„Te rog, mai lasă-mă 5 minute!” – Doar 5? Dacă ești femeie, de fapt ai nevoie de încă 20 de minute în plus de somn, față de partenerul tău. În urma unui studiu efectuat la Centrul de cercetare al somnului din cadrul Universității Loughborough din Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia că organismul feminin are nevoie de mai mult timp de odihnă pentru a se reface în urma unei zile.

Care sunt cauzele?

  1. În general, femeile au un program mai încărcat

Disponibilitatea spre a îndeplini mai multe roluri simultan le determină să aplice metoda „multi-tasking”. Zi de zi, acest ritm de viață suprasolicită organismul, iar orele de somn alocate pentru refacere nu sunt suficiente.

  1. Schimbările hormonale

Fluctuațiile hormonale ce au loc în mod regulat în corpul feminin pot cauza perturbări ale somnului. Sindromul premenstrual, deficitul de estrogen din perioada de menopauză sau excesul de cortizol afectează calitatea și durata acestuia.

  1. Prea puține ore de somn

Drept urmare a ritmului alert și a dorinței de a finaliza cât mai multe task-uri într-o zi, multe femei reduc numărul de ore alocate somnului. Deficitul de somn cauzează stări de irascibilitate, depresie, anxietate, dereglări metabolice și hormonale.

  1. Lipsa somnului atrage kilogramele în plus

Mai puține ore de somn, înseamnă mai puțină energie, dorința de a face mișcare scade și crește apetitul, în special pentru mâncărurile bogate caloric. În același timp, este afectat și metabolismul, iar procesul de ardere al grăsimilor este încetinit.

  1. Creierul feminin are altă programare

Femeile au o gândire intuitivă și analitică, ceea ce le determină să își asume mai multe responsabilități și să depună mai mult efort în a le îndeplini. La sfârșitul zilei, le este mult mai greu să se liniștească și adorm mai greu.

Cum să reduci starea de oboseală și să induci un somn liniștit?

Deficitul de somn este un efect al stresului zilnic cu care se confruntă femeile, ele fiind mult mai vulnerabile la efectele stresului decât bărbații. Cea mai bună soluție spre a remedia problemele de somn este să tratezi și cauză, nu doar efectul.

Formula cu plante adaptogene a produsului SLEEP DUO AM ajuta la creșterea rezistenței organismului la factorii de stres, la menţinerea echilibrului psiho-emoţional și ameliorarea stărilor de nervozitate şi anxietate.

SLEEP DUO PM conține un amestec de plante cu efecte calmante, sedative şi analgezice. Reţeta sa este concepută în aşa fel încât să combată insomnia, să înlăture stresul cumulat pe parcursul zilei, să inducă starea de relaxare pentru a obține un somn liniştit şi de calitate.