Este sezonul schimbărilor. S-au schimbat temperaturile, am trecut la ora de iarnă, a început școala, suntem mai aglomerați la muncă și petrecem mai puțin timp afară. Așa că mulți dintre noi, pe măsură ce adăugăm mai multe straturi de îmbrăcăminte, adăugăm și mai multe straturi de anxietate.

Depresia „de sezon” are loc în fiecare an, începe de obicei toamna și se termină primăvara sau la începutul verii. Se consideră că declanșarea acestor sentimente, are de-a face cu secreția anumitor hormoni responsabili pentru comportament și starea de bine. Lumina solară puțină din timpul toamnei și a iernii inhibă producția de serotonină în creier, hormon responsabil pentru dispoziția psihică, reglarea somnului și metabolism. Când neurotransmițătorii ce reglează starea de bine, nu funcționează normal, atunci apar:

 • Stările de depresie și anxietate
 • Oboseala cronică
 • Schimbări bruște de comportament
 • Insomnie
 • Probleme de concentrare
 • Apetit alimentar oscilant

Cum ne recăpătăm echilibrul emoțional în mod natural?

Plantele pot fi aliați puternici când te confrunți cu depresia și stările de anxietate. Passiflora, Sunătoarea, Ginkgo biloba, Ginsengul Siberian, Teiul sau Roinița conțin ingrediente naturale care regenerează sistemul nervos, combat stările de nervozitate, atacurile de panică, instabilitatea emoțională și insomnia. Formulele Herbagetica din gama NeuroNature au efecte calmante, reduc nivelul de stres și induc un somn liniștit fără a crea dependență:

Happy Vibe – antidepresiv

Are o compoziție complexă formată din plante folosite de milenii în medicina populară românească:

 • Extractul de Sunătoare, cu 0,3% hipericină, are efect puternic contra depresiei și a anxietății;
 • Extractul de Passiflora  tratează cu succes insomnia, reglând într-o manieră eficientă somnul.

Serenis+ – Combate anxietatea

Are în componenţa sa o combinaţie de extracte din plante medicinale, cu efect de eliminare a stărilor de anxietate şi de panică, precum şi de stabilizare a stării emoţionale. 

 • Roinița relaxează sistemul nervos și este un bun remediu pentru durerile de cap şi migrene;
 • Teiul asigură un somn adânc şi odihnitor de aceea este ideal pentru persoanele care suferă de oboseală cronică sau insomnie.

Ginkgo Stem120 – regenerarea sistemului nervos

Ginkgo 120 STEM este singura formulă din România care combină cea mai mare concentraţie recomandată de Ginkgo Biloba, 120mg, extract standardizat 50:1.

 • Ginkgo Biloba conține antioxidanţi puternici, ce protejează celulele neuronale și protejează organismul împotriva stresului. 
 • Extractul de Ginseng Siberian, standardizat cu 0,8% euleutherozide, crește rezistența organismului la stres, prevenind astfel stările de depresie și anxietate. 

RelaxWell – somnifer natural

Conține o combinație de plante cu efect puternic pentru îmbunătățirea somnului și a capacității de relaxare. Tulburările de somn și insomnia, se tratează mult mai ușor prin administrarea unui complex de plante. Împreună, extractul de Sunătoare și cel de Passiflora ajută la relaxarea organismului și induc somnul.

Optimis+ – reduce stresul

Efectul adaptogen al Ginsengului Siberian, standardizat cu 0,8% eleutherozide, este completat cu cel al extractului de Sunătoare, cu 0,3% hipericină, având ca efect combaterea efectelor stresului, dar și creșterea rezistenți organismului la factorii de stres.