lectura de 6 minute
Sezonul fructelor se apropie cu pași repezi. Începând de anul acesta, adună și tu cozi de cireșe și te vei bucura de toate beneficiile acestor fructe delicioase! Poți începe să ai grijă de organismul tău cu ajutorul naturii.
Citește articolul următor și află la ce sunt bune codițele de cireșe, beneficiile lor pentru rinichi, colesterol, nivelul zahărului din sânge și nu numai.
Cireșul
Cireșul este un pom fructifer din familia Rosaceae și atinge înălțimea de 6-8 metri. Pomul are o coroană circulară, sferică, cu crengi în general scurte și groase. Frunzele sunt de formă ovală, alungită, zimțate pe margini și ascuțite la capăt, iar florile, de culoare albă, sunt grupate frecvent câte două sau câte patru. Fructele pot fi de culori diferite, cu nuanțe de la roșu spre galben până la negru.
Ce vitamine conțin cireșele?
Pe lângă consumul fructelor de cireș în lunile mai și iunie, codițele de cireșe reprezintă o întreagă sursă de vitamine pentru organismul uman.
Cireșele au un conținut bogat de vitamina C, A, E, B1, B2, B6, B9 și acid folic. De asemenea, sunt o sursă abundentă de fier, potasiu, zinc, sodiu, calciu.
Cozile de cireșe conțin substanțe benefice, precum antioxidanți, vitamine și minerale, care contribuie la bunăstarea organismului, protejându-l de stresul oxidativ și de inflamație, reducând riscul apariției bolilor.
Cum pot fi consumate cozile de cireșe?
Cozile de cireșe pot fi consumate sub formă de ceai sau suplimente naturale.
Ceaiul din cozi de cirese
O ceașcă de ceai din codițe de cireșe oferă o multitudine de vitamine și minerale. Ceaiul din cozi de cireșe conține flavonoide, substanțe cu o puternică acțiune diuretică și depurativă, săruri de potasiu care ajută la reglarea ritmului cardiac și la sănătatea rinichilor.
Suplimente cu extract de cozi de cirese
Herbagetica aduce mai aproape de dumneavoastră beneficiile cozilor de cireșe prin produsul Cozi de Cireșe Extract.
Extractul este pulberea fină obținută din extractele alcoolice (sau, mai rar, apoase), printr-un proces numit atomizare. Această pulbere, care este un produs complet natural și este asimilată aproape instantaneu de organism. Extractul pulbere este de peste zece ori mai bogat în principii active și mai puternic, din punctul de vedere al proprietăților farmacodinamice, decât simpla pulbere de plantă. In cazul cozilor de cirese, extractul este unul din cele mai bune anticelulitice, diuretice si depurative cunoscute.
Cozi de Cireșe Extract este un excelent adjuvant în: cistite și infecții renale recurente, valori ridicate ale ureei și creatinei din sânge, prevenirea litiazei renale, retenție de apă în țesuturi.
Proprietățile cozilor de cireșe
Așa cum am menționat la începutul articolului, cozile de cireșe sunt incredibile surse de vitamine și minerale pentru organismul nostru, fiind o adevărată mină de aur. De ce?
Aflați citind în continuare:
Mentin un nivel sanatos de colesterol
Un nivel ridicat de colesterol este determinat de dezechilibrul dintre cele două tipuri de colesterol. LDL, cunoscut și sub numele de “colesterol rău”, este forma care determină acumularea de placă pe pereții arterelor, iar HDL, numit “colesterol bun”, circulă prin sânge, eliminând depunerile din artere.
Ai probleme cu colesterolul? Atunci codițele de cireșe sunt pentru tine! Un beneficiu major al consumului cozilor de cireșe este acela de a menține nivelul colesterolului în valorile optime. Consumul regulat va ajuta organismul să gestioneze nivelul colesterolului bun și rău în interiorul arterelor. Astfel, riscul de boli cardiovasculare scade considerabil.
