În rândul populației adulte, bacteriile sunt principalii factori ce cauzează infecții urinare. Bacteria E.coli,  se găsește în mod natural în sistemul digestiv și este responsabilă pentru peste 80% din infecțiile urinare. Anumite tulpini ale acestei bacterii au și o rezistență ridicată la antibiotice ceea ce creează dificultăți în tratarea infecției și favorizează recurența ei.

Cele mai eficiente substanțe în tratarea și prevenirea infecțiilor urinare sunt proantocianidinele (PAC). Sunt un tip de substanțe cu efect puternic antioxidant și antibacterian. Se găsesc în regnul vegetal în scoarța copacilor sau în anumite fructe și semințe, având rolul de a proteja împotriva oxidării și a acțiunii razelor solare.

Ca beneficii asupra tractului urinar, se remarcă PAC-ul din Merișor (Vaccinium macrocarpon) care acționează rapid și eficient în eliminarea și combaterea aderării bacteriilor pe pereții tractului urinar.

Cum acționează PAC-ul din Merișor asupra bacteriilor:

Studiile clinice efectuate asupra eficienței PAC în infecțiile urinare au demonstrat faptul că acestea acționează asupra bacteriilor prin:

  • Limitarea atașării bacteriei la țesutul tractului urinar
  • Oprirea colonizării bacteriilor
  • Efect imediat, acționează în 2 ore de la administrare
  • Prevenirea recurenței infecțiilor urinare

PAC-ul din Merișor își demonstrează eficiența și în eliminarea bacteriilor rezistente la antibiotice. Astfel de bacterii au o capacitate ridicată de atașare, iar mucoasa din vezica urinară formează mediul perfect pentru multiplicarea lor.

Cea mai puternică formulă în tratarea infecțiilor urinare

UriMer Forte conține cea mai mare cantitate PAC, 81 mg/capsulă rezultată din extractul de Merișor standardizat cu 80 mg PAC și extractul de Aronia standardizat cu 0,8 mg PAC. Împreună cu celelalte extracte aflate în compoziția sa, efectul antibacterian al UriMer Forte este completat de:

  • Extractul de Strugurii Ursului – proprietăți antiseptice
  • Extractul de Frunze de Urzică și Splinuță – efect analgezic și antiinflamator
  • Extractul de Coada calului – proprietăți diuretice
  • Vitamina D3 – crește producția de peptide antimicrobiene
  • Vitamina C – crește aciditatea urinei, favorizează eliminarea bacteriilor

Astfel se înglobează 8 extracte cu acțiune puternică în tratarea infecțiilor urinare și a menținerii sănătății tractului urinar.