Remediile naturiste sunt alternativa 100% naturală, fără efecte adverse ce se adresează oricărei categorii de vârstă. Și totuși…sună bine, este corect, dar atunci când ne ia o răceală urâtă sau ne doare o parte a corpului alergăm tot la medicamentele de sinteză. Poate pentru că intervine obișnuința, sau lipsa de informații în ceea ce privește alternativa naturistă?

În primul rând, o diferențiere între ramurile naturiste ar fi un prim pas benefic pentru a putea identifica produsele în funcție de afecțiuni.

3 ramuri naturiste esențiale sunt: homeopatia, apiterapia și nu în ultimul rând, fitoterapia.

Homeopatia reprezintă ramura terapeutică ce folosește substanțe naturale din 3 regnuri diferite: vegetal, mineral și animal cu scopul de a regenera organismul și a de a stimula funcțiile de auto-apărare. Esența homeopatiei face referire la tratarea persoanei și nu a afecțiunii, și cauza și nu simptomele.

Apiterapia reprezintă terapia tradițională ce are la bază: mierea, lăptișorul de matcă, polenul, ceara, propolisul, ceara de albine, veninul de albine, precum și alte produse naturale ale stupului. Produsele apiterapeutice sunt folosite încă din timpuri străvechi în primă fază cu scopul de a completa aportul de hrană necsar zilnic, iar mai apoi cu scopul prevenției și tratării diferitelor afecțiuni ce apăreau în organism.

Fitoterapia este considerată cea mai curată și mai naturală dintre științe, deoarece respectă regulile orginare, valorifică plantele, extragând doar substanțele și principiile active din țesuturile plantelor. Esența fitoterapiei constă în faptul materia prima provine din surse, de cele mai multe ori culturi controlate, ce conferă calitate constantă, făcând ca substanța activă să aibă o concentrație mare. Extractele standardizate sunt un alt element-cheie cu care fitoterpia se mândrește.

Herbagetica, companie românească, produce remedii naturiste, având la bază fitoterapia și respectând pașii de bază ai acestei științe. Formulele Herbagetica sunt concepute pentru a trata o arie largă de afecțiuni, iar compozițiile fiecărui produs în parte sunt concepute atât pentru a preveni, cât și pentru a trata.

 

 fitoterapie

 

Știați că?…

Fitoterapia tradițională folosește peste 50.000 de specii de plante diferite.

Peste 80% dintre proprietățile farmacodinamice ale plantelor sunt folosite întocmai cum erau prescrise de către medicina populară.