Suntem în plin sezon de vară și am avut deja parte de câteva zile caniculare. Cum faci față acestor zile, mai ales când te confrunți cu probleme de tensiune arterială?

Căldura de vară poate provoca disconfort fizic, dar puțini înțeleg efectele grave pe care căldura le poate avea asupra inimii și a sistemului circulator.

Înainte de a te aventura în soare, într-o zi fierbinte de vară, este bine să te pregătești cu câteva măsuri de precauție, simple, dar de mare ajutor:

  1. Cosumă alimente cu un conținut bogat de apă. Este foarte important să îți suplinești aportul de apă și prin alimentație. De asemenea, există mâncăruri ce ar trebui evitate, deoarece au efect de dezhidratare. Printre alimentele recomandate se numără: pepene, avocado sau salată verde.
  2. Poartă haine din materiale subțiri și vaporoase. Pentru a-ți menține temperatura corpului este indicat să porți haine care respiră. Hainele din fibre naturale, precum bumbacul și inul, sunt foarte practice în acest sezon.
  3. Hidratează-te! Cel mai bun mod de a te proteja de căldură este să te hidratezi. Dezhidratarea suprasolicită inima, aceasta fiind forțată să pompeze mai mult sânge întru-un ritm ridicat. Două căni de apă pe oră poate preveni dezhidratarea.
  4. Redu porțiile de mâncare. Mâncărurile grele sau porțiile mari necesită mai multă muncă din partea stomacului pentru a fi digerate. Și inima depune un plus de efort în acest caz, pentru a susține procesul de digestie.
  5. Evită efortul fizic. Între orele 10:00 și 16:00, temperatura este de obicei mult mai ridicată, chiar și la umbră. Sportul și mișcarea solictă în plus inima și circulația saguină. În perioadele de căldură mare este bine să eviți efortul fizic.

Pentru un plus de ajutor în menținerea unei tensiuni arteriale, produsul Reglatens are în compoziția sa extracte de plante cu o acțiune intensă de reglare și stabilizare a tensiunii cardiace.

Extractul de Talpa – gâștei este cunoscut ca unul din cele mai eficiente produse naturale pentru reducerea tensiunii arteriale și stabilizarea ritmului cardiac. La fel și extractul de Păducel are efect reglator asupra tensiunii. Mătasea de porumb acționează ca un puternic diuretic și scade presiunea arterială.

Indiferent de activitatea pe care o întreprinzi în aer, regulile pentru a fii sănătos în timpul verii sunt cu totul altele. Urmând aceste simple sfaturi, poți preveni multe neplăceri și te vei bucura din plin de soare!