Te-ai săturat de “dietele minune” care promit că te slăbesc peste noapte fără să faci vreun efort? Ai încercat tot felul de metode ca să scapi de kilogramele în plus, dar revin la loc? Înainte de toate strategiile gândeşte-te la nevoile corpului tău. Zilnic suntem supuşi diferiţilor factori de stres, fie că este vorba de stresul profesional, de o alimentaţie defectuoasă sau de toxinele acumulate. Modificările metabolice, diminuarea arderilor determină organismul să acumuleze sub formă de grăsimi surplusul energetic pe care îl deţine.

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie femeile sunt mai îngrijorate de problemele de greutate decât de riscul apariţiei cancerului. Un sfert din persoanele chestionate au menţionat pe primul loc problemele de greutate, apoi îmbătrânirea, stresul, cancerul şi infertilitatea.

 Slăbeşte în paşi siguri şi constanţi

Pe lângă un stil de viaţă sănătos, anumite remedii din natură sunt de mare ajutor în lupta împotriva kilogramelor. Fie că au efecte în detoxifierea organismului, slăbire sau în stimularea metabolismului, beneficiile plantelor pot fi secretul unei greutăţi corporale sănătoase.

De exemplu, Aloe Ferox, numită şi aloe amară datorită gustului amar, are acţiunea detoxifiantă cea mai intensă dintre toate speciile de aloe. Este şi varianta cea mai folosită în Africa de Sud (care este zona de origine a tuturor speciilor de aloe), dar şi în Japonia, China şi Coreea. Această specie este folosită cu predilecţie în studiile clinice cele mai recente. Are o eficienţă extraordinară pentru scăderea în greutate acţionând în 4 direcţii smultan:

  1. Este un detoxifiant puternic, printre cele mai puternice din lume, ceea ce duce la scăderi masive în greutate, pentru majoritatea utlizatorilor într-un timp foarte scurt.
  2. Măreşte rata metabolismului ceea ce determină arderea mai multor calorii de către organism.
  3. Inhibă apetitul alimentar, mai ales la administratea sistematică.
  4. Creşte producţia de colagen din organism, dând elasticitate pielii şi ajutându-ne să nu arătăm inestetic după slăbitul rapid.

De asemenea, Kelp, o algă brună, este considerată un real ajutor pentru slăbitul constant şi sigur. În primul rând, ajută la arderea mai intensă a caloriilor, duce la creşterea activităţii glandei tiroide, ceea ce determină intensificarea metabolismului. Fibrele alimentare conţinute de Kelp se dilată de 4 ori în stomac, ceea ce va creea o senzaţie de saţietate. Alga Kelp ajută la blocarea absorbţiei grăsimilor saturate. Fibrele conţinute, precum şi unele polizaharide din compoziţia sa, se leagă de moleculele de grăsime, care nu vor putea fi astfel digerate de către organism. Este printre puţinele plante medicinale care inhibă secreţia în exces a hormonilor feminini.

O altă soluţie din natură pentru slăbit este cicoarea. Unul din cele mai puternice beneficii ale acestei plante îl constituie reglarea greutăţii. În urma unor studii ştiinţifice, a fost remarcat un lucru neobişnuit: extracul de ciocare este atât un tonic, cât şi un inhibator de apetit. Astfel, în funcţie de administrare, poţi uita de fluctuaţiile de greutate. Dacă extractul se administrează înainte de masă, apetitul va creşte, iar în cazul în care se administrează în timpul mesei s-a observat o reducere drastică a apetitului. Faptul că inhibă secreţia aşa numitului hormon al foamei (grelina) şi a hormonului saţietăţii (leptina), se produce nu numai inhibarea apetitului alimentar, dar se combate şi efectul de YO-YO (creşterea rapidă în greutate după curele de slăbire).

Chitosanul este un alt remediu ce are beneficii în lupta împotriva kilogramelor. Obţinut din carapacea crustaceelor, este considerat un adevărat miracol medical. Un studiu realizat în Statele Unite, a demonstrat că administrarea chitosanului duce la scăderea în greutate cu 1,7 kg, în medie, după 6 săptămâni de tratament, în condiţiile în care pacienţii nu au ţinut nici un fel de dietă. În cazul în care se modifică şi regimul alimentar, scăderile în greutate pot fi mult mai spectaculoase.

Înfometarea nu este soluţia problemelor

Toate aceste strategii de slăbit sunt ineficiente fără adoptarea unui regim alimentar corespunzător, care să susţină organismul în aceste cure. Dieta de slăbire nu înseamnă înfometare, deoarece singurul rezultat va fi slăbirea resurselelor energetice ale organismului. Secretul este diversitatea de gusturi, culori, texturi, nutrienţi, iar cu timpul se pot schimba şi gusturile pentru alimentele sănătoase, ceea ce te va ajuta să îţi menţii silueta în viitor. Uită de mâncatul după ora 19, de gustările înşelătoare dintre mese, de pofta de dulce şi prăjeli. Lista de cumpărături ar trebui să cuprindă fructe şi legume proaspete, cereale integrale (nu conţin colesterol, dar conţin minerale şi vitamine esenţiale: calciu, fier, zinc, seleniu), nuci şi seminţe oleagionase (sunt săţioase şi conţin grăsimi sănătoase), proteine de calitate.

Un program bine gândit şi stabilit încă de la început, pornind de la orele de mâncat şi până la exerciţiile fizice, cu siguranţă te va ajuta să obţii rezultatele dorite fără să îţi fie afectată sănătatea. Nu te încrede într-o dietă de slăbit doar pentru că este la modă deoarece efectele curelor necorespunzătoare pot produce un serios dezechilibru organismului şi poţi obţine chiar mai multe kilograme decât în faza iniţială.

Nu uita, natura ne sare în ajutor şi în cazul kilogramelor în plus.