Calciul este cel mai abundent mineral din corp și se găsește în cea mai mare parte în oase sau dinți, aproximativ 99%. Restul de 1% se este distribuit în țesuturile moi din corp.

Cu toții avem nevoie de o cantitate destul de mare de Calciu, comparativ cu alte minerale, acesta fiind implicat în mai multe procese biochimice din corp pe lângă asigurarea unei densități osoase optime. Aportul corespunzător de Calciu se traduce prin: oase sănătoase, unghii puternice și dinți lipsiți de carii. Din acest motiv este important să eviți o deficiență de Calciu.

Deficiența de Calciu

În fiecare zi, pierdem Calciu prin piele, unghii, păr, transpirație sau urină. De asemenea, corpul nu poate produce singur Calciu, prin urmare îl obține din alimentație. Persoanele predispuse la deficiențe de Calciu sunt: copii, fetele adolescente sau femeile aflate la menopauză. Din moment ce produsele lactate sunt principalele surse de Calciu, apare o predispoziție și în cazul persoanelor ce adoptă diete vegetariene sau vegane.

Deficiențele de Calciu apar în momentul în care organismul apelează la rezervele de Calciu din oase pentru a-l folosi în alte procese. Corpul este forțat să ia Calciul din oase și să îl folosească pentru funcțiile nervoase, musculare și cardiovasculare în detrimentul sistemului osos.

O deficiență de Calciu se manifestă prin:

  • Oase fragile
  • Risc ridicat de fracturi osoase
  • Osteoporoză
  • Probleme de coagulare a sângelui
  • Epuizare și oboseală
  • Probleme de creștere și dezvoltare în cazul copiilor
  • Probleme cardiace (tensiune arterială și ritmuri cardiace dereglate)

 În astfel de cazuri, dieta trebuie suplimentată prin a consuma alimente bogate in Calciu sau suplimente ce conțin Calciu din surse naturale cu o rata ridicată de absorbție a acestuia în organism.

CA+D3+K2 – combinația de supereroi pentru sănătatea sistemului osos

Studiile clinice efectuate în ultimii ani au concluzionat că în procesul de absorbție al Calciului sunt necesare și Vitaminele D3 și K2. Genialitatea acestui parteneriat este dată de capacitatea celor două vitamine de a intensifica absorbția de calciu. Vitamina D3 îmbunătățește asimilarea calciului, în timp ce Vitamina K2 asigură depunerea în mod eficient a acestuia.

Cele două vitamine îmbunătățesc acumularea de osteocalcin în celulele osoase fapt ce îmbunătățește semnificativ densitatea lor.

Vitaminele D3 și K2 contribuie și la formarea proteinei Matrix GLA (MGP). Această proteină protejează vasele de sânge de calcificare și previne depunerile de cristal de calciu pe articulații sau organe. Unii cercetători cred că această proteină este cel mai puternic inhibitor al calcificării țesuturilor moi cunoscute în prezent.

 

NOUL produs HERBAGETICA Calciu+D3 cu Vit. K2 are în compoziția sa vitamine și minerale rezultate din surse 100% naturale, fără ingrediente de sinteză. Proveniența naturală a Calciului Organic, obținut din alge marine calcaroase, și a celor două vitamine D3 și K2, asigură absorbția ridicată și eficacitatea terapeutică a produsului.

Calciul Organic din produse este obținut din alge marine calcaroase, cea mai eficientă formă de Calciu natural, fiind perfect asimilabil de către organism, datorită conținutului de Magneziu și Fosfor. Spre deosebire de calciul de sinteză, în urma căruia apar calcifieri, dar și depuneri pe organe, Calciul organic are o rată de absorție mult mai ridicată, iar distribuția sa în organism este uniformă.

Vitamina D3 extrasă din unica sursă naturală, lâna de oaie, asigură o absorbție ridicată a calciului în organism. Este cea mai activă formă a vitaminei D3 ce asigură asimilarea uniformă a calciului și susține sănătatea sistemului muscular.

Vitamina K2, MK-7 obținută din Natto, este o formulă avansată a vitaminei K2, obținută prin fermentare din soia japoneză, natto. Vitamina K este necesară în producția de osteoblaste, celulele care formează oase. Aceasta activează osteocalcinul, o proteină care leagă calciul de oase.

Aportul zilnic de Calciu marin în combinație cu Vitamina D3 și Vitamina K2, crește densitatea minerală a oaselor și reduce riscul fracturilor osoase.