lectura de 4 minute
Guta este o formă de artrită care cauzează dureri intense, inflamație și rigiditate în mobilitatea articulațiilor. De obicei, sunt afectate extremitățile, în special articulațiile de la degetele piciorului.
Guta se manifestă prin atacuri sau crize de gută, care se repetă constant și care în timp degradează țesutul articulațiilor.
Hipertensiunea, afecțiunile cardiovasculare și obezitatea sunt factori de risc pentru dezvoltarea gutei. Se manifestă cel mai frecvent în rândul bărbaților, dar și femeile trecute de vârsta menopauzei pot fi afectate.
Cauze gută:
Guta se manifestă atunci când la nivelul articulațiilor se acumulează acid uric cristalizat. Acest lucru se întâmplă când în organism există o cantitate mare de acid uric. Acidul uric este o materie reziduală care se formează în mod natural ca urmare a digestiei purinelor. Incapacitatea corpului de filtra și elimina acidul uric duce la formarea gutei.
Purinele se obțin și din alimentație, prin consumul de carne roșie, carne de vânat, sau organe de animale cum ar fi ficatul. Alte alimente bogate în purine sunt: anșoa, sardine, midii, scoici, păstrăv, ton sau băuturile alcoolice îndulcite cu fructoză, cum ar fi berea. O dietă în care predomină alimentele enumerate, crește riscul de dezvoltare al gutei.
În mod normal, acidul uric rezultat din digestia purinelor se dizolvă în sânge și este transportat la rinichi pentru a fi eliminat prin urină. Dacă organismul produce prea mult acid uric sau rinichii nu produc suficientă urină, atunci acidul uric se cristalizează. Acidul uric cristalizat se acumulează la articulații, provoacă inflamație și dureri înțepătoare.
Simptome gută:
- Durere articulară intensă. Guta afectează în mod special articulațiile gleznei, a genunchiului, a cotului, a încheieturii mâinii sau articulațiile degetelor. Durerea este destul de severă în special în momentul unei crize de gută care poate dura și 12 ore.
- Disconfort prelungit. După ce trece criza de gută și durerea intensă, rămâne totuși un disconfort la nivelul articulației care poate dura câteva zile sau săptămâni. Cu cât se agravează boala cu atât disconfortul și durerea sunt mai intense.
- Inflamație, edem și roșeață. Articulația afectată de gută devine inflamată, dureroasă la atingere, se simte o senzaţie de căldură.
- Mobilitate redusă. Pe măsură ce boala gutei se agravează, articulația afectată devine tot mai rigidă și apar probleme de mobilitate.
Tratamente naturale pentru gută:
Multiple studii de specialitate au arătat faptul că obiceiurile alimentare duc la formarea gutei. Schimbarea dietei și a stilului de viață este primul pas pentru combaterea gutei.
Iată o serie de extracte naturale din plante care funcționează foarte bine ca tratamente naturale pentru gută, unele având efect chiar în 24 de ore de la administrare:
Extractul de Giloy
Giloy este o plantă frecvent folosită în medicina Ayurveda. Din studiile efectuate asupra aceste plante s-a observat faptul că reduce valorile serice de acid uric, reduce inflamația la nivelul articulațiilor și ajută în controlul durerii și a senzației de disconfort.
Curcumin
Consumatorii de tratamente naturale alternative cunosc foarte bine că extractul de Curcumin este un puternic antiinflamator natural. Pentru persoanele suferinde de gută, Curcumin reduce inflamația asociată acumulării de acid uric, reduce durerea și limitează activitatea radicalilor liberi care pot declanșa inflamație.
Țelina
Țelina este un aliment frecvent folosit în alimentație, dar are un efect foarte bun asupra gutei. Țelina este un diuretic natural puternic, susține eliminarea fluidelor în exces din corp, reduce edemul și stopează activitatea enzimelor care produc acid uric.
Enzime proteolitice
Enzimele proteolitice sunt enzimele specializate în digestia proteinelor. Sursele animale bogate în proteine sunt și sursele care conțin un aport bogat de purine. Bromelaina și Papaina sunt enzime proteolitice și se găsesc sub formă de extracte din ananas, respectiv din papaya. Bromelaina și Papaina reduc retenția de fluide, reduc inflamația și ajută la vindecarea țesuturilor afectate de gută.
Armurariu
Extractul de Armurariu este bogat în 2 compuși: Silimarina și silibina. Aceștia ajută la regenerarea ficatului și susțin funcțiile sale. În cazul persoanelor cu gută, armurariu ajută la reducerea valorilor de acid uric, stimulează eliminarea toxinelor și previne formarea gutei în cazul persoanelor predispuse.
GutaPrim –fără gută viața e plăcută:
GutaPrim are o formulă complexă din 19 extracte premium dedicate pentru drenarea excesului de acid uric și reducerea inflamației. Compoziția doar cu extracte din surse naturale superioare susține activ organismul pentru a drena fluidele în exces, acidul uric și pentru a reda mobilitatea articulațiilor afectate de gută.
- 12 extracte care elimină excesul de acid uric
- 11 extracte care reduc inflamația articulară
- 8 extracte care susțin funcțiile rinichilor
- 12 extracte care elimină toxinele acumulate
- 5 extracte care asigură digestia purinelor din alimentație
Beneficii:
- Reduce valorile de acid uric
- Elimină excesul de apă prin căile renale și urinare
- Curăță sistemul urinar
- Reduce inflamația la nivel articular
- Asigură sănătatea articulațiilor
- Asigură metabolismul proteinelor
- Elimină toxinele din organism
- Asigură sănătatea sistemului digestiv
- Menține o digestie sănătoasă și stimulează absorbția nutrienților
- Reglează greutatea corporală
- Are efect antioxidant
GutaPrim se poate achiziționa la un preț avantajos de pe shop-ul nostru online www.herbagetica.ro sau din magazine naturiste și farmacii partenere.