lectura de 7 minute
Învață cum să recunoști semnele apariției paraziților interni în organism și să iei măsuri pentru a-ți proteja sănătatea și a preveni infestarea cu paraziți.
Dureri de burtă? Senzație de balonare? Te preocupă sănătatea ta? La flora intestinală te-ai uitat?
Acordă atenție corpului tău și află și tu cum poți contribui la refacerea florei intestinale. În articolul acesta vom aborda subiectul sănătății întregului tău organism pornind de la echilibrul florei intestinale.
Ce este flora intestinală?
Flora intestinală joacă un rol foarte important pentru sănătatea intestinelor tale și a întregului organism. Aceasta este formată din miliarde de microorganisme (bacterii, fungi, virusuri), peste 500 specii de bacterii, unele dintre ele benefice pentru organism, iar altele fiind cu adevărat nocive.
Bacteriile nocive sunt controlate de cele benefice, astfel încât nu sunt lăsate să se înmulțească sau să treacă din tubul digestiv spre sânge. În tubul digestiv există două tipuri de floră: cea de fermentație, aproximativ 85% și cea de putrefacție, 15%.
Flora de fermentație – descompune fibrele alimentare conținute în fructe, legume.
Flora de putrefacție – descompune reziduurile alimentare conținute în carne, ouă, care ajung nedigerate la nivelul colonului.
Importanța florei intestinale
Flora ajută imunitatea organismului, înlesnind sinteza unor imunoglobuline (creează un mediu ostil germenilor patogeni, care ajung în tubul digestiv prin alimentație). Flora intestinală sintetizează substanțele necesare organismului (precum Vitamina K, acidul folic, acidul pantotenic). Descoperă soluții naturale și pentru întărirea imunității și menținerea unui sistem imunitar puternic și sănătos.
Bacteriile intestinale și bolile
La nivelul intestinului se găsesc miliarde de bacterii foarte importante pentru sănătatea întregului organism. Așa cum precizam la începutul articolului, există bacterii bune pentru corp și există și cele dăunătoare.
O multitudine de factori, cu precădere alimentația și nivelul de activitate fizică, influențează nivelul de bacterii din tractul digestiv.
Obezitatea
– s-a demonstrat că bacteriile intestinale modifică modul în care organismul stochează țesutul adipos.
Bolile inflamatorii intestinale
– sunt boli care apar la nivelul intestinului și produc o inflamație a peretelui intestinal de diferite grade de severitate. Aceste boli apar la orice vârstă, cu o rată mai frecventă la tineri în jurul vârstei de 15-35 ani și la vârstnici în jurul vârstei de 55-65 ani.
Cancerul de colon
– reprezintă o afecțiune malignă a ultimei părți ale tubului digestiv, reprezentată de colon (intestin gros) și rect.
Anxietate, depresie și autism
– Creierul și tractul gastrointestinal sunt interconectate, între cele două există un schimb de infomații prin intermediul sistemului nervos, sistemului imun și a celui endocrin. Tractul gastrointestinal (TGI) alcătuiește cel mai mare organ imun. Flora intestinală normală constituie o sursă importantă de energie și nutrienți pentru celulele peretelui intestinal. Bacteriile benefice digeră mâncarea, transformând-o în substanțe nutritive. Când flora este compromisă, lipsa nutrienților contribuie la efectul negativ asupra peretelui intestinal. în cazul copiilor cu autism, flora intestinală este deficitară și nu funcționează cum trebuie. Atunci, peretele intestinal nu-și mai îndeplinește funcția de barieră protectoare, lăsând să treacă dincolo de el toxine care ajung la creier prin circulația sangvină. Neurotoxicitatea reprezintă tabloul principal al copiilor cu GAPS (Sindrom digestiv și probleme psihologice).
Poliartrita
– se crede că oamenii cu poliartrită reumatoidă au un nivel crescut de bacterii care provoacă inflamație. Poliartita reumatoidă este o boală autoimună care provoacă dureri articulare și leziuni în întreg corpul.
Ce factori modifică flora intestinală?
Dezechilibrele florei intestinale apar atunci când numărul de bacterii dăunătoare le depășește pe cele bune. Printre factorii care declanșează aceste dezechilibre, amintim:
Medicamentele
– în special antibioticele
Dieta
– consumul excesiv de alimente procesate, aportul insuficient de fibre și alimente bogate în prebiotice
Beneficiile unei flore intenstinale echilibrate
- Reducerea stărilor de balonare, implicit o digestie îmbunătățită
- Atingerea unei greutăți optime și menținerea acesteia
- Claritate mentală
- Memorie îmbunătățită
- Reducerea nivelului de cortizol din corp, hormonul stresului
- Echilibrul la nivelul sistemului endocrin
- Îmbunătățirea somnului
- Nivelul de energie crește
Cum restabilim echilibrul florei intestinale?
Există metode prin care ne putem îmbunătăți flora intestinală, urmând pași către echilibrarea dietei:
- Lactatele, precum kefirul, conțin culturi de bacterii care susțin microflora intestinală
- Oleaginoasele sunt esențiale, ele reduc constipația, fără să atace flora intestinală
- Consumul de acizi grași din avocado și pește
- Consumul de prune, pere, banane, broccoli, ceapa, praz, anhinare, sparanghel
- Consumul probioticelor: borș, zeamă de varză murată
- Expunerea cât mai puțin la stres
- Somnul odihnitor între 7-9 ore în fiecare noapte.
Suplimente care te ajută să refaci flora intestinală
Suplimentele naturale oferă un sprijin foarte important organismului, atunci când suntem în proces de refacere a florei intestinale.
Deparazitarea ta și a întregii familii!
