lectura de 9 minute

 

Pudra de turmeric, praful auriu care îmbogățește gustul mâncărurilor indiene, este din ce în ce mai prezent în casele tuturor. De mii de ani, această rădăcină este folosită de către localnicii țărilor asiatice pentru proprietățile sale vindecătoare, datorate substanței active, curcumin.

Rămâi aproape și află tot ceea ce ai nevoie să știi despre turmeric, beneficiile curcumei, la ce se folosește curcumin! Mai mult, vei descoperi că este o plantă pe care cu siguranță îți dorești să o consumi zilnic, pentru a îți păstra vitalitatea și sănătatea organismului.

curcumin, curcuma, turmeric, Curcumin95 C3 Complex, Inflanat Curcumin95, Artro Curcumin95, Prostato Curcumin95, Hepato Curcumin95, Ginkgo Curcumin95, Herbagetica

Curcuma vs turmeric vs curcumin

Curcuma longa este o plantă perenă înrudită cu ghimbirul, originară din Asia de sud-est, fiind utilizată de mii de ani de localnici pentru proprietățile sale curative și alimentare.

Turmericul este pudra din rădăcina de Curcuma care adaugă savoare mâncărurilor, dar este prezentat și ca supliment alimentar, recomandat în tratamentul multor tulburări, printre care artrita, bolile digestive, infecțiile respiratorii, afecțiunile hepatice.

Curcuminul este substanța activă din rizomul de Curcuma longa, aceasta fiind responsabilă de culoarea galben aprins, de gust și de proprietățile benefice ale turmericului.

 

Cum se obține condimentul turmeric?

Turmericul este un produs al Curcuma longa, o plantă perenă erbacee rizomatoasă care aparține familiei de ghimbir Zingiberaceae, originară din Asia de Sud tropicală. În întreaga lume au fost identificate 133 de specii de curcuma. Cele mai multe dintre ele au denumiri locale comune și sunt folosite pentru diferite formulări medicinale.

Planta de turmeric are nevoie de temperaturi între 20°C și 30°C și de o cantitate considerabilă de precipitații anuale pentru a prospera. Plantele individuale cresc până la o înălțime de 1 m și au frunze lungi, alungite. Ele sunt adunate anual pentru rizomii lor și sunt reînsămânțate în sezonul următor. Rizomul, din care derivă turmericul, este tuberos, cu pielea aspră și segmentată și se maturizează sub pământ. Este maro-gălbui cu un interior portocaliu. Când rizomul de turmeric este uscat, poate fi măcinat până la o pulbere galbenă cu un gust amărui, puțin acru, dar dulceag. Un gust complex care cu siguranță va rămâne în amintirea oricărei persoane care îl încearcă!

 

Beneficiile curcumei

Așa cum vă spuneam în rândurile precedente, curcuminul reprezintă substanța activă din rizomul de Curcuma longa.

Utilizarea curcuminului datează de aproape 4000 de ani, în cultura vedică din India, unde era folosit ca și condiment culinar și pentru proprietățile sale vindecătoare. Probabil a ajuns în China în anul 700, în Africa de Est în anul 800, în Africa de Vest în anul 1200 și în Jamaica în secolul al XVIII-lea. În 1280, Marco Polo a descris acest condiment, minunându-se de o legumă care prezenta calități atât de asemănătoare cu cele ale șofranului. Conform tratatelor medicale sanscrite și sistemelor ayurvedice, turmericul are o istorie lungă de utilizare medicinală în Asia de Sud. Publicația ayurvedică al lui Susruta, care datează din 250 î.Hr., recomandă un unguent care conține curcumin pentru ameliorarea efectelor intoxicațiilor alimentare.

În urma numeroaselor studii, în zilele noastre s-a descoperit că există o multitudine de beneficii ale curcuminului, printre care:

Reduce inflamația

Principalul beneficiu al consumului de turmeric constă în reducerea și combaterea inflamației din corp. 

Inflamația este un răspuns biologic al corpului la factori nocivi, cum ar fi microorganisme, celule bolnave. Inflamația reprezintă un mecanism de apărare al corpului prin care acesta luptă împotriva factorilor care cauzează boala, inițiind în același timp procesul de vindecare.

În condiții normale, inflamația este răspunsul natural al corpului, însă un răspuns inflamator prea puternic poate fi în sine o cauză pentru apariția unei boli, cum ar fi ateroscleroza sau artrita reumatoidă.

În cazul unei leziuni, vasele de sânge din zona respectivă devin impermeabile, zona afectată căpătând culoarea roșie, iar temperatura crește ca urmare a activității sanguine. Practic, organismul cere intăriri, adică adună celule în zona afectată pentru a combate leziunea. În cazul în care această inflamație persistă, celulele strânse în zona afectată pot provoca afecțiuni mai grave.  

