Vara aceasta începe pentru noi într-un mod inedit și marchează startul unui nou proiect de mare amploare. În data de 26 iunie am organizat primul simpozion de Fitoterapie și Medicină Integrativă ce s-a desfășurat la Botoșani.

La eveniment au luat parte cadre medicale din Județul Botoșani, dar și persoane apropiate nouă care au dorit să ne susțină în acest demers. Sub îndrumarea și cu susținerea dnei. Dr. Puiu Laura Paraschiva, care ne-a onorat și ca Speaker în cadrul evenimentului, am reunit peste 50 de medici dornici să afle mai multe informații despre practica fitoterapeută și produsele de interes pentru acest domeniu.

Despre Fitoterapie și Medicină integrativă

Evenimentul s-a vrut a fi un exercițiu de introducere a conceptului de Medicină Integrativă în practica medicală locală. Medicina Integrativă este un concept care se referă la un stil de practică medicală ce își propune să trateze pacientul, nu boala. Abordarea integrativă nu exclude metodele medicinei convenționale alopate, ci vine în completarea acestora pentru a stimula potențialului de vindecare al fiecărui bolnav și a reechilibra întregul organism, de la trup la suflet. 

Deși subiectele abordate pe tematica fitoterapiei sunt nenumărate pentru acest eveniment am ales să discutăm despre:

  • Abordările fitoterapeutice în tratarea infecțiilor urinare
  • Sursele naturale de Omega 3 și beneficiile asupra sănătății
  • Curcuma longa – istoric, principii active, beneficii terapeutice

Am apreciat în mod deosebit dedicarea și interesul pe care l-au afișat participanții la eveniment față de temele abordate și am rămas plăcut surprinși de încântarea cu care au primit informațiile prezentate. Impactul și gratitudinea pe care am primit-o în urma organizării evenimentului ne motivează să repetăm experiența.

Evenimente viitoare

Datorită succesului scontat al simpozionului de la Botoșani ne dorim să continuăm organizarea de evenimente dedicate pe fitoterapie în cât mai multe locații din țară. Pe lângă acestea vom participa activ la workshop-uri de nutriție și homeopatie și la congrese organizate la nivel național dedicate cadrelor medicale.

Mulțumim pentru susținere

Nu putem încheia primul capitol al proiectului nostru fără a mulțumi celor care l-au făcut realizabil:  dnei. Dr. Puiu Laura Paraschiva, pentru că ne-a îndrumat și a dat voce evenimentului, Colegiului Medicilor pentru că a făcut disponibilă participarea cadrelor medicale și nu în ultimul rând întregii echipe Herbagetica! Felicitări tuturor! 

simpozion fitoterapei