Oasele și mușchii sunt structurile de susținere ale organismului, fără de care nu am putea să mergem sau să stăm în picioare. Aportul de nutrienți obținuți din alimentație este la fel de important ca și exercițiul fizic pentru a menține sănătatea celor musculară și osoasă, prin urmare sportul și dieta trebuie corect integrate în stilul nostru de viață.

Iată ce trebuie să ai în vedere pentru sănătatea oaselor și a musculaturii:

 1. Consumă lactate. Lactatele sunt bogate în calciu, nutrient esențial pentru oase și mușchi. În copilărie, aportul ridicat de calciu este necesar pentru a asigura dezvoltarea oaselor, iar pe parcursul vieții adulte este necesar pentru a menține densitatea acestora.
 2. Cea mai importantă vitamină: D3! Asigură absorbția calciului în organism și întărește musculatura. Există puține alimente bogate în vitamina D3, din această cauză se recomandă suplimente cu această vitamină, în special în sezonul de iarnă. În mod natural, se găsește în somon, macrou, ton, ouă sau cereale. 
 3. Fă din sport o prioritate. Sedentarismul este asociat cu un risc ridicat de osteoporoză, prin urmare, sportul nu trebuie evitat. Care sunt cele mai eficiente exerciții? Mersul pe jos, alergatul, schiul sau ridicatul greutăților te ajută să îți întărești oasele și musculatura.
 4. Antrenează-ți mușchii cu Magneziu. Crampele musculare sau senzația de „înțepenire” pot fi semne ale unei deficiențe de Magneziu. Acest mineral este necesar în sinteza proteinelor ce construiesc masa musculară și ajută în procesul de contractare al mușchilor.
 5. Evită cafeaua și alcoolul. Atât cofeina cât și alcoolul pot avea multiple beneficii asupra sănătății dacă se consumă în cantități moderate. Excesul poate cauza pierderea densității osoase, căci aceste substanțe reacționează negativ cu vitamina D3, împiedicând absorbția calciului.

Plan de masă pentru întărirea musculaturii:

Mic dejun: 

 • 2 ouă fierte
 • 50 g pâine integrală
 • Legume: roșii, ardei sau ridichi

Gustarea 1:

O mână de migdale crude, caju crud, alune de pădure sau fistic crud.

Prânz:

 • 70 g orez brun
 • 100 g piept de pui sau 200g peste
 • 100 g spanac sau broccoli

Gustarea 2:

100 g brânză de vaci semidegresată sau un iaurt cu 2% grăsime.

Cina:

 • 100 g grătar de vită sau pui
 • Salată verde: salată verde, baby spanac, varză sau rucola, cu o linguriță de ulei de măsline

Pentru oase și mușchi puternici: Ca+Mg+Se+Si+Zn cu Vit D3 Complex Forte

Obținut dintr-o sursă 100% naturală, alege marine calcaroase, Calciul Organic este perfect asimilabil în organism datorită conținutului de Magneziu și Fosfor. Formula Ca+Mg+Se+Si+Zn cu Vit D3 Complex Forte, este îmbogățită cu Vitamina D3 din unica sursă naturală, lâna de oaie și asigură absorbția ridicată a calciului în organism.