Iod Natural pentru deficitul de Iod si sanatatea tiroidei. Produs NOU de la Herbagetica

Deficiența de Iod este mult mai comună decât am crede. Chiar dacă s-au făcut în repetate rânduri campanii de iodizare a sării folosite în alimentație, tocmai pentru a combate deficitul de Iod, se estimează că 40% din populația globală este în continuare expusă riscului de deficit de Iod. Repercusiunile deficitului de Iod se manifestă prin afecțiuni tiroidiene: hipertiroidismul, creșterea volumului tiroidei.

Având în vedere importanța acestui element pentru sănătate, ne-am reunit forțele și experienţa în creare de suplimente naturale, pentru a concepe produsul Iod Natural. Iod Natural asigură printr-o singură capsulă 500 mcg de Iod pentru secreția hormonilor tiroidieni și reducerea simptomelor cauzate de deficitul de Iod. Iar, formula cu extractele de Ashwagandha și Salvie reglează activitatea glandei tiroide.

De ce este important Iodul?

Iodul este un mineral de bază pentru funcționarea glandei tiroide. Îl obținem din anumite alimente: sare de bucătărie, lapte, ouă, pâine, fructe de mare sau alege marine. Cea mai mare parte din Iodul obținut din alimentație, se dirijează către tiroidă, unde se folosește pentru producția hormonilor tiroidieni (T3 si T4). Acești hormoni sunt vitali pentru creșterea și dezvoltarea organismului, activitatea metabolică corectă, reglarea temperaturii corpului, echilibru hormonal sau reglarea ritmului cardiac.

Deficitul de Iod

In cazul deficitului de Iod, cauzat de lipsa aportului de Iod din alimentație, tiroida își mărește volumul pentru a compensa deficitul. Astfel, apare guşa tiroidiana. Un deficit server de Iod, se manifestă la adulți prin hipotiroidism, iar la copii mici prin cretinism (când creierul nu este complet dezvoltat).

Deficitul de Iod apare cu precădere în zonele montane și submontane, unde solul nu este suficient de abundent în Iod, deci nici produsele alimentare crescute în acele zone (legume, fructe, animale), nu oferă aportul suficient de Iod. România are un astfel de relief, iar începând din 1948 s-au întreprins diverse campanii de iodizare, pentru a asigura aportul de Iod al populației. Așa s-a introdus sarea iodată în alimentație. Cu toate acestea, în prezent, românii nu își acoperă necesarul zilnic de Iod, evaluat la minim 150 mcg pe zi, prin alimentație.

Principalele surse alimentare de Iod sunt:

 • Algele marine
 • Afinele
 • Scoicile
 • Fileul de cod
 • Sarea Iodată
 • Iaurt sau lapte organic
 • Un cartof copt în coajă
 • Un ou mare
 • Ton la conservă
 • Prune deshidratate

Simptome deficit de Iod

 • Creșterea inexplicabilă în greutate
 • Nivel scăzut de energie, oboseală, slăbiciune și epuizare fizică
 • Păr și unghii fragile
 • Senzația permanentă de frig
 • Tulburări de memorie și concentrare
 • Dereglări ale ciclului menstrual
 • În cazuri avansate efectele se manifestă la nivelul tiroidei prin: gușă tiroidiană sau hipotiroidism

Iod Natural pentru sănătatea tiroidei

Produsul Iod Natural reunește extracte din surse superioare de Fucus vesiculosus, Ashwagandha și Salvie pentru a asigura aportul de 500 mcg Iod, cu doar o capsulă pe zi. Iod Natural poate funcționa ca adjuvant pentru afecțiuni tiroidiene, inflamarea tiroidei, echilibrarea hormonilor estrogenici, oboseală cronică, obezitate, retenție de apă sau probleme de memorare și concentrare.

Iod Natural din surse naturale superioare  Iod Natural

Alga Fucus

Fucus (Fucaceae Fucus vesiculosus L.) este un tip de algă care se găsește pe coasta Mării Nordului, a Mării Baltice și pe coastele oceanelor Pacific și Atlantic. Este una dintre cele mai bogate surse naturale de Iod, și se folosește în medicină, încă din anii 1800, pentru afecțiunile asociate deficitului de Iod, în mod special cele tiroidiene.

Iodul extras din Fucus se găsește sub formă de diiodotirozină (DIT) un precursor natural al hormonilor tiroidieni tiroxină (T4) și triiodotironină (T3). Iodul în această formă este esențial în metabolizarea celor doi hormoni tiroidieni, proces care are loc în glanda tiroidă la nivelul celulelor foliculare tiroidiene.

Ashwagandha

Ashwagandha sau ginseng indian este o plantă cu efect adaptogen care ajută și la eliminarea toxinelor, regenerarea organismului și reglarea secrețiilor hormonale. Ashwagandha acționează asupra glandei tiroide prin a crește producția hormonului tiroidian T3, care crește nivelul de energie și stimulează arderea grăsimilor. Ashwagandha stimulează și producția de T4 și în același timp, prin rolul antioxidant, previne excesul de T4 în corp, prevenind formarea hipertiroidismului.

Salvia

Salvia este o plantă bogată în acid rozmarinic, substanță activă care are un efect intens în reglarea secrețiilor de testosteron și progesteron, hormoni care au efect și asupra activității tiroidei. În plus, Salvia are și efect antioxidant pentru a proteja tiroida de radicalii liberi și reduce efectele inflamatoare.

Iod Natural se poate achiziționa la un preț avantajos de pe shop-ul nostru online www.herbagetica.ro sau din magazine naturiste și farmacii partenere. Iod Natural se găsește în flacoane la mai multe ambalări: 30, 60 sau 120 capsule.