Știați că suntem biologic programați să ne pierdem apetitul sexual pe durata iernii? Organismul uman trece printr-un proces similar hibernării ce presupune scăderea metabolismului pentru a favoriza conservarea energiei pe durata sezonului rece. Drept urmare avem tendința de a dormi mai mult, avem mai puțină energie și implicit un apetit sexual scăzut.

De ce scade libidoul în sezonul rece?

  1. Neurotransmițătorii care stimulează dorința sexuală sunt mai puțin activi. În sezonul rece, activitatea bioelectrică a creierului se modifică, scade rezistența la stres și avem parte frecvent de stări de oboseală și anxietate. Toți acești factori au un impact negativ asupra libidoului. 
  2. Serotonina scade datorită luminei solare puține. Acest hormon este responsabil pentru starea de bine general și buna dispoziție. Zilele scurte din iarnă, inhibă secreția de serotonină în cantități normale, generând stări de depresie, oboseală și poftă sexuală scăzută.
  3. Frigul accentuează starea de oboseală. Stresul constant și dorința de a îndeplini cât mai multe sarcini într-o singură zi, ne suprasolicită organismul, obosim mult mai repede și nu mai avem energie pentru alte activități. 
  4. Zilele scurte și reci cauzează stări de depresie și anxietate. Dacă te simți deprimat și fără energie, o partidă de sex este ultimul lucru la care te gândești. Principala cauza a depresiei de sezon este lipsa vitaminei D, care este metabolizată datorită luminii solare.
  5. Nivelul de testosteron scade, atât la bărbați cât și la femei. Testosteronul este hormonul responsabil pentru stimularea emoțiilor și a senzațiilor erotice, în cazul ambelor sexe. Secreția acestui hormon este strâns legată de lumina solară.

Este perfect normal ca fiecare dintre noi să ne bucurăm de o viață sexuală activă, iar redobândirea tonusului sexual poate fi mult mai ușoară, chiar și în lunile friguroase de iarnă.

Cum ne refacem tonusul sexual?

VENUS Zen Forte este un produs, special creat pentru femei ce contribuie la creșterea libidoului pe perioadă îndelungată și constantă prin refacerea echilibrului hormonal și psiho-emoțional. Extractele din plante din acest produs au efect calmant prin faptul că elimină cauzele ce duc la scăderea poftei sexuale, dar și efect afrodisiac, tonic și revitalizant.

Extractul de Rhodiola Rosea, din compoziția produsului, este eficient în îmbunătățirea stării afective având efect adaptogen. Așadar, elimină stresul și depresia, cele mai frecvente cauze ale libidoului scăzut.

Extractul de Damiană are proprietăți afrodisiace, antidepresive, similare cu cele ale secreției de testosteron.

Extractul de Maca are un conținut ridicat de nutrienți ce revitalizează organismul. Acesta susține sănătatea organelor genitale și crește dorința sexuală. Pe lângă acestea, Maca reglează sistemul hormonal, restabilind echilibrul, elimină simptomele sindromului premenstrual și totodată ajută organismul să facă față stresului și oboselii.

Pentru sexul puternic, a fost conceput MAN Zen Forte. MAN prezintă cel mai puternic amestec din plante cu efect afrodisiac, tonic și revitalizant. Rețeta produsului are la bază doar plante cunoscute pentru refacerea libidoului și a performanței sexuale masculine.

Rhodiola Rosea și Maca elimină, în mod natural, stresul și oboseala ce cauzează libido scăzut și disfuncții erectile în rândul bărbaților. Maca stimulează și secreția de testosteron, crește energia și vitalitatea.

Brânca Ursului este bogată în urocumarine, poline, colină, fitosteroli și acizi organici, toate acestea având efecte afrodisiace, îmbunătățesc fluxul de sânge în zona genitală având acțiune vasodilatatoare.

Satisfacția sexuală este importantă pentru menținerea unei relații sănătoase în cuplu, dar și pentru starea de bine general. Aceasta depinde de echilibrul perfect dintre sistemul nervos și cel hormonal.