Cu toții știm că frumusețea adevărată vine din interior. O alimentație adecvată atât pentru trup, cât și pentru suflet susține funcționarea optimă a întregului organism, iar ceea ce mănânci influențează cu adevărat aspectul pielii tale.

Sănătatea pielii tale este reflecția imediată a regimului alimentar de zi cu zi. Așadar, o deshidratare continuă duce la un ten lipsit de strălucire și elasticitate, în timp ce consumul de alcool și produse bogate în zahăr îi dau un aspect inflamat și “pufos” tenului tău.

Prin câteva trucuri zilnice și printr-un consum mai mare de alimente integrale curate, pielea ta va trece foarte ușor de la un aspect tern și “mohorât” la un aspect proaspăt și plin de strălucire.

Ți-am pregătit 9 ponturi, care te pot ajuta să-ți recapeți strălucirea și frumusețea pielii:

1. Micșorează cantitățile de zahăr rafinat, carbohidrați, îndulcitori artificiali și alimente procesate.

Alimentele procesate își pierd o cantitate foarte mare de nutrienți în timpul procesării, un bun exemplu fiind orezul alb, care datorită procedeelor de prelucrare este un aliment lipsit de vitamine, minerale și fibre.

Alimentele procesate și bogate în zahăr provoacă inflamații, erupții și riduri, și mai mult de atât îți dau o stare de moleșeală și insatisfacție.

 2Evită carnea procesată, lactatele ce conțin hormoni, pesticide și steroizi

Aceste substanțe toxice pot provoca dezechilibre ale sistemului endocrin și inflamații în organism, cu repercursiuni grave și asupra tenului tău.

3. O hidratare optimă este esențială pentru o piele sănătoasă și strălucitoare

Consumul optim este de aproximativ 2 litri de apă plată zilnic, asigurând în acest fel eliminarea toxinelor și transportul nutrienților în organism. Fructele și legumele conțin, pe lângă substanțe nutritive și o cantitate importantă de apă, în special pepenele roșu, perele, castraveții, roșiile, etc.

Dacă ți se pare dificil să consumi apa simplă, îi poți adăuga câteva felii de lămâie, fructe de pădure, frunze de mentă sau chiar felii de castraveți.

drinking_water

4. Antiinflamatoarele naturale ajută la reducerea aspectului tern al pielii și reduc riscul bolilor cronice

Alimentele și băuturile care provoacă inflamații sunt: carbohidrații rafinați, îndulcitorii artificiali, alcoolul, alimentele prăjite. Aceste alimente și băuturi îi dau tenului tău un aspect pufos, pungi sub ochi, riduri, lipsă de fermitate și aspect tern.

Alimentele cu efect antiinflamator sunt majoritatea fructelor și legumelor proaspete. Acestea au un conținut bogat în antioxidanți și polifenoli, care protejează organismul împotriva acțiunii radicalilor liberi.

5. Nu uita de vitamina E

Vitamina E este un antioxidant puternic, care întărește imunitatea și susține funcțiile metabolice. Vitamina E este esențială și în producerea de colagen, substanță care susține elasticitatea și fermitatea pielii.

Alimentele bogate în vitamina E, precum semințele de floarea-soarelui, migdalele, avocado, broccoli, luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii. Pentru o mai bună absorbție a vitaminei E este indicat să o asociem cu grăsimi vegetale, precum uleiul de măsline, sau alte tipuri de uleiuri sănătoase.

6. Vitamina A pentru reîntinerire

Vitamina A este un alt antioxidant cu efecte excepționale asupra aspectului pielii, fiind implicat și în modularea sistemului imunitar. Este un “must” în ceea ce privește repararea pielii și protejarea acesteia împotriva razelor ultraviolete.

Morcovii, cartofii dulci, cătina, fructele de mango sunt surse delicioase de vitamina A.

7. Vitamina C susține producția de colagen

Vitamina C este un antioxidant puternic foarte ușor de procurat, deoarece se găsește într-un număr mare de fructe și legume. Printre numeroasele sale funcții în organism, se numără și suținerea producției de colagen, atât de necesară pielii.

8. Acizii grași Omega-3

Aceste grăsimi întăresc membranele celulelor, combat efectul distrugerilor oxidative, luptă împotriva petelor datorate vârstei, îmbunătățesc rezistența organismului, hrănesc pielea din interior spre exterior.

Alimentele bogate în Omega-3 sunt: semințele de chia, semințele de cânepă, nucile, semințele de in, somonul, sardinele, etc.

9. Turmericul abundă în antioxidanți și substanțe antiinflamatoare

Principiul activ al turmericului este curcuminul, care protejează pielea împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Această substanță puternic antioxidantă, pe lângă multe alte beneficii, susține și elasticitatea pielii.

Turmeric

 

Tu cum ai grijă de pielea ta?