Cum știi dacă ai un parazit intestinal?
Posibilitatea de a avea un parazit intestinal poate fi înfricoșătoare pentru oricine. Simpla idee că poate exista o creatură aproape extraterestră în corpul tău este suficientă pentru a oferi oricui fiori. Aceste organisme vii sunt găzduite de corpul tău și se hrănesc cu nutrienţii pe care tu îi obții din alimentație. Astfel, prezența lor provoacă o serie variată de simptome, care uneori pot fi considerate ca fiind de la altceva.
Cele mai frecvente simptome ale infestării cu un parazit intestinal:
- Probleme digestive precum constipația, diareea sau flatulența
- Erupții cutanate, eczeme sau urticarie
- Dureri musculare și articulare
- Oboseală cronică
- Lipsa senzației de sațietate
- Senzație constantă de foame
- Bruxism (scrâşnirea, frecarea sau încleştarea dinților în somn)
- Anxietate
- Candidoză
- Pierderea apetitului
- Deficiență de Fier
- Mâncărimi în zona anală sau vaginală
Infecțiile cu un parazit intestinal sau parazitozele intestinale sunt cauzate fie de helminţi – viermi intestinali, sau de protozoare – paraziți unicelulari. Parazitozele intestinale cu protozoare, cum e giardiază, se manifestă prin multiplicarea excesivă a parazitului în corp și episoade intense de diaree, care deshidratează foarte mult organismul.
Viermii supraviețuiesc în intestine și cauzează probleme pe termen lung căci se hrănesc cu nutrienții din alimentație, care nu mai ajung în restul corpului, acolo unde este nevoie de ele. Cei mai frecvenți viermi cauzatori de parazitoze sunt: tenia,limbricii sau oxiurii.
Cum te poți infesta cu un parazit intestinal
Mulți consideră că infestarea cu un parazit intestinal ține de igienă și că este ceva cu care se confruntă țările sărace aflate în dezvoltare. Adevărul este că oricine se poate infesta cu un parazit, indiferent de condițiile de igienă. Se consideră, până la 37% din populația planetei are o infecție parazitară cu viermi intestinali.
Una dintre cele mai frecvente modalități de a te infesta cu un parazit este prin consumul de alimente sau apă, contaminate cu ouăle acestora. Se pot lua și din carnea negătită sau prin contactul cu materiile fecale ale unei alte gazde, inclusiv de la animalul de companie. Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, atât adulți, cât și copii.
Simptomele infestării cu un parazit apar doar atunci când parazitul se multiplică în mod excesiv în organism. Din moment ce parazitul se hrănește cu nutrienții pe care îi obținem din mâncare, cu cât este dieta mai nesănătoasă, cu atât parazitul o duce mai bine. Zahărul este în mod special favoritul parazitului, deci o dietă cu mult zahăr nu face bine în cazul unei parazitoze intestinale.
Tot din cauza unei diete nesănătoase ne putem distruge microbiomul și imunitatea de la nivelul intestinelor. Astfel, parazitul are mai multe șanse să infesteze organismul și să se dezvolte. O dată ce paraziții au ajuns la un număr foarte mare în organism, ei se hrănesc cu nutrienții din corp, cauzând deficienți nutriționale, slăbirea sistemului imunitar și probleme digestive severe.
Cum elimini un parazit intestinal
Dacă veri o abordare complet naturală pentru eliminarea paraziților intestinali, iată ce plante te pot ajuta. Acestea au efecte antiparazitare, antihelmintice, de detoxifiere și de refacere a florei intestinale.
Cuișoare
Au proprietăți remarcabile antiparazitare și antiseptice. Uleiul de cuișoare are ca și compus principal eugenolul, care are rolul de a îmbunătăți secreția acidului clorhidric și de a ucide viermii intestinali. Este o substanţă anestezică și antiseptică care ajută la combaterea infecțiilor, inflamațiilor și la restaurarea florei intestinale.
Usturoi
Cea mai veche utilizare a usturoiului este ca vermifug, datorită alicinei, cel mai puternic compus din compoziția acestuia. Alicina stimulează pereţii stomacului și ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive care ajută la refacerea organismului după eliminarea paraziților.
Pelinul negru
Are o acțiune complexă, fiind utilizat ca stimulent digestiv, favorizează eliminarea paraziților intestinali datorită uleiului eteric din compoziție. Are proprietăți dezinfectante, laxative și depurative.
Semințele de dovleac
Sunt eficiente în caz de infestare cu giardia, oxiuri și tenie. Acțiunea antihelmintică a acestora este dată de prezența unui aminoacid, cucurbitina, care „paralizează” viermii intestinali, eliminându-I și împiedicând răspândirea acestora.
Cimbrul
Stimulează digestia și creează un mediu neprielnic pentru paraziţii intestinali. Acesta inhibă dezvoltarea paraziților intestinali și paralizează centrii nervoși ai viermilor, ajutând la eliminarea lor.
Parasite 12 este o soluție naturală pentru parazitoze intestinale, eficientă prin compoziția cu 12 extracte naturale intense.