Cromul este unul dintre cele mai răspândite minerale și este foarte benefic pentru sănătatea noastră.

Acest mineral este indispensabil metabolismului carbohidraților, fiind implicat direct în ceea ce este cunoscut sub numele de factorul de toleranță la glucoză. Cromul în alimentație este absolut necesar, iar absența lui predispune la obezitate.

Acest mineral se găsește în scoarța pământului, în mări și oceane. Îl găsim de asemenea și în unele alimente cum sunt: drojdia de bere, fructele de mare, cerealele integrale, broccoli, salata verde, varza, ridichile, roșiile, ouăle, etc.

Beneficiile cromului

– ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge

– încetinește pierderile de Calciu, deci poate fi de ajutor în prevenirea pierderii de masă osoasă la femeile aflate la menopauză

– reduce apetitul alimentar

– controlează rezistența la insulină

– reduce riscul de afecțiuni cardiace și infarct

– reglează nivelul colesterolului

– reduce greutatea

Simptome ale deficienței de crom

– anxietate

– dependență de dulciuri

– rată de creștere mai lentă la copii și adolescenți

– iritabilitate

– sete excesivă

Atunci când nu consumăm suficiente alimente bogate în crom și trebuie să apelăm la suplimente, este foarte important ca acestea să fie 100% naturale, organice.

Cromul organic, spre deosebire de cel de sinteză, este mai usor de asimilat, având în consecință un efect rapid şi eficient. Este mult mai eficace în scăderea în greutate fără a avea efecte secundare dăunătoare.

Absorbția Cromului este dependentă de nivelul de vitamina C din organism, fără de care Cromul nu poate fi asimilat.

Tocmai de aceea, Herbagetica vă recomandă produsul Crom Complex, care are în formula sa și extract standardizat de fructe de Acerola, cea mai importantă sursă de Vitamina C naturală.