O simplă durere de deget, de cap, de genunchi…la prima vedere o banală durere căreia de cele mai multe ori nu îi dăm mare importanță. Dacă vă spunem că inflamația are legătură cu diversele dureri pe care le avem?

Ce este inflamația? Este prima întrebare firească ce ne vine în minte. Inflamația reprezintă un mecanism nespecific de răspuns și apărare a organismului la o agresiune. Agresiunea poate fi generată de bacterii, virusuri, paraziți ori factori fizici: căldură, frig, traumatism, iradiere, ultraviolete.  Inflamațiile pot agrava următoarele patologii: cancer, boli cardiovasculare, Alzheimer, diabet, artrită, boli autoimune, boli neurologice sau afecțiuni pulmonare. Pentru a înțelege mai bine rolul pe care îl joacă inflamația în organism, vă prezentăm un grafic.

inflamatia

Curcuma Longa alături de alte extracte standardizate ale unor plante recunoscute pentru remediile sale reprezintă formula Inflanat Curcumin95. Ce face această formulă să fie intensă, 100% naturală? Extractele standardizate ale rizomului de Curcuma Longa, a celorlalte plante folosite, precum și extractul de Piper negru, acesta din urmă potențează efectul Curcuminului în organism. Pentru a înțelege mai bine beneficiile și efectele acestui remediu natural este esențial să vedem care este mecansimul fiecărei plante în parte:

Boswellia serrata extract standardizat cu 70% acizi boswellici – Adjuvant în afecţiunile respiratorii prin combaterea tusei, a durerilor din zona pieptului determinate de efortul de tuse, febră, stare de astenie fizică şi psihică.

Salcie (Salix alba) extract standardizat cu 25% salicină – Acest extract are un puternic efect antiinflamator și antibacterian fiind utilizat în ameliorarea infecţiilor şi iritaţiilor de piele.

Ghimbir (Zingiber officinale) – Sunt binecunoscute proprietăţile antivirale şi antibacteriene ale ghimbirului. Pe lângă aceste proprietăţi, sucul cristalizat pulbere are numeroase beneficii: tratarea tulburărilor respiratorii (eliminarea mucozităţilor depuse pe plămâni), prevenirea vertijului, combate efectele chimioterapiei, îmbunătăţeşte diureza şi circulaţia sanguină.

Zeolit standardizat cu 83% clinoptilolit – Zeolitul este cunoscut şi apreciat de mii de ani în medicina alternativă indiană, chinezească și rusească. Pulberea distruge celulele canceroase şi maligne, întărește sistemul imunitar și detoxifică organismul.

Curcumin95 C3 complex (Curcuma longa) extract standardizat cu 95% curcuminoide – Este cel mai puternic antiinflamator natural și este complet lipsit de efecte adverse. Efectul antiinflamator al extractului de Curcumin95 C3 complex este dat de capacitatea sa de a inhiba activitatea unor enzime care joacă un rol important în producerea şi menţinerea inflamaţiei la nivel cronic. Totodată, stimulează crearea de cortizol care înlătură inflamația. Curcumin95 C3 complex are capacitatea de a regla numeroşi factori: citokine, kinaze proteice, molecule de adeziune, molecule redox și enzimele cauzatoare de inflamaţii. La nivel molecular, s-a demonstrat efectul curcuminoidelor asupra blocării factorului nuclear NF-KappaB (NFkB), un factor de transcriere care intervine în prima linie de apărare contra bolilor infecțioase și stresului celular. Activitatea aberantă a acestui factor este cauza primară a unui larg spectru de boli, de la afecțiuni cardiovasculare la cancer.
Mult timp s-a crezut că inflamațiile fac parte din procesul de vindecare pentru anumite boli. S-a demonstrat însă că acest lucru este parțial valabil. Majoritatea bolilor degenerative derivă din inflamații cronice. Astăzi, studiul inflamațiilor a evoluat de la analiza țesuturilor la studiul la nivel nuclear. Factorul nuclear NF-KappaB este principalul mod de a „ajusta” acest efect inflamator și astfel de a lupta împotriva bolilor.

Lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra) extract standardizat cu 12% glicirizină – Aceasta este considerată planta imunităţii. Extractul din rădăcini are acţiune expectorantă, antispastică, diuretică, antialgică şi antiinflamatoare.

Piper negru (Piper nigrum) extract standardizat cu 5% piperină – Piperina este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare. Aceasta stimulează sistemul imunitar, contribuie la detoxifierea ficatului, accelerează arderile de grăsimi și este adjuvant în indigestie. Piperina potenţează acţiunea Curcumin95 C3 complex mărindu-i biodisponibilitatea în organism cu peste 2000%.

Natura are grijă de sănătatea noastră și ne oferă soluții 100% naturale. Tot ce trebuie este să folosim aceste daruri oferite de natură!

inflanat-c95-logo+buline