lectura de 2 minute

Ce este complexul de vitamine B?

Complexul de vitamine B întrunește 8 compuși solubili în apă: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12. Vitaminele B îndeplinesc funcții vitale pentru buna desfășurare a metabolismului uman. Efectele lor colective sunt deosebit de importante pentru funcționarea corespunzătoare a creierului, fiind implicate în procese de producere a energiei, dar și în sinteza și repararea ADN-ului.

 

Vitamina B1

B Complex 100, vITAMINA b1

Este cunoscută și sub numele de tiamină, are rol catalizator în metabolismul glucozei, al aminoacizilor și al lipidelor, fiind indispensabilă pentru activitatea cerebrală. Deficiența de B1 poate cauza boala numită beri-beri, caracterizată prin tulburări cardiace și nervoase.

Vitamina B2

B Complex 100, Vitamina B2

Este cunoscută sub denumirea de riboflavină, fiind vitală în procesul respirației celulare. Deficitul de vitamina B2 duce la inflamarea cavității bucale, ulcerații ușoare la suprafața pielii, senibilitate la lumină.

Vitamina B3

B Complex 100, Vitamina B3

Este cunoscută sub denumirea de niacină și are un rol important în producerea energiei necesare organismului pentru o funcționare optimă. Deficiența de B3 se manifestă prin slăbiciune, insomnii, diaree, dermatită.

Vitamina B5

B Complex 100, Vitamina B5

Sau acidul pantotenic, este importantă în metabolismul energetic al celulelor și participa la formarea unor hormoni. Deficitul duce la acnee, oboseală, insomnie și iritabilitate.

Vitamina B6

B Complex 100, Vitamina B6

Numită și piridoxină, ajută la echilibrarea nivelurilor de Sodiu și Potasiu din organism și la producerea globulelor roșii din sânge. Deficitul este corelat cu anemia, dermatita, umflarea limbii.

Vitamina B7

B Complex 100, Vitamina B7

Sau biotina, este implicată în metabolizarea grăsimilor și a carbohidraților. Ajută la refacerea tecii de mielină care protejează axonii neuronilor. Deficiența de B7 afectează în special bebelușii, încetinind procesul de creștere al acestora.

Vitamina B9

B Complex 100, Vitamina B9

Sau acidul folic, asigură replicarea corectă a materialului genetic și are un rol esențial în sintetizarea hemoglobinei. Deficitul se manifestă prin oboseală, ulcerații ale mucoasei bucale, umflarea limbii și prin instalarea anemiei, cu simptomele specifice (oboseală, amețeli, iritabilitate).

Vitamina B12

B Complex 100, Vitamina B12

Numită și cobalmina, este implicată în metabolismul fiecărei celule din organism: sintitzează mielină, asigură replicarea corectă a ADN-ului, are un rol important în metabolismul grăsimilor și al aminoacizilor. Deficitul poate cauza anemie.

 

Surse naturale ale complexului de vitamine B

Vitaminele B se găsesc în cantități mari în carnea de ton, curcan, în lapte, ouă și iaurt, dar și în surse vegetale, precum: morcovi, fasolea păstăi, vinete, mazăre, broccoli, ciuperci, zmeură, semințe de floarea soarelui, alune, nuci și cereale integrale.

Suplimentele naturale sunt o sursă sigură de a primi doza zilnică recomandată de vitamine B. Herbagetica v-a pregătit B Complex 100, întreaga gamă de vitamine B extrase dintr-o sursă 100% naturală, Drojdia de bere. Compoziția sa, îmbogățită cu Ashwagandha, contribuie la reducerea stresului, oboselii, extenuării și la îmbunătățirea capacității de concentrare.

B Complex 100 Herbagetica este un excelent adjuvant în:

  • Funcționarea normală a sistemului nervos
  • Combaterea efectelor stresului
  • Oboseală și extenuare
  • Deficiențe imunitare
  • Funcționarea normală a inimii
  • Producția de energie

B Complex 100

Redă corpului tău energia de care are nevoie pentru a face față perioadelor stresante cu B Complex 100 Herbagetica!