Ți-ai putea imagina că există un fruct bogat în antioxidanți, care îți stimulează imunitatea și poate fi un bun aliat în lupta cu afecțiunile oncologice? Ai fi interesat să afli mai multe? Atunci îți facem cunoștință cu graviola.

Graviola (Annoa Muricata) este un fruct verde, în formă de inimă, ce se găsește în America de Sud și Asia de Sud-Est. Are o istorie îndelungată de întrebuințare în medicina tradițională, fiind recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, imunostimulatoare și antitumorale. Beneficiile sale sunt garantate de conținutul bogat de vitamine și minerale: vitamina C, vitaminele B, calciu, fosfor sau fier.

Beneficii Graviola:

1.Are efect antitumoral. 

Cercetările cele mai recente efectuate asupra Graviolei au determinat că această plantă are proprietăți anticancerigene și antitumorale. În urma studiilor Graviola își dovedește eficiența în tratarea cancerului de colon, cancer de sân, cancer pancreatic, pulmonar sau de prostată. În timpul tratamentului cu chimioterapie și radioterapie, Graviola protejează sistemul imunitar și reduce capacitatea celulelor canceroase de a crește.

Graviola conține 82 de compuși activi, Acetogenine, care susțin sănătatea organismului pe durata chimioterapiei. Graviola se recomandă și în tratarea infecțiilor grave, are efect antitumoral și întărește imunitatea. Și-a dovedit eficiența și în cazul adenomului de prostată, renal, cancer de colon, carcinom pancreatic, hepatic, testicular, mamar sau pulmonar. În plus, are efect calmant pentru a menține o stare de spirit pozitivă în caz de boală.

2.Are efect antioxidant.

Multe dintre beneficiile graviolei sunt derivate din proprietățile sale antioxidante. Fitonutrienții care se găsesc în Graviola sunt bogați în compuși antioxidanți, incluzând alcaloizi, saponine, terpenoide, flavonoide, cumarine, lactone, antracinone, tanini, glicozide cardiace, fenoli și fitosteroli. Această grupare de ingrediente contribuie la tratarea și prevenția anumitor boli.

Ca antioxidantextractul de fructe de graviola combate acțiunea radicalilor liberi din corp prin prevenirea formării acestora și eliminarea lor. Astfel, poate să prevină apariția bolilor cronice precum: cancer, boli de inimă sau boli neurodegenerative.

3.Fortifică sistemul imunitar.

În prezent, sistemul nostru imunitar este în mod constant agresat de rigorile lumii moderne: munca în exces, poluarea, stresul sau dieta slabă în nutrienți. Toate acestea cresc riscul de apariție al bolilor. Extractul de Graviola se dovedește a fi un puternic imunostimulator, în special pentru persoanele care au imunitatea slăbită datorită stresului cotidian sau chiar a tratamentelor chimio-terapeutice.

Efectul imunostimulator al Graviolei se datorează compușilor săi bioactivi și a conținutului bogat de Vitamina C din fruct.

4.Reglează nivelul glicemiei.

Graviola este folosită deja de secole în America de Sud pentru a regla nivelul de glicemie în cazul persoanelor care suferă de diabet.  Anumiți compuși activi din graviola previn creșterea nivelului de glucoză din sânge, astfel glicemia se menține în parametrii normali.

5.Ajută la tratarea infecțiilor.

Prin acțiunea sa asupra sistemului imunitar, Graviola poate ajuta în tratarea infecțiilor bacteriene. Stimularea sistemului imunitar generează creșterea numărului de anticorpi care vor elimina infecția din corp. Totodată s-a identificat că și conținutul de acetogenine din graviola contribuie la eliminarea bacteriilor și tratarea infecției.