Este perfect normal ca din când în când să ai parte de stări de anxietate. Susținerea unui discurs în fața unui auditoriu, problemele financiare sau pregătirea pentru un examen important sunt doar câteva situații în care nu te simți în apele tale. Pe lângă anxietate, poți avea parte și de stări de depresie, energie scăzută și chiar probleme digestive. Dar, când aceste simptome sunt aproape constante, cel mai probabil corpul tău se confruntă cu un deficit de serotonină.

Ce este serotonina?

Serotonina este o substanță responsabilă pentru numeroase procese biologice ce reglează somnul, apetitul alimentar, dar cel mai important, buna dispoziție. Serotonina este cheia stărilor de fericire și este esențială în asigurarea echilibrului emoțional, deoarece previne apariția anxietății și a depresiei. 

Serotonina este produsă de celulele nervoase și se sintetizează dintr-un amino acid, triptofan. Acesta nu este produs în mod natural de către organism, ci se obține din alimentație. Organismul transformă triptofanul în 5-HTP, ca mai apoi, această nouă substanță să fie convertită în serotonină:

TRIPTOFAN -> 5-HTP -> SEROTONINĂ

Cauzele deficienței de serotonină:

  • Stresul constant suprasolicită sistemul nervos și endocrin, generând după sine, un nivel scăzut de serotonină.
  • Un metabolism deficitar sau problemele digestive pot împiedica absorbția corectă a nutrienților esențiali formării serotoninei.
  • Dieta precară în proteine, vitamine și minerale, privează corpul de substanțele necesare pentru crearea serotoninei.
  • Anumite substanțe toxice, ce pot fi regăsite în pesticide sau medicamente, pot împiedica producția de serotonină.
  • Lipsa luminei solare cauzează un deficit de vitamine și minerale cu rol în biosinteza serotoninei.

Nutrienți care îți aduc zâmbetul pe buze:

5-HTP 100 – crește hormonul fericirii

Cea mai bogată sursă naturală de 5-HTP (molecula pe care organismul o sintetizează în serotonină) este Griffonia Simplicifolia, o plantă adaptogenă cu proprietăți remarcabile în ceea ce privește creșterea abilității organismului de a face față factorilor stresori interni și externi.

Produsul Herbagetica, 5-HTP 100, este standardizat cu 30% 5-HTP extras din Griffonia Simplicifolia, iar administrarea acestuia contribuie la creșterea nivelului de serotonină, ameliorarea stărilor de depresie și anxietate. 5-HTP  joacă un rol important în controlul nervozității, iritabilității, temperaturii corporale, dispoziției, somnului, vieții sexuale, apetitului și metabolismului, precum și în cazul senzației de vomă. Studiile efectuate au arătat că 5-HTP poate fi benefic în caz de depresie, anxietate și atacuri de panică. De asemenea, contribuie la îmbunătățirea calității somnului. Vitaminele C şi B6 sunt co-factori importanţi pentru creșterea bidosponibilității a extractului de Griffonia.