„Te rog, azi nu. Mă doare capul!” Chiar te doare? Sau este cea mai ușoară scuză pentru a evita, în mod elegant, o partidă de sex cu partenera ta? Există ideea preconcepută că „bărbații adevărați întotdeauna au chef”. Acest fapt este departe de adevăr! Și bărbații se confruntă cu libidoul scăzut și mai bine de 59% nu discută aceste probleme cu partenerele lor.

Nivelul scăzut de testosteron este unul din principalii factori care afectează libidoul și cauzează multiple probleme atât fizice, cât și emoționale, ce pot afecta și relația de cuplu:

 • Probleme erectile
 • Fertilitate redusă
 • Libido scăzut
 • Depresie, schimbări de dispoziție și iritabilitate
 • Oboseală cronică
 • Schimbări fiziologice: pierderea densității musculare, forță fizică redusă, luare în greutate
 • Probleme de somn

Factorii care cauzează scăderea nivelului de testosteron sunt multipli. Pot fi de natură fizică, psihologică sau amândouă.

Problemele fizice care pot provoca scăderea testosteronului includ medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, exercițiul fizic prea mic sau prea mult și consumul de alcool și droguri. Factorul psihologic este stresul, principalul vinovat pentru apariția unui dezechilibru în organism.

Știai că…

 • Cel mai eficient mod de a măsura nivelul de testosteron este prin teste de sânge?
 • Bărbații cu un nivel scăzut de testosteron sunt predispuși la probleme de somn?
 • Valoarea cea mai ridicată a nivelului de testosteron este în jurul vârstei de 20 de ani, după care, scade treptat?
 • Dimineața se înregistrează cele mai ridicate valori ale testosteronului?
 • Bărbații cu un nivel ușor ridicat peste valoare normală sunt cu 45% mai puțin predispuși la probleme de tensiune, iar riscul de atac de cord este cu 75% mai mic?

Care ar fi soluțiile?

Iată câțiva pași simpli prin care îți poți asigura un nivel sănătos de testosteron:

 1. Dormi 7-8 ore pe noapte. Un somn odihnitor susține secreția de testosteron.
 2. Asigură-ți aportul de Zinc. Deficitul de zinc poate cauza probleme de fertilitate
 3. Mai mult sex! Nivelul de testosteron este strâns legat de libido, iar sexul îi oferă un boost.
 4. Sportul este cheia. Activitatea fizică constantă, asigură producția de testosteron.
 5. Spune „Stop” stresului.  Stresul constant scade libidoul.

Mai multă vigoare și performanță masculină cu Herbagetica

Pentru tratarea afecțiunilor hormonale și combaterea stresul și a efectelor acestuia, Herbagetica vine în ajutorarea bărbatului modern care dorește să își depășească limitele, prin două produse: MAN Zen Forte, creat pentru creșterea potenței, a libidoului masculin și a secreției de testosteron și Rhodiola 3/1 Zen Forte pentru reducerea stresului și creșterea energiei.

Noul concept MAN Zen Forte, prezintă cel mai puternic amestec de plante cu efect afrodiziac, tonic și revitalizant cu eliberare prelungită și în tratament de lungă durată. Rețeta pe bază de extracte cunoscute pentru capacitatea lor de creștere a performanțelor sexuale masculine, face din produsul MAN cel mai bun aliat în lupta pentru îmbunătățirea vieții sexuale.

Extractul de Maca standardizat cu 0,6% glucosinolate susține nivelurile sănătoase de testosteron, sporind energia și vitalitatea. De peste 2000 de ani indigenii din Peru au folosit Maca pentru a stimula fertilitatea și pentru a crește numărul de spermatozoizi.

Fitoterapia pe bază de Brânca Ursului are drept scop creşterea libidoului. Brânca Ursului este bogată în urocumarine, poline, colină, fitosteroli, acizi organici, bioflavonoide, taninuri şi uleiuri volatile, toate acestea având efecte afrodisiace, acţiune vasodilatatoare (îmbunătăţeşte fluxul sângelui din zona genitală) și stimulatoare a activităţii locale nespecifice (la nivel renal şi genital).

Ghimbirul este un afrodiziac puternic datorită gingerolului, substanța activă regăsită în Ghimbir, ce ajută la creșterea fluxului de sânge la nivelul organelor genitale. Tot datorită gingerolului, ghimbirul are proprietatea de a crește puterea de absorbție a tuturor ingredientelor produsului MAN.

Pentru combaterea stresului și stabilizarea sistemului endocrin, a fost creat produsul Rhodiola 3/1 Zen Forte, o formulă cu dublă standardizare. Rhodiola rosea, supranumită “rădăcină de aur”, este o plantă remarcabilă, ce conține compuși chimici care au efect: adapogen, antistres, antioxidant, antidepresiv și anti-oboseală. Un excelent tonic natural, Rhodiola sporește activitatea bioelectrică a creierului, îmbunătăţeşte memoria și sporește energia creierului.De asemenea, accelerează recuperarea după muncă grea și stabilizează funcțiile endocrine.