La început de an visăm: visăm ca un copil care stă în față cu un atlas geografic şi se gândește în câte locuri ar putea călători. Este momentul în care fiecare dintre noi ne pregătim aventurile, mai curajoase sau mai cumpătate, după cum ne e firea.

La finele anului 2014, v-am provocat să împărtăşiţi cu noi dorinţele cele mai arzătoare şi gândurile pentru anul ce îşi va întinde cortina peste cei care au trecut.

În topul clasamentului a celor mai râvnite dorinţe s-a clasat „sănătatea”. Ne dorim sănătate mai mult ca orice pe lumea aceasta. Sănătatea trebuie menţinută cu ajutorul nostru şi niciodată singură. Activităţile zilnice şi dietele sănătoase vor reuşi întotdeauna să păstreze sănătatea fizică şi mentală. Mai mult de atât, specialiştii spun că sănătatea ajută la starea de bine şi, prin urmare, duce la apariţia fericirii.

Mai bine de un sfert dintre voi aţi clasat fericirea pe al doilea loc. V-aţi gândit ce presupune să fii cu adevărat fericit? Unii dintre voi aţi spus că vă doriţi o nouă locuinţă, un cămin în care să vă simţiţi în siguranţă atunci când vă întoarceţi după o zi de muncă. Alţii aţi spus că în anul 2015 vă doriţi să aveţi silueta la care visaţi de ceva ani buni, succes în carieră sau să vă vedeţi familia sănătoasă. Aceste evenimente pozitive vă pot aduce fericirea după care tânjiţi.

În zilele noastre, în realitatea care pare a fi o fantezie, se pare că cea mai dorită este fericirea. Cu toţii căutăm aşa-zişi „aliaţi”, cei care ajută la stimularea stării de spirit. Cu alte cuvinte, fericirea este determinată de factorii externi, evenimentele pozitive ce se petrec în jurul nostru. De cele mai multe ori, evenimentele pozitive de pe parcursul vieţii, cum ar fi: pierderea în greutate, achiziţionarea unui obiect sau împlinirea pe plan sentimental, reprezintă un scurt salt către fericire.

Ce ne face cu adevărat fericiţi?

De cele mai multe ori interpretăm greşit modul în care ar trebui să vedem fericirea. O bună parte spun că fericirea înseamnă sănătate, alţii vor răspunde că o familie fericită este tot ceea ce ne trebuie, iar o altă parte ne va spune că banii aduc fericirea. Fericirea reprezintă modul în care trăim, iar pentru a menţine această stare va trebui să avem o întotdeauna o atitudine pozitivă, indiferent de ceea ce se întâmplă pe parcursul vieţii. Bineînţeles că pentru a atinge fericirea nu trebuie să o vânăm întotdeauna, viaţa ne aduce suişuri, dar şi coborâşuri. De la natură posedăm calităţi, iar tot ce trebuie să facem este să le descoperim şi vom reuşi să avem o viaţă plină de zâmbete.

Dragostea face parte din secretele fericirii. Fie că este dragoste părintească, fie că este dragostea pe care o purtăm persoanei care ne este alături la bine şi la greu, ea alimentează starea de fericire. Grija şi atenţia pe care o acordăm celor din jur sunt sentimentele ce ne apropie mai mult de fericire, trebuie doar să petrecem mai mult timp alături de cei dragi. Dacă avem o zi proastă, nu este bine să ne izolăm, în felul acesta riscăm să aducem gândurile negative şi să creştem nivelul de nesiguranţă. Pe lângă timpul pe care îl vom petrece cu cei iubiţi, vom întări relaţiile cu ceilalţi.

Suntem sfătuiţi să alimentăm continuu aceste sentimente, să ne planificăm călătorii în locuri în care nu am mai fost, să ne interesăm mai mult de persoanele care ne-au dat viaţă şi să punem un preţ imens pe lucrurile ce ne readuc zâmbetul pe buze. De cele mai multe ori, pozele pe care le purtăm în portofel cu cei îndrăgiţi ne vor aduce mai multă fericire decât ne putem imagina.

Dacă aruncăm o privire în jurul nostru, putem putem descoperi adevărata fericire. Fericirea vine din lucruri mărunte, la rândul ei, aduce împlinirea de care avem nevoie. Pentru unii fericirea înseamnă natură, plimbările pe timp de zi sau noapte, ne vor ajuta să inspirăm toată fericirea necesară. Dacă privim mai atent, natura nu ne lasă singuri niciodată, pe lângă minunatele beneficii pe care le aduce, ea este plină de viaţă. O plimbare prin natura vie, ne va reda optimismul de care avem nevoie, ne va imbrăţişa cu prietenie şi cu siguranţă nu vom avea senzaţia că suntem singuri.

Unii ar considera că pacea sufletească este o destinaţie. Mai mult de un sfert dintre voi aţi dorit ca în noul an să aveţi parte de linişte sufletească. Această dorinţă ne reaminteşte că mai presus de cunoştinţe se află şi regăsirea liniştii şi a sănătăţii mentale. Ne putem relaxa citind o carte sau ascultând muzică de relaxare, iar în acest fel, va reapărea starea pozitivă.

Sunt multe metode care ne pot ajuta să ne relaxăm şi să găsim liniştea sufletească.

1.   Relaxaţi-vă zilnic! Între 5 şi 10 minute sunt de ajuns  pentru relaxarea minţii şi a corpului.

2.   100 de respiraţii adânci! Număraţi în gând fiecare exalaţie, iar apoi continuaţi cu inhalaţia şi repetaţi până la 100.

3.   Faceţi o plimbare! Senzaţia de a simţi pământul sub picioare, dar şi aerul curat al naturii, vă va relaxa mai repede decât credeţi.

4.   Urmăreşte un ghid de meditaţie!

Orice aventură trebuie să înceapă cu un gând bun și cu multă sănătate.  Iar când pornești la drum astfel, lucrurile nu pot să meargă decât așa cum ai visat. Pentru 2015, vă dorim să visați cât mai îndrăzneț și să aveți energia și sănătatea pentru a realize tot ceea ce v-ați propus!