Barba s-a păstrat, încă din cele mai vechi timpuri, ca fiind un simbol al masculinității, forței, maturității și înțelepciunii. Popularitatea sa a crescut suprinzător de mult în ultimii ani de când tot mai mulți bărbați au ales să își lase barba să crească. Multiplele stiluri prin care poate fi aranjată au generat apariția unei revoluții în ceea ce privește îngrijirea personală a bărbaților precum și a produselor de îngrijire dedicate.

La fel ca toate aspectele imaginii noastre fizice și îngrijirea și sănătatea bărbii sunt esențiale. Iată ce te poate ajuta pentru a avea o barbă sănătoasă:

Fierul. Lipsa fierului în alimentație duce la apariția anemiei și implicit, la căderea din abundență a părului. Consumă ouă, spanac, conopidă, pentru a restabili nivelul de fier din organism. Rolul fierului este de a contribui la producerea și funcționarea globulelor roșii și de a transporta oxigenul în organism.

Siliciul organic. Acesta stimulează producția de colagen care este foarte important pentru menținerea frumuseții părului, a pielii și a unghiilor. Acesta se găște în ardeiul gras, castraveți, ovăz și plante medicinale precum coada-calului. Siliciul organic, oferă părului strălucire și elasticitate.

Zincul. Este esențial pentru menținerea sănătății părului. O deficineță de zinc în organism poate duce la căderea părului. La fel ca și vitamina B6, zincul se regăsește în numerose alimente precum carnea, carnea de pasăre, fructele de mare și brânzeturi sau în legume și semințe de dovleac.

Vitamina A. Este responsabilă de producerea sebumului în cantități moderate, cel care îmbracă firul de păr și îl protejează. Conține antioxidanți și împiedică acțiunea radicalilor liberi care pot distruge structura firului de păr. Se regăsește în fructele și legumele cu nuanța portocalie și galbenă.

Rețetă ulei pentru barbă:

Ingrediente:

 • 3 lingurițe de ulei de jojoba
 • 2 lingurițe de ulei de migdale
 • 5 picături de ulei de cedru
 • 3 picături de ulei de argan

Cum se prepară: Ingredientele se amestecă într-un vas până când au o consistența omogenă. Conținutul rezultat se păstrează într-o sticluță cu capac etanș. 

Cum se folosește: După duș, usucă-ți bine barba, pune-ți câteva picături de ulei în palmă și masează-ți barba dinspre vârfuri spre rădăcină.

Beneficii:

 • Reduce sezația de mâncărime
 • Înmoaie și hidratează părul
 • Hidratează pielea și elimină mătreața
 • Stimulează creșterea părului
 • Ajută la aranjarea firelor rebele
 • Lasă un miros plăcut ?

Cum stimulezi creșterea părului facial:

 1. Dormi minim 8 ore pe noapte pentru ca organismul să se regenereze, iar astfel este stimulată și creșterea părului facial.
 2. Anumite vitamine și minerale ajută la menținerea sănătății părului. Asigură în alimentația ta aportul de vitamine A, B, C și E.
 3. Evită stresul. Mulți specialiști în frumusețe și sănătate consideră că stresul afecteză și rata de creștere și aspectul părului. Prin urmare este indicat să găsești metode prin care să te eliberezi de stres cum ar fi meditația sau yoga.
 4. Consumă alimente bogate în proteine precum carne, pește, ouă sau nuci. Acestea vor stimula creșterea mai rapidă a părului.
 5. Masajul facial îmbunătățește circulția și stimulează creșterea părului.

Sănătatea și stilul merg întotdeauna împreună!