Atacul de panică este o formă de anxietate și se manifestă sub forma unor episoade recurente de frică foarte intense, care apar brusc și neașteptat. Aceste episoade pot dura câteva minute sau zeci de minute, dar în general ating intensitatea maximă în primele zece minute de la declanșare.

 Simptomele atacului de panică

 • transpirații
 • tremur sau trepidație
 • senzație de sufocare
 • durere sau disconfort precordial
 • dureri sau disconfort abdominal
 • senzație de amețeală sau lesin
 • senzație de amorțeala în diferite zone
 • frisoane
 • frică de moarte
 • frică de nebunie
 • sentiment de irealitate

Declanșarea atacurilor de panică poate avea mai multe cauze, printre care și experiențele timpurii de violență în familie, abuzurile fizice sau sexuale, etc.

Un alt factor declanșator al atacurilor de panică este interpretarea exagerată a senzațiilor somatice.

Un atac de panică singular nu este un diagnostic în sine, mai multe persoane se confruntă de-a lungul vieții cu cel puțin un episod de panică, ceea ce nu înseamnă că dezvoltă o tulburare clinică.

Diagnosticul se pune atunci când o persoană trece în mod repetat prin astfel de episoade și este preocupată și copleșită de consecințele atacurilor de panică asupra vieții sale.

Suplimentele naturale alături de un stil de viață echilibrat contribuie foarte mult la ameliorarea și chiar depășirea episoadelor de panică.

Happy Vibe de la Herbagetica a fost conceput pornind de la o serie de plante folosite de milenii în medicina populară românească, pentru combaterea diverselor tulburărilor psiho-emoţionale.

În tradiţia străveche, toate gândurile şi trăirile negative erau alungate cu ajutorul acestor plante.

Sunătoarea previne episoadele de instabilitate emoţională, cu treceri rapide de la o stare emoțională la alta, specifice persoanelor supuse la stres şi la tensiune psihică, la supraefort sau la privare de somn.

Passiflora este unul dintre cele mai bune anxiolitice şi somnifere, fiind un preţios adjuvant contra anxietăţii, atacurilor de panică, insomniei şi a tulburărilor conexe. Spre deosebire de somniferele de sinteză, această plantă induce un somn uşor, cu vise liniștite, cu respiraţie normală şi uşoară.

Conform observaţiilor clinice, busuiocul este un stimulent al atenţiei, induce stări de tonus psihic şi mental, normalizează apetitul, asupra unora dintre pacienţi are chiar darul de a induce stări de bună dispoziţie şi uşoară euforie.

Isopul este una dintre plantele biblice. În medicina populară este considerat un purificator psihic, o plantă care alungă gândurile negative şi trezeşte optimismul.

Angelica mai este cunoscută şi ca “planta celor 7 îngeri. Din punct de vedere al acţiunii farmacodinamice, Angelica este un reglator excelent al sistemului neuro-vegetativ.

Peliniţa este o plantă înrudită cu Pelinul şi cu Lemnul Domnului. Cercetările medicale au demonstrat că Peliniţa este un tonic nervos şi energizant, ce combate stările astenice. Poate înlătura unele forme de depresie, inducând o stare de bună dispoziție.

Odoleanul este un puternic anxiolitic, îmbunătăţeşte somnul, reduce excitabilitatea psihică. Acţiunea anxiolitică se datorează faptului că inhibă impulsurile nervoase şi împiedică mesajele legate de stres să ajungă la creier.

Tratamentul atacurilor de panică mai presupune și o dietă alimentară echilibrată, evitarea consumului de alcool, efectuarea de exerciții fizice în mod regulat, somn odihnitor, acordarea suportului social și moral din partea membrilor familiei și a prietenilor.

Exercițiile fizice reduc tensiunea nervoasă, au o acțiune ușor sedativă asupra sistemului nervos și oferă un somn odihnitor.

E indicat ca fiecare zi să includă activități plăcute, relaxante, alese de pacient, cu responsabilitate personală și realizabile până la finalizare.

Descoperă acum formula naturală Happy Vibe