Are efect antioxidant

Antioxidanții sunt substanțe care împiedică formarea radicalilor liberi sau reduc efectele acestora. Antioxidanții împiedică oxidarea celulelor care are loc sub influența factorilor externi, dar și din cauza îmbătrânirii. Antioxidanții fortifică sistemul imunitar, reduc riscul de cancer și previn apariția infecțiilor.

Turmericul este un excelent antioxidant, datorită substanței active, curcumin.

Reduce efectele bolilor neurodegenerative

Bolile neurodegenerative fac referire la faptul că anumite zone ale creierului, măduvii spinării sau nervilor periferici nu mai funcționează normal, ceea ce are ca efect apariția unor disfuncții locale ale neuronilor care se degradează și mor.

Inflamația creierului este considerată a fi una dintre principalele cauze ale tulburărilor cognitive, cum ar fi boala Alzheimer. Curcuminul susține sănătatea generală a creierului, ajutând la eliminarea radicalilor liberi din creier și la îmbunătățirea fluxului de oxigen. Acest lucru poate preveni sau încetini progresia bolii Alzheimer.

Reduce riscul de atac de cord

Bolile cardiovasculare se referă la bolile care afectează inima. În general, este vorba despre îngustarea sau blocarea vaselor de sânge, ceea ce poate duce la dureri în piept, atac de cord sau atac cerebral.

Bolile de inimă sunt foarte răspândite în întreaga lume, iar timp de multe decenii s-au studiat cauzele. Și în această situație inflamația se dovedește a fi un factor ce generează boli cardiovasculare. Astfel, prin efectul antiinflamator, Curcuminul se recomandă și în prevenția bolilor de inimă, iar prin efectul antioxidant se asigură și controlul nivelului de colesterol și reducerea oxidării țesuturilor.

Controlează nivelul glicemiei

Glicemia reprezintă concentrația de glucoză din sânge, la rândul ei, rezultând din procesul efectuat de organism prin digerarea alimentelor ce conțin carbohidrați.

Datorită agenților antioxidanți pe care îi conține, curcuminul este excelent și în prevenirea și tratarea diabetului de tip II, deoarece reglează nivelul insulinei și al glucozei din sânge.

 

Turmeric: contraindicații

Deși riscul apariției efectelor secundare este redus, există câteva cazuri în care este necesară întreruperea consumului de turmeric:

  • Turmericul stimulează producția de acid gastric, existând posibilitatea de a provoca efecte secundare persoanelor cu digestie sensibilă
  • În cazul femeilor însărcinate, ar trebui evitate suplimentele cu turmeric, întrucât acesta fluidizează sângele

 

Cum poate fi administrat turmericul? Care este doza zilnica de turmeric?

curcumin, curcuma, turmeric, Curcumin95 C3 Complex, Inflanat Curcumin95, Artro Curcumin95, Prostato Curcumin95, Hepato Curcumin95, Ginkgo Curcumin95, Herbagetica

Te-ai convins că această pudră solară este de nelipsit în casa ta? Continuă lectura și află cum poți utiliza turmericul în viața de zi cu zi:

Cum putem folosi turmericul în bucătărie?

Având în vedere beneficiile pentru sănătate, este evident că turmericul este de nelipsit din bucătăria ta! Iată niște variante simple, pe care le poți încerca chiar azi! Doza zilnica de turmeric o stabilim in functie de preferintele culinare.

  1. Adaugă pudră de turmeric atunci când pregătești aluatul pentru pâine;
  2. Nici cozonacul nu se lasă mai prejos. Pe lângă gustul fin pe care îl va căpăta, te vei bucura de o culoare galbenă a cozonacului dacă adaugi jumătate de linguriță atunci când îl prepari;
  3. Legumele, carnea, leguminoasele… toate pot beneficia în urma pudrării cu turmeric de un gust deosebit;
  4. Sosurile pot căpăta nuanțe asiatice dacă alegi să adaugi turmeric atunci când le prepari. Vestitul curry de legume sau cu carne este o mâncare pe care cu siguranță o vei iubi!

Lăsând bucătăria în urmă, continuăm cu administarea de curcumin în suplimentele naturale.

Pastilele cu turmeric sunt un supliment alimentar natural ce conține curcumina, un compus activ cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare și a stresului oxidativ, fiind o opțiune potențială pentru cei care caută o alternativă naturală la medicamentele clasice.

Herbagetica a pregătit pentru tine o întreagă gamă care combate afecțiunile inflamatorii, degenerative ale corpului cu ajutorul extractului premium de Curcumin.

 

Există multe opțiuni de antiinflamatoare naturale:

Curcumin95 C3 Complex: Bun venit echilibrului în corp!

Vedeta învingătoare în lupta cu inflamația este Curcumin95 C3 complex, un extract de curcumin unic și intens, obținut din rizomul de Curcuma longa. Sunt peste 400 de studii cu Curcumin95 care îi atestă efectul puternic antiinflamator.

