Ficatul este cel mai mare organ intern din corp cu capacități remarcabile de regenerare și de reîntinerire a celulelor ce au fost distruse de o boală sau de o leziune. El are rolul de a transforma toate substanțele care pătrund în organism pentru a hrăni celulele. Ficatul neutralizează atât deșeurile rezultate din activitatea celulară sau musculară, cât și medicamentele și alcoolul. Când ficatul este obosit, acesta lasă să treacă în sânge substanțe netransformate, bacterii nocive și toxine, care ne îmbolnăvesc organismul.

Așadar, cand ficatul este bolnav sau obosit, întreg organismul suferă.

Cele mai evidente semne ale unui ficat bolnav sunt: creșterea în greutate, balonarea, respirația urât mirositoare și schimbarea mirosului întregului corp, indigestia, constipația, apariția hemoroizilor, sindromul de colon iritabil, prezența stării de amețeală și a cearcănelor, scăderea puterii de concentrare, apariția unor pete mici, maro pe tot corpul și schimbarea culorii pielii.

Afecțiunile ficatului se datoreaza în primul rând alimentației dezechilibrate și a consumului excesiv de alcool. Alimentele cele mai nocive pentru ficat sunt alimentele grase sau bogate în zahăr.

Menținerea stării de sănătate a acestui organ are un efect pozitiv asupra vitalității și stării generale de sănătate a întregului organism.

Hepato Curcumin95 de la Herbagetica este un veritabil tonic hepatic ce protejează și detoxifică celulele ficatului, tratează hepatita virală și stimulează secreția biliară. Eficiența acestuia se datorează combinației de ingrediente naturale, precum: schizandra, anghinare, armurariu, brusture, lemn-dulce, Curcumin95 C3 complex, tuf zeolitic mineralizat și piper.

1. Schizandra este o plantă ale cărei fructe au toate cele cinci arome la un loc: dulce, sărat, acru, amar și iute. Extractul din fructele de schizandra este un bun antioxidant având un efect remarcabil în procesul de detoxifiere și protejare a ficatului.

Schisandra

2. Anghinarea este o plantă ce stimulează secreția biliară, are acțiune diuretică și scade nivelul colesterolului „rău“ din sânge. Aceasta este și o sursă importantă de vitamina B, fier, magneziu, aminoacizi, flavonoide, potasiu și fosfor.

anghinare

3. Armurariul este o plantă cu efecte remarcabile de detoxifiere la nivel hepatic și sangvin. Acesta stimulează secreția de bilă, favorizează digestia, ajută la reglarea colesterolului și stimulează capacitatea de regenerare a celulelor hepatice. Armurariul acționează asupra organismului și prin creșterea tonusului psihic și înlăturarea senzației de oboseală și suprasolicitare.

armurariu

4. Brusturele este un alt remediu eficient pentru menținerea sănătății ficatului. Cu o răspândire foarte mare, această plantă are proprietăți antibacteriene, antifungice, antitumorale și diuretice ajutând la eliminarea deșeurilor din organism. Extractul de brusture este recomandat pentru proprietățile sale remarcabile de detoxifiere în cazul bolilor de ficat, de rinichi și de splină. Mai mult, această plantă reglează nivelul glicemiei, curăță sângele de toxine și are acțiune antibiotică.

5. Rădăcina de Lemn-dulce este folosită în scop terapeutic datorită conţinutului de flavonoide (antioxidanţi importanţi). Glicirizina este compusul-cheie din Lemnul-dulce, deoarece are cele mai multe proprietăți terapeutice. Datorită glicirizinei, Lemnul-dulce previne distrugerea celulelor hepatice și ajută la tratarea hepatitei virale.

lemn-dulce-proprietati

6. Extractul de curcumin îmbunătățește activitatea ficatului, având efecte benefice asupra capacității acestuia de a detoxifia chimicalele xenobiotice (compuși chimici care se găsesc în organism, dar care nu sunt produși de către acesta).

turmeric-absorbability-black-pepper

7. Zeolitul este administrat în cazuri de hepatită virală, cât şi cronică, cu efecte benefice dovedite. S-a observat că Zeolitul are efect protector şi încetineşte evoluţia hepatitei.

8. Extractul de Curcumin95 C3 complex asociat cu piperina are o capacitate hepatoprotectoare mult mai însemnată, deoarece biodisponibilitatea în organism creşte cu până la 2000%.

piper

 

http://herbagetica.ro/hepato-curcumin-120cps.html