Hepatita C apare în urma infecției cu virusul hepatic C (VHC), care determină inflamarea și deteriorarea ficatului. Hepatita C poate cauza infecție acută, care de obicei nu prezintă simptome sau infecție cronică.

Hepatita C acută nu pune viața în pericol, o parte din pacienți eliminând virusul în primele 6 luni de la infectare, în timp ce virusul hepatitei C cronice persistă în organism mai mulți ani.

În cele mai multe cazuri, virusul hepatitei C atacă fără a provoca simptome, iar pacienții infectați nu sunt conștienți de prezența virusului decât după mulți ani, când leziunile provate ficatului devin simptomatice sau apar în urma analizelor de sânge.

În faza cronică, inflamația ficatului se cronicizează și netratată corespunzător evoluează către ciroză hepatică, insuficiență hepatică sau chiar cancer hepatic.

Virusul hepatic C se transmite prin contactul cu sânge infectat, astfel cele mai frecvente metode sunt:

  • transmiterea prin sânge
  • contactul sexual
  • tatuajele
  • de la mamă la făt

Spre deosebire de hepatitele virale A și B, pentru care există vaccinuri de prevenire a bolii, in cazul hepatitei C nu există nici un fel de vaccin.

Deși cele mai multe persoane nu prezintă simptome în cazul infectării cu virusul hepatic C, atunci când acestea se manifestă, includ:

  • dureri musculare și articulare
  • înroșirea feței palmelor
  • oboseală accentuată
  • îngălbenirea pielii și a ochilor
  • senzație de mâncărime a pielii
  • urină de culoare închisă

Tot mai multe studii se concentrează asupra mecanismelor prin care organismul se reînnoiește pe tot parcursul vieții. Celulele STEM au un potenţial enorm în terapiile medicale. Oferă o sursă viabilă de înlocuire a celulelor afectate pentru tratarea bolilor și reducerea mortalităţii.

Hepatic STEM este o formulă complexă și completă, 100% naturală, care stimulează regenerarea celulelor hepatice, împiedicând fibrozarea ficatului. În plus, Hepatic STEM stimulează capacitatea naturală a organismului de a lupta cu viruşii hepatici.

Hepatic STEM asociază Alga AFA cu extractul de Armurariu şi extractul de Ganoderma, precum şi cu Cicoare, Anghinare, Spirulină şi Chlorella. 

Alga AFA, stimulând producţia de Celule Stem, este un real ajutor bolnavilor care suferă de diverse forme de hepatite sau ciroze.

Alga AFA, originară din lacul Klamath, SUA, conţine una din cele mai echilibrate şi complexe formule de nutrienţi: 12 vitamine, 27 de minerale naturale esenţiale şi 11 pigmenţi naturali precursori ai vitaminelor, enzimelor şi coenzimelor. Pigmenţii verzi şi albaştri existenţi în Alga AFA sunt cei care stimulează producţia de Celule Stem, acestea având proprietatea de a se auto-multiplica şi crea orice ţesut sau organ din corpul uman.

Extractul de Armuraiu este considerat în momentul de faţă cel mai eficient extract din plante pentru regenerarea ficatului şi protejarea acestuia de acţiunea infecţiilor virale, alcoolice sau de altă natură. Acţiunea sa se datorează unui complex de flavonoide, substanţe naturale cu efecte terapeutice demonstrate în cazul hepatitelor virale (de toate tipurile: A, B, C, etc.), precum şi în cazul cirozei hepatice.

Cicoarea ajută în afecţiunile hepato-biliare. Datorită principiilor amare pe care le conţine, cicoarea stimulează secreţia de bilă şi funcţiile hepatice, de aceea este benefică în caz de hepatită, dischinezie biliară sau colici biliari.

Anghinarea contribuie la detoxifierea ficatului, precum şi la protejarea şi regenerarea acestuia, fiind totodată un remediu eficient în afecţiunile hepatice. Ajută la ameliorarea durerilor în abdomen, estompează stările de greaţă, ajută ficatul să revină la volumul normal, creşte rezistenţa la efort.

Spirulina protejează ficatul şi previne deteriorarea acestuia determinată de toxina denumită carbon tetraclorid. Spirulina este un puternic antioxidant, ajutând la eliminarea metalelor grele. În plus, ajută la combaterea celulelor cancerigene şi la regenerarea ficatului. Chlorella, datorită clorofilei şi numeroşilor nutrienţi, are un spectru mare de acţiune. Prin acţiunea sa puternic detoxifiantă, ajută la eliminarea toxinelor din ficat şi determină stimularea funcţiei hepatice.

Descoperă toate produsele din gama Celule STEM