De ce apare cistita? Simptome și remedii naturale cistită

Cistita este o afecțiune destul de comună a tractului urinar. Ea se manifestă prin inflamarea vezicii urinare. Simptomele asociate pot fi foarte neplăcute, iar dacă cistita nu este tratată la timp, poate crea complicații pe termen lung.

Iată câteva puncte cheie pe care trebuie să le știi despre cistită, pe care le vom dezbate în detaliu în acest articol:

  • Cistita este cauzată de infecții bacteriene
  • În majoritatea cazurilor, se ameliorează de la sine după câteva zile
  • Dacă disconfortul persistă mai mult de 4 zile, atunci trebuie intervenit cu tratament

Cistita se dezvoltă atunci când uretra și vezica urinară, care sunt de obicei medii sterile, fără microbi, sunt infectate de o bacterie. Infectarea bacteriană a vezicii și a uretrei se numește infecție urinară. În 80% din cazuri ea se instaurează când bacteriile din tractul intestinal, ajung la uretră. Bacteriile se atașează de pereții uretrei, urcă spre vezica urinară iritând zona și generând inflamație.

Simptomele cistitei:

  • Urme de sânge în urină
  • Senzația de arsură la urinare
  • Schimbarea aspectului urinei, devine tulbure și are un miros puternic
  • Durere asupra osului pubian, în zona lombară sau abdominală
  • Senzația de a urinara frecvent
  • Stări de oboseală sau febrile

Remedii naturale cistită:

Merișoare

Prin conținutul de PAC (proantocianidine), merișoarele ajută la eliminarea bacteriilor din uretră și vezică. Unele studii sugerează că suplimentarea dietei cu merișoare poate reduce numărul de infecții urinare pe care o persoană le dezvoltă pe o perioadă de 12 luni, în special pentru femeile cu infecții recurente. Totodată PAC-ul din Merișor se dovedește a fi foarte eficient și pentru eliminarea tulipinelor de E.coli rezistente la antibiotice.

Bea cât mai multe lichide

Aportul de apă sau orice alt tip de lichid (exceptând alcoolul sau sucurile carbogazoase) pe parcursul zilei ajută la eliminarea bacteriilor din sistemul urinar. Un studiu efectuat la Universitatea South Texas de către Centrul Medical Southwestern a constatat că aportul cronic scăzut de lichide poate fi un factor important în patogeneza infecțiilor tractului urinar, acesta fiind doar unul dintre motivele pentru care este important să te hidratezi. Bea cel puțin un pahar de apă la fiecare masă și după fiecare gustare a zilei pentru a elimina bacteriile care pot duce la infecții.

Vitamina D3

Vitamina D3 este necesară pentru a produce peptide antimicrobiene, proteine care îndepărtează bacteriile virusurile sau alte tipuri de agenți patogeni ce pot afecta vezică sau uretra, dezvoltând astfel cistite sau infecții urinare.

Vitamina C

Vitamina C face urina mai acidă, inhibă creșterea E. coli și îmbunătățește buna funcționare a sistemului imunitar. Se recomandă 1000 de miligrame de Vitamina C pe zi, timp de 3 luni pentru a stopa recurența infecțiilor urinare și pentru a îmbunătăți sănătatea tractului urinar.

Extracte cu efect antiinflamator

Pentru inflamația vezicii urinare este principala manifestare a cistitei, extractele din plante care au efect antiinflamator pot fi de mare efect. Splinuța spre exemplu calmează durerea asociată cistitei, are efect antiinflamator și accelerează eliminarea urinei și a bacteriilor. Frunzele de urzică au efect analgezic și diuretic în afecțiunile tractului urinar. Strugurii ursului, acţionează ca un ușor diuretic, dar acționează foarte bine ca antiseptic și antibacterian limitând dezvoltarea bacteriilor la nivelul vezicii urinare. urimer akut

Bonus: Urimer Akut – efect rapid în infecții urinare și cistite 

Urime Akut asigură un efect acut benefic pentru rezolvarea problemelor tractului urinar, fie că este vorba de cistite sau infecții urinare. Urimer Akut are o compoziție 100% naturală având afecte acute benefice prin:

 

 

Sanatate inveti, sanatate primesti

Sănătate înveți, sănătate primești!

Răspunde corect la întrebările noastre legate de sănătate și poți câștiga unul din zecile de premii.

Fiecare articol de blog care este inclus în concurs vine acompaniat de o întrebare dedicată. Răspunde aici pentru acest articol.

Urmărește-ne pe pagina de Facebook oficială Herbagetica pentru a răspunde la min. 5 întrebări care te vor duce în tragerea la sorți.