Există mai multe soluții naturale pentru scăderea colesterolului în mod natural, fără utilizarea medicamentelor prescrise. Acestea includ adoptarea unei diete sănătoase, bogată în fibre și grăsimi sănătoase, cum ar fi cele găsite în nuci, semințe și avocado, și limitarea consumului de alimente procesate și bogate în grăsimi saturate. De asemenea, exercițiile fizice regulate și gestionarea stresului pot contribui la scăderea nivelului de colesterol. În plus, anumite suplimente și plante, pot ajuta, de asemenea, la reducerea colesterolului.
Ajuta la scaderea tensiunii arteriale
Tensiunea arterială beneficiază și ea în urma consumului cozilor de cireșe, sub formă de ceai sau suplimente naturale.
Gestioneaza nivelul zaharului din sange
Ceaiul din cozi de cireșe este considerat o băutură curativă pentru persoanele care suferă de diabet zaharat, reglând nivelul de zahăr din sânge.
Ajuta la mentinerea sanatatii pielii
Pielea mătăsoasă este mai aproape de dumneavoastră acum cu un consum regulat de cozi de cireșe.
Amelioreaza insomniile
Cozile de cireșe sunt benefice și în cazul persoanelor care suferă de insomnii, întrucât ajută la relaxarea minții și a întregului organism.
Imbunatateste functiile hormonilor
Nici sistemul endocrin nu este lăsat în urmă, consumul regulat al cozilor de cireșe sustinându-i buna funcționare.
Beneficiile cozilor de cirese
-
Ajută în curele de slăbire și la diminuarea celulitei
Celulita este o acumulare de țesut adipos care ulterior se inflamează, căpătând acel aspect neplăcut de “coajă de portocală”, eventual cu denivelări extrem de inestetice. Inflamația acestui țesut se datorează retenției de lichide, circulației limfatice încetinite, precum și circulației sanguine deficitare. Se estimează că 95% dintre femei și peste 30% dintre bărbații occidentali se confruntă cu celulita, care – dincolo de considerațiile de ordin estetic – este un factor favorizant pentru probleme de sănătate mult mai grave, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă.
Din toate datele existente, simpla intervenție locală, cu diferite creme, este total insuficientă, această afecțiune pentru a fi eliminată necesitând o acţiune la nivelul întregului corp. Exact aceasta face extractul de cozi de cireșe, care acționează pe trei căi simultan:
- Stimulează rinichii să elimine excesul de apă din organism, ajutând la reducerea țesutului adipos.
- Reduce inflamația, două categorii de principii active din componența sa (flavonoidele și antocianii) având efecte antiinflamatoare puternice.
- Intervine în metabolismul grăsimilor, blocând într-o anumită măsură formarea de țesut adipos în exces.
-
Luptă împotriva infecțiilor urinare
Datorită conținutului ridicat de potasiu, cozile de cireșe au un puternic efect diuretic, depurativ și antiinflamator.
-
Ajută la buna funcționare a rinichilor
Durerile, dar și bolile renale, apar, în general din cauza consumului insuficient de lichide. Astfel, cozile de cireșe, prin proprietățile lor curative, susțin sănătatea rinichilor.
-
Ajută împotriva durerilor de stomac
Ceaiul de cozi de cireșe are efect antioxidant, ceea ce contribuie la ameliorarea problemelor digestive.
-
Reduce tusea agresivă
Ceaiul de cozi de cireșe combatea tusea, calmând de asemenea simptomele gripei și răcelii.
-
Are efect antioxidant
Cozile de cireșe conțin quercetina, un flavonoid cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.
-
Ajută în combaterea afecțiunilor de reumatism
Decoctul de cozi de cireș poate fi folosit în tratamentul reumatismului. Se fac băi locale dintr-o mână de cozi de cireș într-un litru de apă fiartă.
Contraindicațiile consumului de cozi de cireșe
Persoanele cu tensiune arterială scăzută și cu un nivel de zahăr în sânge scăzut ar trebui să modereze consumul de ceai din cozi de cireșe.
Persoanele care urmează un tratament cu medicamente alopate ar trebui să evite consumul de ceai din cozi de cireșe, pentru a evita interferența cu medicamentul chimic.
Comandă și tu formula complexă Cozi de cireșe de la Herbagetica și bucură-te de beneficiile acestora într-o singură capsulă! Începe rutina ta zilnică de sănătate chiar acum!