Parasites 12 Detox Forte de la Herbagetica are o formulă inovatoare, 100% naturală, care conține 12 extracte intense din plante medicinale cu acțiune vermifugă și antiparazitară. Este un puternic detoxifiant intestinal care elimină simptomele neplăcute cauzate de prezența paraziților și reface flora intestinală. Curele de deparazitare se recomandă de 2 ori pe an, primăvara și toamna, pentru întreaga familie. Combinația celor 12 extracte intense are efecte remarcabile asupra eliminării paraziților intestinali din organism. Acţiunea lor se concentrează pe infestări parazitare cu limbrici, oxiuri, giardia, toxocară, trichina sau tenie. Descoperă beneficiile curei de deparazitare pentru organismul tău, care poate contribui la eliminarea paraziților interni și la îmbunătățirea stării tale de sănătate.
Digestia proteinelor cu Bromelaină & Papaină
Produsul Bromelaina & Papaina are un conținut foarte ridicat de activitate enzimatică, având o formulă cu enzime proteolitice specializate în descompunerea proteinelor din alimente. Aceste enzime digestive sunt 100% naturale: Bromelaină 1.250 GDU/capsulă extrasă din Ananas și Papaină 40.000 TU/capsulă extrasă din Papaya.
Atât Bromelaina, cât și Papaina au efect similar cu Pepsina, o altă enzimă proteolitică, care este produsă la nivel intestinal. Bromelaina și Papaina sunt enzime care se obțin din surse vegetale:
- Bromelaina – cea mai mare concentrație de Bromelaină se găsește în mod natural în miezul fructului de Ananas
- Papaina – se extrage din fructul necopt de Papaia.
Detoxifierea colonului cu TriphaLax
TriphaLax de la Herbagetica conține extract de Triphala standardizat cu 40% Taninuri cu efect blând laxativ, care detoxifiază organismul și curață întreg tractul gastrointestinal, îmbunătățeste digestia și susține absorbția nutrienților la nivelul intestinelor, contribuie la eliminarea toxinelor și a depozitelor de grăsime din intestine. Triphala reglează constipația și nivelul ph-ului din intestine, stimulează peristaltismul (mișcările musculare ale stomacului și intestinelor) eliminând rezidurile alimentare din organism. De asemenea, hrănește microbiomul intestinal și elimină toxinele din ficat susținând astfel digestia.
Triphala în sanskrită înseamnă ”trei fructe” și este o formulă de aur din medicina ayurvedică din 3 fructe specifice Indiei care țintesc fiecare diferite sisteme ale organismului, astfel că împreună crează un efect sinergic care curăță și hrănește țesuturile la toate nivelele.
- Amalaki (Emblica officinalis): este foarte bogat in antioxidanti. Este o sursa abundenta de calciu si vitamina C, continând de 30 de ori mai multa vitamina C față de portocale. Susține funcțiile ficatului și sistemul imunitar, fiind un purificator natural al colonului.
- Bibhitaki (Terminalia belerica): are un rol detoxifiant și anti-inflamator. Este util în mod special pentru eliminarea acumulărilor de mucus din organism, curățând astfel sistemul respirator la toate nivelele.
- Haritaki (Terminalia chebula): are efect de curățare, laxativ și purifică astfel colonul și reglează greutatea. Îmbunătățește digestia, reduce nivelul de trigliceride și colesterol. Este recunoscut pentru efectul laxativ fiind des utilizat pentru constipație.
Super digestie, super stare de bine cu Super Enzime Digestive!
Enzimele digestive au rolul de a transforma alimentele pe care le consumăm în nutrienți. Organismul are nevoie de acești nutrienți pentru producția de energie, procesul de creștere și pentru regenerarea celulară. Fiecare enzimă are un rol specific și intervine în digestia unui anumit tip de moleculă din mâncare. Astfel, lipaza descompune grăsimile, amilaza descompune carbohidrații, proteaza descompune proteinele, iar lactaza descompune lactoza.
Super Enzime Digestive are formulă complexă cu 10 enzime digestive naturale, vegane, 4 extracte fitoterapice și un prebiotic. Complexitatea acestui produs și calitatea superioară a extractelor asigură digestia completă a alimentelor și asimilarea benefică a nutrienților:
- 10 enzime digestive naturale vegane în concentrații mari/cps care asigură digestia oricărui tip de aliment: Amilază, Protează, Lactază, Lipază, Glucoamilază, Pectinază, Alfa galactozidază, Beta-glucanază, Hemiceluloză, Celulază.
- 4 extracte fitoterapice de Fenicul, Anghinare, Cicoare și Ghințură galbenă. Acestea stimulează producția de lichide digestive și bilă, reduc balonarea și spasmele abdominale și accelerează digestia
- un prebiotic, Fibrulină care hrănește bacteriile benefice din intestinul gros, asigurând o bună digestie și absobția nutrienților
- Capsulă gastro-rezistentă care protejează ingredientele active de sucurile gastrice din stomac și asigură eliberarea enzimelor în intestin, garantând astfel o bună digestie.
Sănătatea florei intestinale reprezintă o prioritate atunci când ne dorim să avem parte de un organism sănătos, care să poată susține pe deplin activitatea zilnică a corpului nostru. Având în vedere că totul începe din stomacul nostru, este momentul să acordăm o atenție sporită florei intestinale.
Și tu poți face pași mărunți, dar siguri! Adoptă o dietă echilibrată, lasă stresul deoparte, odihnește-te, susține-ți corpul cu suplimente naturale pentru o stare de bine, 100% sigure și cu efecte garantate de la Herbagetica!
Începe rutina ta zilnică de sănătate chiar astăzi!
[rev_slider alias=”solutii-naturiste-pentru-scaderea-unui-cortizol-marit-1″][/rev_slider]