Îți propunem ca anul 2018 să fie anul tău, anul în care vei realiza „o mai bună versiune” a ta. Și ce modalitate mai bună există de a crea noul „TU”, decât prin a-ți îmbunătăți sănătatea? Nivelul de energie ridicat și tonusul pozitiv sunt ingredientele ideale pentru ca în 2018 să îți poți realiza toate dorințele.

Cu siguranță anul ce a trecut a fost și pentru tine un adevărat carusel, cu multe suișuri și coborâșuri. Toate acestea îți influențează direct, atât sănătatea fizică cât și cea emoțională, cauzând o încărcătură negativă asupra întregului organism. Cu siguranță ai parte tot mai frecvent de stări de oboseală, lipsă de concentrare, irascibilitate sau probleme digestive. Iar când te uiți în oglindă, nu știi ce să mai faci ca să îți ascunzi cearcănele sau kilogramele în plus.

Fă-ți ordine în corp și în minte!

Clădirea noului TU începe printr-o „curățenie generală” a întregului organism. Iată cei mai buni pași de urmat pentru a-ți detoxifia atât corpul, cât și mintea:

1. Elimină mâncărurile nesănătoase
Primul pas pentru a curăța corpul de toxine, este să nu îl mai alimentezi cu toxine. Evită alcoolul, cofeina, produse cu îndulcitori artificiali și mâncăruri de tip fast food. Pe lângă asta, sunt de evitat și:
• alimentele bogate în gluten care pot genera acumularea de grăsime abdominală, diaree, balonare, constipație sau pot stimula pofta de mâncare;
• carnea, ouăle și lactatele din surse nesigure, ce poate conține hormoni și antibiotice.

2. Mergi și slăbești
La propriu, mergi mai mult! Pare ceva foarte simplu, și tocmai din acest motiv mersul pe jos este de multe ori ignorat și nu își mai găsește locul în programul nostru încărcat. Mersul îți va pune metabolismul în mișcare, favorizând eliminarea toxinelor și va elibera serotonină, hormon ce asigură stare de bine și buna dispoziție.

3. Mănâncă ce trebuie
Trebuie să îți susții organismul cu nutrienții ce îl vor ajuta în procesul de detoxifiere:
Acizii grași Omega-3 scad nivelul de inflamație din corp și hrănesc membranele celulare
Vitamina C are efect antioxidant și ameliorează greața sau durerile de cap asociate detoxifierii
• Proteinele îți mențin rezistența sistemului imunitar, suprasolicitat în cura de detox
• Apa are efect depurativ, stimulând eliminarea toxinelor

4. Ia în serios somnul
Când dormi, corpul tău se regenerează și au loc multiple procese ce elimină substanțele nocive. Totodată, un somn odihnitor te va ajuta și în refacerea echilibrului nervos. Sunt necesare între 7-9 ore de somn pe noapte.

5. Învață un nou cuvânt: Zen
Stresul constant favorizează acumularea toxinelor în corp, cauzând stări de depresie, anxietate, probleme de somn și chiar și luare în greutate. Una din cele mai simple modalități de a te deconecta este: meditația. Îți va induce o stare de calm și te va ajuta să te deconectezi.
Un plus de ajutor îl vei obține de la plantele adaptogene, care îți vor crește rezistența la stres, au efect antidrepresiv și calmează sistemul nervos.

6. Un AN NOU plin de pozitivism! Cel mai bun aliat pentru orice fel de realizare este starea ta de spirit. Pășește, în 2018, încrezător și cu zâmbetul pe buze, astfel orice îți propui va părea mult mai ușor de realizat.

Acestea fiind spuse, să deschidem o sticlă de șampanie și să ciocnim un pahar pentru Noul AN!