Viața este plină de provocări și alegeri, pe care nu întotdeauna le conștientizăm. Ne confruntăm cu situații în care avem impresia că nu avem de ales, când de fapt întotdeauna avem de ales.

Îți prezentăm mai jos câteva ponturi care să te ajute să iei decizii pe care să nu le regreți niciodată.

1.Fii conștient de faptul că ai de ales

Primul pas este să conștientizezi că faci o alegere. Dacă te simți neajutorat, e posibil să faci o alegere inconștientă. De exemplu, dacă ești nefericit la job, există posibilitatea să alegi acele lucruri care îți dau sentimentul de siguranță în locul lucrurilor care te pot face fericit. Fii conștient de faptul că întotdeauna poți schimba alegerea făcută.

2.Analizează alegerea făcută

Atunci când iei o decizie (conștient sau inconștient) de a face ceva ce nu-ți place, asigură-te că într-adevăr îți dorești să faci acea alegere.

Când pui la îndoială alegerea făcută, încearcă să rămâi deschis, să nu te judeci pentru hotărârea luată. Observă-ți gândurile și fii atent la lucrurile care te fac să suferi, precum și la cele care te fac să te simți bine. Nu încerca să găsești un răspuns, doar analizează situația.

3.Fii conștient atunci când frica preia controlul

Sinele personal întotdeauna încearcă să preia controlul. Acesta pune în balanță, oscilează, pune la îndoială, susține, pentru a evita incertitudinea și pierderile la toate costurile. Cel mai adesea sinele personal e îngrozit.

Dacă nu ești conștient de faptul că sinele personal ia decizii sub influența emoției, vei continua să alegi ceea ce sinele personal consideră sigur, chiar dacă acest lucru este în detrimentul sănătății, fericirii și scopului tău în viață.

4.Cedează luarea deciziilor

Atunci când lași sufletul să decidă, va trebui să tragi sinele personal după tine, chiar daca acest lucru nu e chiar ușor de făcut. Bazează-te pe sufletul tău atunci când vrei să iei o decizie.

5.Cere ajutor

Uneori avem nevoie și de ajutor specializat. Un bun terapeut te poate ajuta să scoți la iveală deciziile bune, pe care altfel n-ai avea curajul să le descoperi și să le aplici.

6.Fii prezent și caută semne

Îndrumarea spirituală este peste tot în jurul nostru, dar de multe ori o ignorăm pentru că nu suntem atenți. O dată ce ne-am hotărât să cerem ajutor, trebuie să fim atenți la semnele din jurul nostru.

7. Ai încredere în intuiția ta

Intuiția apare în mai multe feluri, iar unii oameni pur și simplu știu asta. O dată ce ai învățat că ascultându-ți intuiția lucrurile merg bine, vei reuși să iei decizii mult mai ușor și mai mult de atât vei reuși să iei decizii pe care să nu le regreți.

8.Fii atent la ce-ți transmite corpul tău

Atunci când vrei să iei o decizie, urmărește cum se simte corpul tău gândindu-te la o decizie A și cum se simte gândindu-te la o decizie B. Uneori una din decizii te poate speria, așadar te poți simți confuz din cauza emoțiilor. Trebuie să identifici dacă aceste emoții ascund o stare de încântare sau una de spaimă.

9.Caută răspunsurile în vise

De cele mai multe ori, subconștientul tău știe care e decizia corectă, chiar dacă partea conștientă se simte confuză. Fii atent la visele tale, uneori cele mai clare răspunsuri pot apărea în timpul viselor.

10. Notează lucrurile care te fac să suferi

Când ceva te face să suferi, încearcă să-ți transmită un mesaj, iar acest lucru te poate ajuta în luarea deciziilor.

blog-poza