Corpul uman este expus în permanenţă la microorganisme străine cum ar fi bacterii, virusuri, fungi și paraziți, toate coexistând într-o anumită măsură la nivelul pielii, tractului respirator, intestinal și genital. Unele microorganisme sunt esenţiale pentru o sănătate optimă, iar oganismul uman este bine echipat pentru a ţine situaţia sub control. Cu toate acestea, atunci când barierele naturale sunt compromise, pot apărea boli infecţioase, inflamatorii sau autoimune.

Indiferent că stresul, stilul de viaţă sau înaintarea în vârstă ne afectează capacitatea naturală de apărare a organismului, susţinerea optimă a sistemului imunitar este importantă pentru lupta împotriva infecțiilor, corpurilor străine și celulelor anormale, precum celulele cancerigene.

Stimularea naturală a imunităţii

Alga AFA, cel mai puternic stimulator de Celule Stem, conține o concentrație extraordinară de pigmenţi albaştrii şi verzi, care ajută la susţinerea sistemului imunitar, stimulând producerea de Celule Stem din măduva spinării şi migrarea lor acolo unde este nevoie pentru regenerarea organismului. Celulele Stem au forma de bază a tuturor celulelor și au posibilitatea de a se regenera în orice celulă, incluzând celulele T, macrofage și alte celule ce intră în artileria sistemului imunitar.

Cu un conţinut ridicat de carotenoizi (betacaroten, licopen şi luteină), Alga AFA reduce dezechilibru între speciile reactive de oxigen şi capacitatea antioxidantă a organismului. Alături de extractul de Ginseng Siberian, Alga AFA măreşte rezistenţa organismului la stresul fizic şi psihic ori în alte condiţii improprii.

Alga AFA şi acţiunea antiinflamatoare

Alga AFA stimulează celulele albe şi inhibă activitatea dioxidului de carbon în organism, prevenind inflamaţiile şi îmbunătăţind starea generală. Alături de celelalte alge verzi albastre, Spirulina şi Chlorella, Alga AFA conţine o cantitate mare de clorofilă şi odată ingerată s-a dovedit a fi un antioxidant puternic şi un antiseptic natural. Prin acţiunea sa puternic detoxifiantă, ajută la eliminarea toxinelor, a metalelor grele şi reducerea inflamaţiilor.

De asemenea, datorită conţinutului ridicat de acizi graşi, Alga AFA contribuie la reducerea inflamaţiilor şi micşorează riscul apariţiei bolilor cronice, cum ar fi afecţiunile cardiace sau cele articulare.

Alga AFA şi efectele antivirale

Potrivit cercetătorilor, Alga AFA are efecte atât de puternice asupra celulelor responsabile cu imunitatea, încât le stimulează activitatea de a identifica celulele canceroase sau infectate cu un virus, de a împiedica replicarea lor şi de a le neutraliza, urmând ca celulele macrofage să le elimine.

În urma unui studiu, s-a demonstrat că Alga AFA a intensificat cu 40 % mai mult activitatea celulelor imunitare, în termen de două ore de la administrare, contribuind la declanşarea unui răspuns imun accelerat.

Mai mult, în asociere şi cu alţi stimulatori ai imunităţii, cum ar fi extractul de Ganoderma şi Ginseng, Alga AFA contribuie la distrugerea tumorilor maligne şi la eliminarea lor din organism, ajutând astfel în tratarea diferitelor forme de cancer.

O formulă complexă pentru susţinerea sistemului imunitar este Immunity STEM, produs de Herbagetica, ce conţine Alga AFA, extractul de Ganoderma şi Ginseng Siberian, alături de Spirulină şi Chlorella.