Dacă te gândești că viața ta nu ar mai fi la fel fără cafea, să ști că este perfect de înțeles! Cum ai putea rezista unei cești de cafea puternic aromată și delicioasă pe care o poți servi în fiecare dimineață și care te propulsează spre a face față fiecărei zile? Dar, s-ar putea să te afli într-un cerc vicios.

Hormonii feminini, stresul, mâncatul în exces și cofeina

Conform chestionarului anual efectuat de Asociația Americană de Psihologie, femeile sunt mult mai afectate de stres decât bărbații, ca atare ele căuta soluții rapide pentru a îi face față: consum excesiv de cofeină, mâncat în exces, consum de alcool etc.

Cofeina, crește nivelul de cortizol, hormon generat în mod natural în situațiile de stres. Cortizolul ridicat în mod constant, are un efect de domino și asupra celorlalți hormoni, cauzând deficit de progesteron și dominanță estrogenică.

Creșterea apetitului este primul semn că suferi de stres cronic, fapt ce duce la acumularea de kilograme. Mai mult, ți se modifică și preferințele culinare, și vei pofti la dulciuri și alimente bogate în calorii. Pe lângă asta dormi mai puțin, ai tendința de a bea mai mult alcool și de a face mai puțin sport. Când ești mahmură și nu ai dormit suficient ce anume poftești? CAFEA! Iar toate acestea duc la și mai multe kilograme în plus. Obezitatea cauzează probleme cu echilibrul energetic din corp, din această cauză rata metabolismului scade, favorizând acumularea grăsimilor.

Să recapitulăm! Când ești stresată, crește cortizolul, mănânci mai mult, bei cafea, cortizolul crește și mai mult! Rezultatul: TE ÎNGRAȘI! Stresul face ca majoritatea femeilor să devină hiperactive și să se confrunte cu probleme de somn. Cafeaua și excesul de cortizol sunt cele mai frecvente cauze ale metabolismului lent la femei și a dereglărilor hormonale.

5 pași de urmat pentru a renunța la cafea:

Am identificat ciclul vicios cofeină – cortizol – kilograme în plus, prin urmare iată care sunt pașii de urmat pentru a ieși din acest impas:

  1. Elimină toate sursele de cofeină: cafeaua, ceaiul verde și băuturile energizante.
  2. Bea mai multă apă pentru a reduce efectele cofeinei în corp.
  3. Ia Magneziu, pentru a trata durerile de cap cauzate de lipsa de cafea.
  4. Include proteine și fibre la fiecare masa pentru a avea energie.
  5. Adoptă tehnici de relaxare pentru a elimină efectele sevrajului.

Pasul „bonus” de urmat: detox și regenerare

Pe lângă eliminarea cofeinei din dietă trebuie adresate și efectele cauzate de prezența acesteia în corp și de stres. Pe lângă cele de mai sus, stresul favorizează și acumularea de toxine în organism, ceea ce face și mai dificilă scăderea în greutate și refacerea echilibrului hormonal și metabolic.

Ficatul este „centrul de acțiune” când vine vorba de curățarea organismului de toxine, iar una dintre cele mai eficiente substanțe naturale pentru regenerarea hepatică este silimarina. Silymarin 80/50 Detox Forte conține una dintre cele mai puternice formule din extracte din plante ce se combină cu o concentrație intensă de armurariu, standardizat în 80% silimarină și 50% silibină. Efecte: detoxifică, regenerează, ajută la refacerea metabolismului și crește nivelul de energie.