lectura de 4 minute

Probabil cu toții cunoaștem culoarea galben aprins a mâncărurilor asiatice! Turmericul este responsabil pentru aceasta. În plus, beneficiile pentru organism sunt multiple, atunci când rădăcina acestei plante este consumată corespunzător!

Află și tu de ce e de nelipsit din casa ta!

Curcuma: culoare, sănătate și vitalitate pentru tine!

Turmeric sau Curcuma?

Turmericul este condimentul indian preparat sub formă de pudră din rădăcina de Curcuma, o plantă perenă înrudită cu ghimbirul, utilizată de peste 4000 ani de localnici pentru proprietățile sale curative și alimentare. În medicina indiană, Ayurveda, turmericul reprezintă unul dintre cele mai importante și mai apreciate remedii.

Această rădăcină minune s-a dovedit a fi un adevărat aliat al corpului, având rol antioxidant, antiinflamator, antiîmbătrânire.

 

Cum se consumă Curcuma?

În prepararea mâncărurilor indiene, turmericul este întotdeauna prezent, însă procesarea termică diminuează beneficiile acestei plante. Totodată, gustul amărui și intens îl poate face greu de consumat, iar activarea acestuia depinde de asocierea cu Piperina.

Extractul pulbere este cea mai puternică formă de administrare a unei plante medicinale, fiind o excelentă cale de a consuma rădăcina de Curcuma. Extractul este o pulbere fină, obținută din extractele alcoolice printr-un proces de atomizare. Această pulbere este un produs complet natural, care nu mai conține apă, alcool sau celuloză și este asimilată aproape instantaneu de organism. 

Curcuma: culoare, sănătate și vitalitate pentru tine!

Extractul de Curcuma este de peste zece ori mai bogat în principii active și mai puternic din punct de vedere al proprietăților farmacodinamice, decât simpla pulbere de plantă.

Curcuma Longa poate fi socotită ca fiind în topul plantelor cu proprietăți curative pentru organismul uman, oferindu-i astfel un loc important datorită substanței active conținute, Curcumin. Curcuminul este folosit ca remediu natural pentru afecțiuni de la inflamația din corp, alergii, la cancer sau la declinul cognitiv, slăbirea vederii și alte tulburări asociate cu stresul oxidativ.

În extractul de Curcumin se găsesc o serie de compuși activi numiți curcuminoide, acestea asigurând beneficiile medicale dovedite clinic ale acestui extract.

 

Surse naturale de Curcumin – gama Curcumin95 C3 Complex

Herbagetica vă prezintă o întreagă gamă dedicată Curcumin-ului – CURCUMIN95, întâmpinând nevoile fiecăruia dintre voi cu soluții 100% naturale, prin calitatea ridicată a produselor: suplimente naturale puternice antiinflamatoare, cardio protectoare, antitumorale, neuroprotectoare, antioxidante, hepato protectoare.

Curcumin95 C3 Complex este un extract standardizat din Curcuma Longa cu minim 95% Curcuminoide, unul dintre cele mai puternice și intense extracte din lume. Acțiunile sale benefice în cazul reducerii stresului oxidativ, a inflamației sau a acțiunii celulelor tumorale îl recomandă ca unul din cele mai eficiente extracte naturale cunoscute.

Curcumin95 C3 Complex este forma superioară a extractului de Curcumin, fiind unul dintre cele mai studiate extracte standardizate. Curcumin C3 Complex conține cele 3 substanțe active din Curcumin: Curcumina, Demetoxcurcumina (DMC) și Bisdemetoxicurcumina (BDMC). De asemenea, asocierea cu Piperina crește biodisponibilitatea, adică acționează rapid și sigur.

Curcuma: culoare, sănătate și vitalitate pentru tine!

 

Inflamație în corp? Inflanat Curcumin95 e pentru tine!

Inflanat Curcumin95 Herbagetica este o formulă îmbogățită cu 10 extracte naturale care garantează un efect puternic antiinflamator și antioxidant. Asocierea de Curcumin95 C3 complex cu extractele de Boswellia Serrata, Acerola, Salvie, Cimbru și Cuișoare combate eficient inflamația din corp și inhibă activitatea anumitor enzime care activează răspunsul inflamator în corp. Totodată, asocierea cu Vitamina C naturală extract 3-4:1 din Acerola, stimulează imunitatea, redând tonusul organismului și grăbind procesul de recuperare.

Curcuma: culoare, sănătate și vitalitate pentru tine!

Acțiuni Inflanat Curcumin95:

  • Imunostimulator
  • Atenuează durerea
  • Susține sistemul respirator

 

Artro Curcumin95 îți repară articulațiile!

Artro Curcumin95 Herbagetica are o eficacitate ridicată pentru sănătatea articulațiilor, garantată prin combinația de Curcumin95 C3 Complex, Boswellia serrata, Urzică, Gheara-diavolului, Salcie, Cartilaj de rechin, Siliciu natural și Piper negruextracte naturale care redau mobilitatea și flexibilitatea articulară, calmează durerile și refac cartilajului articular.

Artro Curcumin95 Herbagetica este adjuvant în:

Curcuma: culoare, sănătate și vitalitate pentru tine!

Din gama Curcumin95 Herbagetica fac parte și: Ginkgo Curcumin95 – un excelent tonic neuronal, Hepato Curcumin95– se ocupă de sănătatea celulelor ficatului și Prostato Curcumin95 – combate afecțiunile prostatei. Despre acestea vă povestim săptămâna viitoare într-un nou articol.