Despre inimă se ştie că este motorul organismului nostru, însă alături de ea un alt organ extraordinar, pe care de multe ori îl intoxicăm chiar fără să ne dăm seama, este ficatul.

Din păcate există numeroase afecţiuni ale ficatului sub forme mai uşoare sau mai grave şi boli care macină ficatul, iar printre acestea se numără hepatita virală A,B,C, ciroza şi cancerul hepatic care apare adesea în prezenţa cirozei. De aceea acesta trebuie protejat, iar atunci când se îmbolnăveşte trebuie ajutat.

Printre plantele care au un aport serios în protejarea, revigorarea şi regenerarea ficatului se numără Armurariul, Anghinarea şi Cicoarea al căror efect este cu atât mai puternic cu cât este potenţat de acţiunile benefice ale algelor Afa, Spirulina şi Chlorella aşa cum se regăsesc şi în formula produsului inovativ, Hepatic STEM.

Armurariul, în special extractul din această plantă, este considerat a fi cel mai eficient remediu pentru regenerarea şi protejarea ficatului de intoxicaţii, ciroză şi infecţii virale. Pe de altă parte Anghinarea contribuie la protejarea ficatului şi detoxifierea acestuia alături de algele Spirulina şi Chlorella. Alga Afa este un excelent regenerator, stimulând producţia de celule stem, cele care determină regenerarea celulară a organismului şi deci implicit a ficatului.

Pe lângă lucrurile practice şi părerile avizate ale medicilor moderni, în viziunea medicinei chineze ficatul este considerat a fi fântâna vieţii deoarece atunci când celelalte organe sunt epuizate de energie, ficatul este cel care donează din energia sa pentru a ne repune organismul în mişcare.

Este adevărat că ficatul are propriul sistem de detoxifiere, însă uneori îl putem ajuta şi noi prin consumarea diverselor ceaiuri, suplimente sau alimente care contribuie la detoxifierea acestuia.

Ceaiuri din: ceai verde, păpădie, brusture, schinduf, cicoare, armurariu, pelin.

Suplimente pe bază de: Zeolit, Brusture, Spirulina si Chlorella, Armurariu.

Alimente precum: spanac, păpădie, cicoare, brocoli, varză, turmeric, roşii, avocado,  nuci, sparanghel sau sfeclă roşie.

Aşadar protejaţi-vă ficatul căci de multe ori nu îi acordăm atenţia şi importanţa cuvenită decât atunci când se îmbolnăveşte.