismul tău să primească susținerea de care are nevoie pentru a face față obstacolelor emoționale și fizice. Dar, cum poți realiza acest lucru? Ai putea încerca suplimentarea dietei cu Maca, un „superfood” recunoscut pentru capacitatea sa de a crește nivelul de energie al organismului, de a echilibra sistemul hormonal și de a întări rezistenţa organismului la stres.

Ce este Maca?

Este o plantă originară din America de Sud, a cărei rădăcină este folosită în medicina alternativă datorită capacității sale de a reduce efectele stresului și de a energiza organismul.

Beneficii Maca pentru sănătate:

Crește rezistența la stres

Face parte din categoria plantelor adaptogene, ceea ce însemnă că în compoziția sa există compuși ce ajută la combaterea efectelor stresului, ajută la energizarea organismului, echilibrează stările emoționale și întârzie instaurarea oboselii.

Hrănește și susține buna funcționare a sistemului endocrin, a glandelor suprarenale și ale tiroidei, asigurând astfel un echilibru la nivel de secreții hormonale. Totodată, ajută și la ameliorarea simptomelor de depresie și anxietate cauzate de stres. Aceste efecte sunt asigurate de acizii graşi, calciul și vitaminele B1, B2 și B12, nutrienți ce se găsesc în cantităţi semnificative în rădăcina de Maca. Acizii graşi întăresc imunitatea organismului, iar vitaminele B1, B2 şi B12 susțin buna funcționare a sistemului nervos și reduc stările de oboseală. 

Crește nivelul de energie

Maca are capacitatea de a crește nivelul de energie atât la nivel fizic cât și psihic la scurt timp după ce se începe administrarea. Comparată cu efectele cofeinei, Maca crește nivelul e energie fără a provoca stări de agitație sau tremur al membrelor.

Menținerea unui nivel optim de energie atrage după sine și îmbunătățirea stării afective, astfel Maca se recomandă și pentru ameliorarea simptomelor de depresie.

Aceste beneficii sunt asigurate de modalitatea în care Maca acționează asupra funcției glandei suprarenale și a tiroidei. Ea previne creșterile sau scăderile bruște ale nivelului de glicemie, asigurând astfel starea generală de bine și energie pe tot parcursul zilei.

Stimulează fertilitatea masculină și libidoul

Scăderea numărului de spermatozoizi este principala cauză de infertilitate la bărbați. Maca se dovedește a fi o soluție eficientă în acest caz deoarece conține nutrienți esențiali pentru producția de spermă: calciu, vitaminele din complexul B și zinc.

Prin conținutul de fitonutrienți și îmbunătăţirea funcției glandelor suprarenale, Maca energizează întregul organism și scade nivelul de oboseală, fapt ce contribuie la stimularea libidoului pe termen lung.

Echilibrează hormonii feminini

Asigură echilibrul hormonal feminin prin reglarea secreţiei de estrogen, cel mai important hormon pentru sănătatea sistemului reproducător. Un exces al secreției de estrogen poate cauza infertilitate, libido scăzut, balonare, greutate în exces, ciclul menstrual neregulat sau stări de iritabilitate.

Reface echilibrul hormonal prin suprimarea dominanţei estrogenice și creșterea nivelului de progesteron. Astfel, se normalizează ciclul menstrual atât când vine vorba de durata acestuia, cât și de fluxul sanguin. Scade semnificativ durerea menstruală, balonarea și schimbările bruște de dispoziție asociate sindromului premenstrual.

În cazul femeilor aflate la menopauză, unde nivelul de estrogen este foarte scăzut, Maca ameliorează stările de depresie și anxietate specifice, reduce transpirațiile nocturne și bufeurile de căldură.

Prin echilibrarea secreției hormonale și îmbunătățirea nivelului de energie, Maca poate ajuta la stimularea libidoului pe termen lung.

Administrare MACA:

  • Pentru rezultate optime ale administrării de Maca pentru combaterea stresului se recomandă între 450 – 1000 mg/zi
  • Cele mai eficiente suplimentele pe bază de Maca sunt obținute din rădăcina acesteia și se găseşte sub forma de pudră ambalată sau capsule
  • Se poate adăuga în smoothie-uri pentru a fi ușor de integrat în dietă
  • Pentru creșterea libidoului și sporirea fertilității se recomandă între 2000 și 3000 de mg de Maca/zi