Curcumin95 C3 complex se asociază sinergic cu Piperina pentru o absorbție ridicată a Curcuminului în organism. Curcumin95 se combină perfect și cu extractele de Arbore de Tămâie, Ghimbir, Acerola, Salcie (Aspirină naturală), Salvie, Cimbru, Lemn-dulce și Cuișoare, având un efect intens antiinflamator și antibacterian.

Curcumin95 C3 Complex este un extract standardizat din Curcuma Longa cu minim 95% curcuminoide, unul dintre cele mai puternice și intense extracte din lume. Acțiunile sale benefice în cazul reducerii stresului oxidativ, a inflamației sau a acțiunii celulelor tumorale îl recomandă ca unul din cele mai eficiente extracte naturale cunoscute.

Curcumin 95 C3 Complex este un puternic antioxidant, antidepresiv, imunostimulator, imunomodulator. Protejează și detoxifică celulele hepatice, contribuie la vindecarea rănilor.

 

Inflanat Curcumin95: adio inflamație!

Asocierea de Curcumin95 C3 complex cu extractele de Boswellia Serrata, Acerola, Salvie, Cimbru și Cuișoare combate eficient inflamația din corp și inhibă activitatea anumitor enzime activează răspunsul inflamator în corp.

Inflanat Curcumin95 este un puternic imunostimulator, atenuează durerea, susține sistemul respirator, menține integritatea și funcționarea normală a mucoasei stomacului, combate starea de astenie fizică și psihică.

 

Artro Curcumin95: grijă pentru sănătatea articulațiilor tale!

Formula complexă Artro Curcumin95 are o eficacitate ridicată pentru sănătatea articulațiilor, garantată prin combinația de Curcumin95 C3 Complex, Boswellia serrata, Urzică, Gheara-diavolului, Salcie, Cartilaj de rechin, Siliciu natural și Piper negruextracte naturale care redau mobilitatea și flexibilitatea articulară, calmează durerile și refac cartilajului articular.

Artro Curcumin95 contribuie la: menținerea sănătății articulațiilor, menținerea circulației normale și a proporției de colagen de la nivelul articulațiilor, menținerea mobilității și flexibilității articulațiilor, reducerea stresului oxidativ.

 

Prostato Curcumin95: prostată sănătoasă și fără disconfort!

Formula intensă Prostato Curcumin95 reunește 8 extracte naturale recunoscute pentru capacitatea de a combate afecțiunile de prostată. Curcumin95 C3 Complex, împreună cu extractele de Palmier-pitic, Prun-african, Ginseng-siberian, Dovleac, Urzică, Zinc obținut din Drojdie de bere și Piper negru, contribuie activ la reducerea frecvențelor urinare, a durerilor din timpul urinării și a inflamației de la nivelul prostatei.

Prostato Curcumin95 Herbagetica este adjuvant în: Disconfort la urinare, prostată mărită, incontinență urinară.

 

Hepato Curcumin95: ficat mulțumit, detoxifiat și sănătos!

Hepato Curcumin95 are o formulă intensă cu 9 extracte garantate pentru regenerarea celulară a ficatului. Asocierea de Curcumin95 C3 Complex cu Silimarină și Silbină extrase din Armurariu, Schizandra, Anghinare, Cicoare, Brusture, Sunătoare, Lemn dulce și Piper negru, asigură eliminarea toxinelor din ficat, formarea de hepatocite noi și inhibă leziunile hepatice cauzate de bolile hepatice cronice.

Hepato Curcumin95: protejează și detoxifică celulele ficatului, stimulează activitatea macrofagelor, a celulelor T și a factorului de necroză tumorală, este un puternic antiseptic, stimulează secreţia biliară

 

Ginkgo Curcumin95: performanță cognitivă inegalabilă!

Vă prezentăm formula complexă Gingko Curcumin95 Herbagetica, o formulă cu 8 extracte naturale care asigură creșterea performanței cognitive, a capacității de memorare și concentrare, combatereaa stresului și protejarea celulelor neuronale de stresul oxidativ.

Asocierea de Ginkgo Biloba, Curcumin95 C3 Complex și Ashwagandha asigură refacerea conexiunilor neuronale și inhibă distrugerea neuronilor ca urmare a stresului oxidativ.

Curcumin95 C3 Complex Herbagetica este adjuvant în: Parkinson, Alzheimer, Depresie, migrene, oboseală cronică.

curcumin, curcuma, turmeric, Curcumin95 C3 Complex, Inflanat Curcumin95, Artro Curcumin95, Prostato Curcumin95, Hepato Curcumin95, Ginkgo Curcumin95, Herbagetica

Ne bucurăm că ți-ai acordat acest timp pentru a afla despre turmeric, curcuma, curcumin, beneficiile turmericului și de ce este momentul să începi chiar astăzi să îl consumi! Dacă și tu îți dorești un organism sănătos care să se poată adapta la schimbări, să facă față provocărilor zilnice, atunci comandă acum produsele din gama Curcumin95 C3 de la Herbagetica!