Ce impact poate avea o oră în plus de somn asupra sănătății tale? Surprinzător, unul chiar foarte mare. Multiple studii au scos în evidență faptul că există un prag foarte mic între a avea un somn odihnitor, și a nu dormi suficient, ceea ce poate cauza probleme de sănătate sau dezechilibre emoționale cu efect și asupra vieții sexuale.

Dacă dormi mai puțin de minimul recomandat de 7 ore pe noapte, atunci e timpul să îți închizi televizorul, să stingi lumina și să tu duci devreme la culcare. Nu te-am convins? Iată ce beneficii îți aduce somnul:

  1. O stare bună de sănătate. Multiple studii au scos la iveală faptul că persoanele care au probleme de somn, sunt mult mai expuse la apariția bolilor de inimă, diabet sau obezitate.
  2. Îmbunătățirea vieții sexuale. Până la 26% din oameni susțin că viața lor sexuală are de suferit din cauză că sunt prea obosiți. În cazul bărbaților, probleme de somn sunt asociate cu un nivel scăzut de testosteron.
  3. Îți menține starea de bine. Un somn bun nu își garantează tot timpul buna dispoziție, dar cu siguranță ai observat că atunci când ești obosit, poți fi irascibil și nervos. De asemenea, lipsa de somn este asociată și cu stările de depresie și anxietate.
  4. Mai mult control asupra greutății. Lipsă somnului, produce o scădere a nivelului de leptină, hormonul care îți dă senzația de sațietate. Drept urmare, persoanele care nu dorm suficient au tendința să mănânce mai mult, mai ales mâncăruri cu multe calorii.
  5. O memorie mai bună. În timpul somnului, creierul nostru procesează și înmagazinează informațiile acumulate peste zi.

Cum să dormi mai bine:

De cele mai multe ori, evenimentele de peste zi sunt cele care determină modul în care vei dormi pe parcursul nopții, cât de repede vei adormi și cât de odihnit vei fi a doua zi de dimineață. Stresul locului de muncă, relația de cuplu, problemele financiare sau chiar și cele de sănătate, cum ar fi o simplă răceală, pot dicta cât de bine te odihnești. Iată câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru un somn mai bun:

Deconectează-te. Eliberează-ți dormitorul de televizor, laptop sau alte „gadget-uri” ce îți pot distrage atenția.

Crește-ți nivelul de serotonină. Extractul de Griffonia îți ridică nivelul de serotonină, hormonul care te ajută să dormi mai bine.

Curat și confortabil. Dormitorul tău trebuie să îți inducă o stare de relaxare pentru a te ajuta să dormi mai bine.

 

Moș Ene sau Sleep Duo AM/PM?

Te foiești de pe o parte pe alta și a trecut deja o oră de când ești în pat și nu ai adormit? Mai mult, e liniște, patul e confortabil și nu există nimic în jur care să îți distragă atenția? Atunci ar trebui să găsești o soluție și să grăbești un pic venirea lui Moș Ene.

Conceptul Sleep Duo AM/PM conține o combinație unică de ingrediente ce te ajută nu numai pentru inducerea unui somn liniștit, ci și pentru tratare efectelor stresului, ce pot cauza probleme de somn și dezechilibre psiho-emoționale. Aceste produse au în compoziția lor extracte din plante adaptogene, cunoscute pentru capacitatea lor de a crește rezistența organismului la stres, dar și plante care combat insomnia și anxietatea și ajută la inducerea somnului.

Extractul standardizat de Rhodiola rosea, cu 3% rozavine și 1% salidrozide, din formula SLEEP DUO AM, are rolul de a îmbunătății funcțiile sistemului nervos și de ai îi crește performanțele pentru a ajuta organismul să facă față mai bine stresului. Versiunea AM conține și extract apos din semințe de Griffonia simplicifolia, standardizat cu 30% L-5-HTP/L-5-hidroxitriptofan. Corpul uman transformă 5-hidroxitriptofan în serotonină, substanţă ce reglează starea de spirit şi comportamentul, astfel ajută la menţinerea moralului, la controlul stresului şi la reglarea somnului.

Reţeta SLEEP DUO PM este concepută în aşa fel încât să combată insomnia, să înlăture stresul cumulat pe parcursul zilei, să inducă starea de relaxare şi să ajute la obţinerea unui somn liniştit şi de calitate, astfel încât a doua zi să te trezeşti odihnit. Extractul standardizat de Floarea Pasiunii cu 3.5% vitexină contribuie la reducerea anxietății prin interacţiunea cu anumiţi receptori din creier, astfel producând relaxare. Numeroase cercetări au arătat efectul de somnifer al extractului de passiflora, dar şi de reglator al tulburărilor ritmului somn-veghe.

Extractul de Rădăcină de Valeriană 0.8 % acid valerianic este alternativa naturistă la medicamentele recomandate pentru nevroze, insomnii sau tulburări de menopauză. Prin compuşii săi chimici, acidul izovalerianic exercită asupra sistemului nervos central efecte sedative şi de relaxare, fapt care facilitează somnul şi îmbunătăţeşte calitatea acestuia. Valeriana a dovedit, în urma cercetărilor, proprietăţii neuro-sedative, hipnotice şi calmante asupra sistemului nervos şi cardiac, fără a crea dependență.