Cum restabilesti echilibrul emotional

Echilibrul emoțional reprezintă starea de liniște, mulțumire și calm, cu care lași lucrurile să se întâmple. Acest lucru se întâmplă în momentul în care începi să devii rezistent la stres, aspect care se traduce prin: capacitatea de a accepta schimbările, păstrarea energiei și a calmului în condiții de stres, capacitatea de adaptare și revenirea ușoara după un eșec.

Restabilirea echilibrului emoțional se face prin diverse metode sau exerciții care îți readuc confortul interior.

 

Factori de care sa tii cont pentru recaptarea echilibrului emotional?

1.      Odihna

S-a demonstrat că persoanele care sunt private de o durată optimă de somn, le scade capacitatea de concentrare, devin irascibile, negativiste, randamentul la locul de munca este diminuat iar nivelul de stres îl au considerabil crescut. Timpul potrivit pentru refacerea organismului dupa o zi obișnuită de muncă este de 8 ore. În această perioadă, creierul și întreg corpul au ocazia să își recapete forțele necesare pentru începerea unei noi zile.

 

2.      Meditația

Este foarte bine cunoscut faptul că meditația contribuie la reducerea stresului, a tensiunii spirituale și chiar a celei fizice. Concentrarea este unul dintre exercițiile care te ajută să te detașezi de gânduri și care îți induce o stare de liniște, calm și optimism. Pentru a-ți ușura procesul de “golire a minții” poți încerca meditația ghidată care îți va spune pas cu pas ce să faci.

Gasește o zonă în casa unde te simți cel mai comod și transformă-l în locul tău de meditat, un loc unde îți vei recapăta pacea interioară. Meditația poate fi practicată și în afara casei, în mașină, la locul de muncă, într-o pauză sau chiar în mers. Eliberează-ți mintea de gândurile negative, de orice îți provoacă stres și anxietate și înlocuiește-le cu imagini care îți readuc liniștea.

 

3.      Liniștea

Trăim într-un mediu aflat într-o continuă mișcare, agitație și zgomot. Acest lucru ne influențează, crescându-ne nivelul de irascibilitate și negativism. E important să îți găsești liniștea într-un loc unde te simți cel mai comod și în siguranță, departe de grijile de peste zi. Acest loc este de obicei propria locuință. Transform-o în propria oază de liniște și relaxare.

Totodată, o plimbare în parc poate avea același efect asupra stării tale de spirit și a psihicului. Contactul cu natura și evadarea din cotidian vor avea un efect pozitiv pe care îl vei resimți cu ușurință.

 

4.      Hobby-ul

A face activități care îți aduc bucurie interioară, înseamnă a fi mai fericit cu tine însuți. Este recomandat să ai hobby-uri care presupun manifestarea laturii tale creative prin care, îți poți relaxa mintea și elibera energiile negative acumulate.

 

3 produse marca Herbagetica cu care sa iti restabilesti echilibrul emotional

1.      Relax Well

Este un somnifer natural, cu extract din plante, care are capacitatea de a induce somnul, de a opri trezirile nocturne si de a imbunatati calitatea odihnii.

 

2.      Happy Vibe

Este un tonic psihic care are capacitatea de a creste rezistenta la stres si de a restabili echilibrul emotional.

 

3.      Optimist+

Este un calmant natural, cu efect antidepresiv si antioxidant care stimuleaza puterea de concentrare si reface starea psihica de bine.