În sezonul rece al anului, caracterizat de frig și umezeală ridicată, unele dintre cele mai frecvente afecțiuni resimțite în rândul populației sunt durerile reumatismale. Reumatismul este o boală inflamatorie cronică și dureroasă, care afectează oasele, mușchii, articulațiile și ligamentele, inclusiv organele interne. Această afecțiune poate să apară atât la persoane în vârstă, cât și la copii, evoluția fiind diferită de la o persoană la alta.

Un prim pas în diminuarea simptomelor de reumatism este adoptarea unui stil de viață echilibrat, care să includă și un program zilnic de exerciții fizice. Acestea ajută la refacerea tonusului muscular, întrețin mobilitatea articulațiilor și nu în ultimul rând calmează durerile musculare.

De asemenea, sunt cunoscute o serie de remedii naturiste cu beneficii dovedite în terapia diferitelor forme de reumatism:

1. Extractul de curcumin este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare naturale și este complet lipsit de efecte adverse. Efectul antiinflamator al extractului de curcumin este dat de capacitatea sa de a inhiba activitatea enzimelor care joacă un rol important în producerea și menținerea inflamației la nivel cronic. Totodată, acesta stimulează crearea de cortizol care înlătură inflamația.

2. Cartilajul de rechin este foarte bogat în condroitină, o substanță extrem de eficientă în diversele forme de reumatism degenerativ, care ajută la refacerea articulațiilor și le redă mobilitatea. Cartilajul de rechin conține peste 40% colagen pur și aminoacizi, necesari pentru elasticitatea țesuturilor, dar și pentru vindecarea ligamentelor și a tendoanelor lezate.

3. Urzica – datorită efectului antiinflamator articular, urzica este considerată un alt remediu important în tratarea reumatismului.

4. Extractul de coada-calului este un stimulent foarte eficient al refacerii țesuturilor fine cartilaginoase din articulații, favorizând în acest fel recăpătarea mobilității și funcționalității acestora. Extractul de coada- calului este un remediu benefic și pentru persoanele ce suferă de artrită, boală care deformează oasele prin pierderea flexibilității încheieturilor datorate pierderii de colagen.

5. Extractul de acerola este un puternic antiinflamator ce stopează procesele degenerative la nivelul articulațiilor, previne și combate formele de reumatism autoimun.

Acum te poți bucura de sănătate și mobilitate ridicată și în sezonul rece!