Nu ți s-a îndeplinit dorința de a fi părinte? Infertilitatea este termenul folosit pentru încercarea fără rezultate a unui cuplu de a concepe un copil, în decursul unui an, fără a folosi metode contraceptive, fiind o problemă a 10% dintre femeile cu vârsta între 15-44 ani. Cauzele infertilității sunt numeroase, cele mai comune fiind aparatul reproductiv al femeii, al bărbatului sau al amândurora, stresul sau vârsta.
Fertilitate în natură
Din fericire, natura a fost înzestrată cu o mulțime de plante, pe care ni le pune la dispoziție încă din timpuri străvechi, plante care de multe ori se dovedesc a fi mai eficiente decât un tratament cu medicamente. Plantele enumerate mai jos au capacitatea de a spori activitatea ovarelor la femei, respectiv a testiculelor la bărbaţi, îmbunătăţind ca atare fertilitatea la ambele sexe.
Extractul de Palmier pitic (Serenoa Repens) – originar din America de Nord, este un întăritor considerat unul dintre puținele remedii vegetale anabolizante (tonifică și crește masa țesuturilor organismului). Această plantă are capacitatea de a reduce simptomele creșterii volumului prostatei (urinările frecvente, usturimile în timpul urinării, senzația bruscă de a urina, tulburări genitale și stimulează golirea completă a vezicii urinare), îmbunătățind în același timp calitatea vieții sexuale.
Extractul de Dovleac (Cucurbita Pepo) – este adjuvant în cazul pacienţilor cu prostata mărită, fiind bogat în grăsimi nesaturate și în zinc, menținând sănătatea prostatei. Deficiența de zinc poate duce la mărirea prostatei, chiar și la impotență. De asemenea, semințele de dovleac conțin o mulțime de vitamine potente, incluzând vitaminele B, E, C, D și K și minerale esențiale stimulării vieții sexuale, precum calciu, potasiu și fosfor.
Brânca ursului (Heracleum sphondilyum) – o plantă înaltă, de până la doi metri, cu flori albe și frunze mari, crestate adânc, care amintesc oarecum de laba ursului, de unde și numele. Seminţele şi florile de Brânca ursului sunt un adevărat fenomen pentru sporirea fertilităţii masculine. Această plantă are efect vasodilatator genital, extrem de util în cazul impotenţei vasculare. Datorită substanțelor active care acționează simultan asupra glandelor endocrine, a sistemului nervos și a aparatului cardiovascular, Brânca ursului este un remediu excelent pentru problemele sexuale.
Ginsengul Chinezesc (Panax Ginseng) – şi cel Indian (Ashwagandha) sunt unele dintre cele mai indicate plante pentru tratarea problemelor de fertilitate. Datorită conținutului de steroizi asemănători cu cei pe care îi secretă corpul uman, cele două plante previn şi tratează disfuncţiile sexuale ale bărbaţilor şi femeilor, combat lipsa de vitalitate, încetinesc procesul de îmbătrânire și îmbunătățește funcția glandelor sexuale.
Alga AFA – cel mai puternic stimulator de celule stem este un remediu foarte puternic pentru îmbunătăţirea capacităţii de procreare. Cu un conținut bogat de nutrienți, 12 vitamine, 27 de minerale naturale esențiale și 11 pigmenți naturali precursori ai vitaminelor, enzimelor și co-enzimelor, alga AFA hrănește organismul în întregime la nivel celular și este absorbită de organism în proporție de 97% .
Busuiocul – stimulează apetitul sexual, crescând fertilitatea. În plus, se spune că busuiocul are proprietatea de a stilmula circulația, combatând astfel sterilitatea. Pe lângă acestea, busuiocul redă tonusul și apetitul sexual, îmbunătățind capacitatea de control a energiei sexuale și ajută la combaterea ejaculării precoce.
Crețișoara – faimoasă pentru beneficiile multiple privind problemele feminine. De la reglarea ciclului menstrual până la tratarea problemelor de fertilitate, crețișoara le vine în ajutor celor care vor să devină mame.
Mierea – alimentul minune, ce este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale. Mierea conține foarte mulți nutrienți ușor digerabili pentru corpul uman. Acest aliment are proprietăți antibacteriene și antioxidante, iar consumul regulat de miere poate trata infertilitatea și reduce stresul mental.
Ești adepta metodelor neconvenționale? Nu-ți face probleme, avem o listă și cu asemenea idei pentru tine:
1. În Africa există obiceiul de a pune lenjeria intimă în zilele de după lună plină. Fără a înțelege personal procedeul, femeile din Congo afirmă că funcționează negreșit de fiecare dată. Secretul este să porți în ziua următoare lejeria care a stat sub razele lunii.
2. Se spune că în Italia, mai precis în Napoli, la altarul de Saint Mary Frances, există un ”scaun de fertilitate”, pe care dacă te așezi, ești înzestrat cu o sarcină, garantat. Dovada ar fi sutele de bilețele albastre și roz, lăsate în jurul scaunului, de către femeile care au fost pe acolo.
3. Băi de soare și Vitamina D – cea mai bună sursă și vitamina esențială pentru a concepe un copil. Indiferent de anotimp, este important să te lași mângâiată de razele lui, cel puțin 30 de minute pe zi.
Știați că…
- Amerindienii şi primii colonişti utilizau boabele palmierului pitic pentru tratarea problemelor genito-urinare? Datorită efectelor sale terapeutice impresionante, exercitate asupra uretrei superioare şi a prostatei , a primit numele de „cateter vegetal”.
- În prezent unul din șase cupluri din România este afectat de infertilitate (fapt ce poate duce la o catastrofă demografică)?
- Unele studii de specialitate au demonstrat faptul că tratamentul cu palmierul pitic funcționează la fel de bine precum medicamentele de sinteză?
- Fertilitatea masculină scade semnificativ după vârsta de 35 de ani (când rata sarcinilor ajunge la 19,5%), în vreme ce, în cazul bărbaților de peste 40 de ani, șansele ca partenera să rămână însărcinată scad drastic (până la 3%)?
- În mod normal, la fiecare 100 de fetițe, se nasc 105 băieți, însă în urma tratamentelor de fertilitate, se nasc mai mult fetițe?